- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Математика
Не съм много сигурна дали съм я решила както трябва затова ако може някой да я реши ще съм мноого благодарна.
Височината към основата в равнобедрен триъгълник е 32 см. и cotg на ъгъла при основата е 3/4. Намерете бедрото и S на триъгълника.
![]()
Sometimes people cry not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long...!
21.43Първоначално написано от DesireToFire
Нямам време да я решавам, но можеш да ползваш в тази задача следните неща:
- 4 питагорови теореми за триъгълниците, на които е разделена фигурата от диагоналите.
- AB+CD=AC+BD
- S=p.r (p е полупериметърът)
- d1.d2/2=S
21.44
Ползваш S=p.r и AB+CD=AC+BD
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
h=32Първоначално написано от kitti123
cotg=3/4
(a/2)/h = 3/4
a.4/2 = 3.h
a = h.3/2 = 48
a/2 = 24
b
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
[quote=Chacho]h=32Първоначално написано от kitti123
cotg=3/4
(a/2)/h = 3/4
a.4/2 = 3.h
a = h.3/2 = 48
a/2 = 24
b
Sometimes people cry not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long...!
Кога учите схемата на Хорнер и Декартовото произведение? В университета или в училище?
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
аз схема на хорнер учих първи семестър по математика, но под учене разбирай, че професора просто я спомена и реши 1 пример с нея.
В България?Първоначално написано от gofeto917
Ами в 10-11 клас някъде, като бях профил математика.
Сега я уча през втория семестър по висша алгебра.
Схемата на Хорнер - 10ти клас, с профил математика, но беше по-скоро споменаване, не сме наблягали или да ни изпитва на това.Първоначално написано от Violenza
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Аз схемата на Хорнер съм я учил 9 клас и не беше само споменаване. Даже на класното имаше задача с нея.
Мхм и при мен така.Първоначално написано от Foreverbg
Ужас, математика!![]()
Една лесна., ама не и за мене-> Докажете тъждествата.
(L- алфа)
1+cotgL+cotg(45°-L) = cotg(45°-L)cotgL
И, Докажете, че ако L+B+Y = 90°, то:
a) cotgL+cotgB+cotgY=cotgL.cotgB.cotgY
б) tgL.tgB+tgB.tgY+tgY.tgL=1
Благодаря предварително!Дори, ако някой ми реши поне 1
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Трябва ми малко помощ за две геометрични задачи:
http://prikachi.com/images/801/3420801I.jpg
Мерси предварително. :]
Once upon a time I was falling in love ...
But now I'm only falling apart ...
Към въпроса на "Violenza": аз съм в езикова гимназия, математика задължителна подготовка, 11-ти клас съм и схемата на Хорнер и Декартовото произведение не са били нито изучавани, нито са били заложени в учебния ни план досега, нито са споменавани. Даже няма да ги учим и в 12-ти клас, ако не се лъжа ...
Самият аз изобщо не разбирам от математика и въпросният материал съм го чувал само по име ... : )
а)Първоначално написано от sladkish_14
cotga + cotgb + cotgc = A и cotga.cotgb.cotgc = B
Нека и cotga+cotgb = C
C = cosa/sina + cosb/sinb = (cosasinb + cosbsina)/sinasinb = sin(a+b)/sina.sinb = sin(90-c)/sina.sinb = cosc/sina.sinb
A = C + cotgc = cosc/sina.sinb + cosc/sinc = cosc(1/sinasinb + 1/sinc) = cosc(1/sinasinb + 1/cos(a+b)) = cosc(1/sinasinb + 1/cosacosb-sinasinb) = cosc(cosacosb - sinasinb + sinasinb)/sinasinb.cos(a+b) = cosc.cosa.cosb/sina.sinb.cos(90-c) = cosc.cosa.cosb/sina.sinb.sinc = cotga.cotgb.cotgc = B
С което тъждеството е доказано. Сега ще пробвам и другите.
Мерси за отговорите.![]()
А някой знае ли дали те влизат в материала за матурата или в изпитите за специалности с математика?![]()
Схемата на хорнер - да. Декартово произведение - не мисля. Изучават се вектори, но не съм виждал задачи, които да са предвидени да се решават с този материал. А освен в контекста на вектори, не мисля, че е споменавано на друго място Декартовото произведение (ако въобще е)
а някой да може да ми наснима няколко задачи от група Б ,сборника на Архимед за 9 клас,темата със синусите,косинусите etc.?
There is a reason I said I'd be happy alone. It wasnt because I thought I would be happy alone. It was because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone. Because what if you learn that you need love? And then you don't have it. What if you like it? And lean on it? What if you shape your life around it? And then it falls apart? Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is, death ends. This? It could go on forever . . .
Някой може ли да ми реши някоя/няколко теми (максимум 4). 11- ти клас съм (задължителна подготовка). Трябват ми за сряда, ако някой има доброто желание да го направи да каже, ще ги пратя на ЛС : ) !
Една задачка от комбинаторика... Колко са 7-цифрените числа, записани с цифрите 8,8,8,6,6,0,3 ? Аз ги изкарах 420, но ако някой потвърди ще е по-добре![]()
Аз ги изкарах 360.
Ето ми логиката:
7 цифри на 7 места могат да се разместят по 5040 начина (P7)
От тях не важат числата, които имат "0" на първа позиция (това са P6 на брой = 720)
Получаваме Р7-Р6 = 5040-720 = 4320
От тези числа, всяко разположение на 8-ците сме го преброили по 6 пъти (С други думи числото 8880636 е преброено 6 пъти относно 8-ците, защото по толкова начина можем да ги разместим помежду си, а ние не искаме да го правим).
Става 4320:6 = 720
И сега съобразяваме, че за 6-ците се отнася същото, затова делим на Р2 = 2
720:2 = 360
Абсолютно ти е вярно ! Това, че не може 0 на първа позиция леко съм го пропуснал![]()
![]()
Вдигам тематаПървоначално написано от LoupGarrou
!
оф,и на мен ми трябва помощ за 1 задача![]()
Равнобедрен трапец е описан около окръжност с радиус 2см. Намерете основите и лицето на трапеца,ако тангенсът на ъгъла при основата е 4.
Отговор: a=2√17+1 в/у 2 b=2√17-1 в/у 2 S=4
Прати ги, но не ти гарантирам нищо. Имам изпит във вторник и уча главно за него.Първоначално написано от LoupGarrou