- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Математика
Така, както го написа това не значи ли, че всеки път ще се тегли гласнаПървоначално написано от Elenichkaa
Ще се радвам, ако някой е реши, защото се съмнявам, че мога да я реша. Вероятно има нещо свързано с комбинаторика/вероятности/пермутации, които още не сме взели ...
Абе вие луди ли сте бе, за тая задача и формули не трябват. То бива бива лесно, ама чак пък толкоз.
Вероятността е 4:8, както написа kotence_91.
Формулата е P=m/n
m - брой на благоприятните изходи
n - брой на всичките изходи
Има 8 картончета, които могат да се изтеглят и 4 гласни, които могат да се паднат.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
^ И аз така го изчислих, ама си викам "Не може да е толкова лесно", просто беше твърде лесно, за да е така, ама очевидно е така ...
Ще съм благодарен, ако някой реши следните лесни задачи (сериозен съм)
Задача 1
АBCD - правоъгълник
Ъгъл м/у диагоналите = 60 градуса
дължината на диагонала, да речен BD = 10 см
Намерете S и P
Според мен се решава с Косинусова теорема
Задача 2
Хордата АB e на разстояние 1см от центъра на к(O,R)
R=2<2> (2 корен от 2)
т.C произволна
AB = ?
<ACB= ?
Според мен Синусова теорема
Задача 3
Да се изчисли
sin(180-alfa), ако tgalfa= -3
Моляя ви СПЕШНО !!!![]()
зад.1
Ъглите, който образува страна на ромб с диагоналите му се отнасят както 2:7. Намерете ъглите на ромба.
зад.2
Намерете ъглите на ромб ако периметъра е равен на 12 см. , а височината е 1,5 см.
зад.3
Единия от диагоналите на ромб е равен на страната.
а) Намерете ъглите на ромба.
б) Намерете ъглите, образувани от диагоналите на ромба и страните му.
зад.4
Намерете всички ъгли в успоредник ако :
а) единия от тях е 4 пъти по- голям от другия;
б) два от ъглите се отнасят както 3:7 .
зад.5
Един от ъглите на успоредник е 25 % от друг негов ъгъл. Намерете ъглите на успоредника.
зад.6
Един от ъглите на успоредника е 28 градуса. Намерете другите ъгли.
Ръка не ми подавай сама сега ще стана,ще те убия само да ме съжалиш. Животът ме накара с всичко да се справям !
Решавам един тест,но се затрудних на тази задача..Ако може някой да ми помогне ((7 клас))
Един от ъглите на успоредник е равен на 25% от друг негов ъгъл..Да се намерят ъглите на успоредника..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
SmilezZz ,Първоначално написано от SmilezZz
от къде е теста, защото и аз съм 7 клас и госпожата днеска ни диктува задачи и точно тази където я питаш и аз за нея питам . Съвсем случайно някъде да има подробни отговори на задачите...
.,че ми тряябват . ;(
Ръка не ми подавай сама сега ще стана,ще те убия само да ме съжалиш. Животът ме накара с всичко да се справям !
Първоначално написано от LoupGarrou
1 Задача
Диагоналите на правоъгълника са равни и се разполовяват => АОВ е равнобедрен, но <АОВ = 60 => АОВ равностранен => АО=ВО=АВ=5
АВС е правоъгълен с ъгли 30, 60 ,90
ВС / АС = sin60
BC = AC.sin60 = 5.корен(3)
S=25.корен(3)
P=10+10корен(3) + 10(1+корен(3))
2 Задача
Нека разстоянието от центъра до хордата е ОТ
ОТВ е правоъгълен. От Питагорова => ТВ = корен(8-1) = корен(7)
АВ = 2.корен(7)
<АСВ не може да бъде определен, тъй като зависи от разположението на точка С.
(Вземи го да е веднъж на милиметър от центъра, веднъж на милиметър от точка В. Нещата си лечат ясно)
3 задача
sin(180-a) = sin(a)
tg(a) = -3 => sin(a)/sqrt(1-sin
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Теста е от Сборника на Регалия 6 ((автор:Вячеслав Величков))..Първоначално написано от Nestlee
Даден е отговор:
144*,36*,144*,36
Няма подробни отговори..И аз не схванах как се решава и затова я пуснах тука![]()
Първоначално написано от Nestlee
Страшен си, Chacho, заслужаваш да те черпя една бира![]()
! Мерси много ; ) !
1) Диагоналите са ъглополовящи и перпендикулярни в ромба. Разглеждаме триъг АОВ правоъгълен. <ОАВ = 2х, <ОВА = 7хПървоначално написано от Nestlee
2х+7х = 90
х = 10
<А = 4х = 40
<В = 14х = 140
2)Нека DH e височината.
а = 12/4 = 3
AH = 3/2 = 1,5
AH = DH => AHD равнобедрен и правоъгълен => <А = 45
<В = 180-45 = 135
3)
Нека АС = АВ = ВС => АВС равностранен => <В = 60
<А = 180-60 = 120
б) Търсените ъгли са половината от ъглите на ромба, защото диагоналите са ъглополовящи. Демек 30 и 60.
