- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Математика
Братяя и сестри ! Плс трябва ми спешно помощ. Утре лудата ни госпожа ще изпитва и ще събира домашните, а някои задачи са ми трудни. Плс, плс помагайтее !!
-------------------------------------------------------------------------------------
На всички задачи условието е : Решете неравенствата:
1)
______2____________3
(x- 1)(x +x+1) +2x > x- 1
* втория "х" е на втора степен и последния "х" на трета
-------------------------------------------------------------------------------------
2)
x- [ 7-х- (8+3х) ] < 3х+2
* [ 7-x-(8+3x) ] <- във модул е
--------------------------------------------------------------------------------------
3)
_____2
(x+5) -2(x-5)(x+5) > x (1-x)
* първото (x+5) е на втора степен
--------------------------------------------------------------------------------------
4)
___________=_____2
(y-1)(3y+5) < 2+ 3y
* дали единия израз е по-голям или равен на другия
"y" e на втора степен
5)
__________=_3
t (t-4)(t+4) < t -3t+3
------------------------------------------------------------------------------------
Надявам се да съм обяснила правилно и да не е много объркващо. Благодаря предварително !![]()
Не се мъчете вече да решавате задачите, защото си лягам и няма смисъл. Незнам утре к' Фо ще правя, но за сега ще спа.![]()
![]()
Към user15:
20.04)
Нека алфа = а, бета = b
<АСВ + <АВС = а (външен ъгъл за триъг. АВС)
<АСВ = а-b
Oт sinTh ABC => AB/sin(a-b) = AC/sinb
AC = d.sinb/sin(a-b)
От ADC => CD = AC.sina = d.sina.sinb/sin(a-b)
20.05
Нищо не разбрах от условието.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
[quote=mmmmmmmmm]Това го намерих с тези условия:Първоначално написано от Chacho
D>=0
x1+x2<0
x1x2>0
За да получа и линейния корен, трябва да го реша при m=2, или с нещо друго?
[quote=Chacho]2)
Имаш грешка в x1+x2, трябва да ти е 4m
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Искам и аз да попитам за една задача, относно линейни функции.Така значи ето я зада1ата:
Ако човек не поддържа знанията си, първата година след завършването на висшето си образование забравя 10% от наученото, а всяка следваща година до 10-ата по 5%. Определенете процентите у (игрек) на забравените знания х (икс) години след завършването. Начертайте графиката на получената зависимост и отчетете по нея"
а) колко процента от знанията се забравят за 6 години след завършванетп;
б) след колко години процентът на забравяне е 25%
Ако искате отговорите: а) 35% б) 4г.
Който може да ми помогне. Много ще съм ви благодарна, че каквито съм ги надробила.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Първоначално написано от Chacho
олеле аз изобщо не съм видяла, че е същата. Извинявам се![]()
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Отваря ли ти се графиката?
мен графиката обаче не ми излезе и на линка също.
Оправих го.
Thanks { }
Първоначално написано от brutaLxxbunny
еми значи щом ъгъла ти е 75 градуса другия би трябвало да е 15.има едно правило което гласи,че когато в правоъгълен триъгълник има 15 градусов ъгъл то височината към хипотенузата е 1/4 от нея. от тук следва 4е (16.4):2=32 кв.см. еми мисля че това е задачката.
П.С.8 клас съм и решавам на спомени![]()
може задачата да няма нищо общо с вярното решение,така че някой да си каже мнението
![]()
![]()
За първи път чувам да се използва тази формула наготово, но наистина има такава. Решението излиза по този начин. Аз да изведа формулата все пак ^^ :Първоначално написано от BreezePower
AC = AB.sin15 = AB. sin(45-30) = AB. (sin45.cos30 - sin30cos45) =
=AB.[sqrt(2).(sqrt(3)-1)]/4
hc = AC.sin75 = AC.sqrt(45+30) = AC.(sin45.cos30+sin30cos45) =
=AC.[sqrt(2).(sqrt(3)-1)]/4 = AB. 4 / 16 = AB/4
Имам въпрос. Не разбирам как се определя на къде се въртят рамената на 1 ъгъл при ротация.
В смисъл нали има отрицателни и положителни, в зависимост от това дали се въртят по посока на часовниковата стрелка или обратно на нея.. Как да разбера на къде се въртят![]()
Отрицателен ъгъл е по посока на часовниковата стрелка. Положителна е обратната на часовниковата стрелка.Първоначално написано от KumchoValcho
Първоначално написано от Chacho
еми момичето е 7 клас все пак,пък и аз съм 8 и имам 3 часа седмично математика и не сме у4или синуси косинуси тангри ала бала
Това помня от даскало
Да, това го знамПървоначално написано от Chacho
![]()
Ама примерно госпожата начерта някакъв ъгъл на дъската и ни попита дали е отрицателен илки положителен.. Как да разбера? Като не е дала нищо друго.![]()
зад. 1
Дадено е неравенството
х+2/2 - 1/3 .х (х+3) > х-4/2 . х+4/3
* (x+2) е на втора степен
Намерете:
а) най- малкото цяло число, което е решение на неравенството;
б) най- голямото цяло число, което не е решение на неравенството.
Отговори:
х> - 14/3
а) х= -4
б) х= -5
зад. 2
Дадено е неравенството
(х-1) - х (х - 3х +5) <8
* (х-1) е на 3 степен
a) Намерете произведението от целите отрицателни числа, които са решения на неравенстевото.
Отговори:
х> -4,5
a) 24
Плс. ако някой може да ги реши .![]()
4 деца си разделили ягоди.Първото дете всело 2/9 от всичките ягоди,второто с 10% повече от първото.Останала част от ягодите си разделили по равно четвъртото и третото дете.По колко ягоди е взело всяко от децата,ако четвъртото е взело 2 ягоди повече от първото?
Измеренията на правоъгълен паралелепипед са три последователни естествени числа.Обемът на паралелепипеда и сумата от трите му различни ръба се изразяватват с едно и също число.Кое е това число?
Дадено: равнобедрен триъгълник APO (OA=OP), точка А е симетрична на А' относно О. Да се намери ъгъл APA'
Отговора е 90 градуса, но не знам как се намира.![]()
Ако е начертала <АОВ (АО над ВО), то <АОВ ще е отрицателния, <ВОА положителния. В повечето случаи ти казват + ли е или -.Първоначално написано от KumchoValcho
PO=AO=OA'Първоначално написано от KumchoValcho
PO - медиана за триъг. APA'
Е, щом медианата е равна на 1/2 от страната, която разполовява => APA' е правоъг с <АPA' = 90
За паралелепипедаПървоначално написано от MichellePhan
За ягодите
1)Първоначално написано от Nestlee
(х+2)
[quote=Chacho]
1)
(х+2)