Цитирай Първоначално написано от rikiEMA94
Здравейте.. Казвам се Ели и съм на 15 години.. Тъй като до сега не съм се гримирала, не съм си правила косата, не съм се обезкосмявала.. Искам да ви попитам няколко въпроса..
1. Каква козметика да си купя за лицето? Какви принадлежности, гримове.. Аз за сега имам само молив за очи и някакъв крем за лице..
2. С какво е хубаво да почиствам гримът?
3. Мога ли да си направя сама кола маска отдолу?
Благодаря ви много за отделеното време.. И непочвайте да ме нападате да питам майка си.. Живея само с баща си.. Майка ми ни е напуснала малко след като съм се родила..
1. Съветвам те козметиката да е от Oriflame,Escene или Avon, защото това е качествена козметика...Започни със кремче/фдт, след него ако искаш сложи пудра, после можеш да сложиш сенки и гланц. В никакъв случай не си купувай козметика от магазините, в които се продават китайски стоки, както знаеш, братята китайзи гонят количество, не качество. Най-добре си вземи фдт на водна основа без много масла и т.н., които могат да запушат порите. Гланца може да се замени и с балсам, но по-добре се въоръжи и с двете. Въпреки, че ще струва малко повече, вземи си качествен балсам със добра слънчева защита, защото устните съдържат мелатин и дори да не ти се вярва, изгарят на слънцебез да усетиш, което ги уврежда (SPF 15 е добре).
2.Тоалетно мляко или (както казаха преди мен), с бебешки почистващи кърпички, а може и тоник за лице, но той не щади много-много кожата.
Ако ще си избираш тоник, Clean&Clear е добро решение за теб, бебешки мокри кърпички има навсякъде, а също така има и такива кърпички за грим, по козметичните магазини има от тях. Тоалетното мляко също можеш да го намериш в магазините.
3. Можеш, но ще боли първия път. Аз те съветвам да използваш депилатоап, ако до сега не си използвала сабобръсначка. Депилатоара се нанася на суха кожа, оставя се 10 минути и мосле се премахва със шпатулка( която се продава в комплект със самия крем-депилатоар) в посока, обратна на тази на растежа на косъмчетата. Ако има раздразнения, намажи с крем Здраве.
Може да стане и със самобръсначка. Вземи си такава с три ножчета, крем за бръснене с глицерин и кремче за интимни части на Nivea. Сложи пласт крем за браснене, дебел около половин сантиметър.За да не се получават пъпчици, премахвай косъмчетата в посока, обратна на растежа им. После отмии крема за бръснене и намажи с кремчето, за да няма раздразнения.
Ето тук има за кола маската в домашни условия: http://www.epilacia.com/vidove-epilacia/kola-maska