4)
а)
х+4х = 180
5х = 180
х = 36
4х = 144
б)
3х+7х = 180
10х = 180
х = 18
3х = 54
7х = 126
5)
<А = 25%<В
<А = 1/4<В
<А = х
<В = 4х
х+4х = 180
5х=180
х=36
4х=144
6)
<А = 28
<В = 180-28 = 152
Хей, имам две задачи, които на пръв поглед са направо елементарни, но... не ми се получават, а ми трябват за утре.
Та ако някой успее да помогне ще съм му много благодарна. (:
1) Един от ъглите на равнобедрен триъгълник е 120 градуса, а бедрото му е 6 см. Намерете радиуса на описаната окръжност.
^^ (Аз получават 3, а верния отговор трябва да е 6, е... не знам как трябва да се реши)
2) Допирателните от върховете на триъгълник до вписаната окръжност са 6см, 7см и 8см. Намерете страните на триъгълника.
^^ (Тук пък не мога да си направя чертежа както трябва... въобще нищо не му вдявам от тая математика)...
For you![]()
Skillet - Never Surrender
I miss you...
"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
1) Построяваме CH, височината и я продължаваме, защото центърът на описаната се пада извън триъгълникът и лежи на тази височина. Нанасяме някъде по надолу по височината точката О, такава че СО=ВО. <ОСВ = 120/2 = 60. Получаваме равнобедрен триъг. с ъгъл 60 => ОСВ е равностранен => СО = ВО = 6 (Това е фактически радиусът)
2) Страните са:
6+7=13
7+8=15
6+8=14
Ето ти и някакъв чертеж:
АТс=АТв=7
СТв=СТа=6
ВТа=ВТс=8
В успоредника ABCD точките М и N лежат на диагонала АС и АМ=СN. Точките Р и Q лежат на диагонала ВD и BP=DQ. Докажете, че PNQM е успоредник.
Нека О е пресечната точка на диагоналите.
OA=OC
OB=OD
OM=OA-AM
ON=OC-CN
=> OM=ON
Аналогично OP=OQ
Тогава:
Триъгълник POM еднакъв на QON
1.OM=ON
2.OQ=OD
3.<POM=<NOQ (връхни)
=> PM=NQ
Триъгълник PON еднакъв на QOM
1.OP=OQ
2.ON=OM
3.<PON=<QOM (връхни)
=> PN=QM
Страните на PNQM са две по две равни => PNQM e успоредник.
Даден е равнобедрен триъгълник с основа 30 см и радиус на вписаната окръжност 7,5 см. Намерете разстоянието м/у допирните точки на вписаната окръжност с основата и едното бедро.
Помогнете моля ви ..
Ти ми спаси живота .Първоначално написано от Chacho
Много благодаря !!!!
задача:
Трапец АВСD е вписан в окръжност с диаметър АВ. Намерете ъглите на трапеца, ако АВ=2.CD .
Много моля, който може да помогне . ;x
Диагоналите на ромб са 6 см и 10 см. Намерете периметъра и лицето на четириъгълника с върхове средите на страните на ромба.
Даден е правоъгълник ABCD, в който ъгъл DAC = ъгъл DBA. Докажете, че ABCD е квадрат.
Благодаря ;')
You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.
I saw your face in a crowded place,
And I don't know what to do,
'Cause I'll never be with you..
Страните на новата фигура са средни отсечки в триъгълниците ABD, BAC, CBD и CDA
=> P=2.(d1/2+d2/2) = d1+d2 = 16
Sромба = d1.d2/2 = 30
Лицата на малките триъгълничета, които се отделят от средните отсечки е 2.1/4 = 1/2 от лицето на целият ромб. (подобни триъгълници)
=> останалата част също е 1/2 от лицето на ромба.
Sфиг = Sромба/2 = 30/2 = 15
Учителката ми по информатика даде накрая на часа тази задача и каза, че ще пише шестици, ако и дадем решението.Код:Да се напише програма, която при дадени реални числа a и b и цели числа k и l намира (a+b)^k+l и (ab)^l като използва следната функция: function St(x:Real;n:Integer):Real; var f:Real; begin f:=1; x^n = x..x, n>0 1/x..x n<0
Промених малко дадената функция, че общо взето нищо не правеше.
program Stepenuvane;
var
a,b,otg1,otg2: real;
k,l: integer;
function St(x:Real; n:integer) : Real;
var f:real;
i:integer;
begin
f:=1;
for i:= 1 to n do
f:=f*x;
St:=f;
end;
begin
write('a=');readln(a);
write('b=');readln(b);
write('k=');readln(k);
write('l=');readln(l);
otg1:=St( (a+b), (k+l) );
otg2:=St( (a*b), l);
writeln(otg1:2:5);
writeln(otg2:2:5);
end.
Миналия път и днес взехме малко за процедури. Къде и най вече по какъв начин може да се ползва procedure?
P.S. Конкретно за тази задача.