.
Затворена тема
Страница 35 от 132 ПървиПърви ... 253132333435363738394585 ... ПоследнаПърви
Резултати от 851 до 875 от общо 3280
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Ето я прословутата задача

BrainlessROCKBABY,кажи на учителката си по математика да гледа какви задачи ви дава, виж, че даже и ние се озорихме малко или мн ;\

Голям фен
    ^ Да ви имам проблемите, не можете да се разберете по кой начин да се реши задачата, а аз обикновено се моля да успея да реша ... по който и да е начин ...

Иначе като чуя "... тази задача може да се реши така ... А може и така ... Или пък така ..." и направо . Що се отнася до математиката в главата ми е голяма каша и без да се добавят алтернативни методи за решение. Затова научавам един, обикновено най-традиционния и дълъг, и си карам с него като малоумните. И накрая се чудя защо времето не ми стига .

Голям фен Аватара на joannalof
    Цитирай Първоначално написано от aras97
    Цитирай Първоначално написано от joannalof
    Моля ви помогнете ми с тези задачи за входното ми 8 клас съм. Ще съм ужасно благодарна,ако обясните как се решават!
    Цитирай Първоначално написано от joannalof
    Присъединявам се към групата 10 клас съм Всички казват,че тази година ще е доста трудно има ли някой който ще е по учебника математика на архимед второ равнище ?
    И последно сега кой клас си Ние тука си бистрим задачата ти с лицето като за осмокласник, който не е учил ни Питагорова теорема, ни корени и трябва да я реши със знания от 7 клас . Ти обаче се оказваш 10 клас, при това с учебник второ равнище. Предполагам, че иде реч за профилирана подготовка и по-високо ниво по математика.
    Мега "странни" неща се случват тука.Потребители имат по два профила.И от всеки пускат различни задачи. Други пък едновременно са в 8 и 10 клас.
    Ай да не ме нападаш веднага Аз и сестра ми пишем от един профил,аз съм 10,тя е 8ми.Не успях да и помогна с нейната задача,за това я пуснах тука.Егати хиените
    И да в математическа гимназии с интензивно изучаване на математика.Задача ми се стори такава,че не може да се реше със знания на седмокласник.
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Голям фен Аватара на joannalof
    Аре пък ти да не ми викаш хиена, става ли. Явно това е нещо като благодарност за това , че се помъчих над задачата ти или тая на сестра ти, все тая, написах ти отговора и си направих труда да ти обърна внимание за грешното й условие, ако е за 8 клас. Не точно грешно условие, но вероятно търсенето на лицето на друг триъгълник, не на упоменатия АВС.Мнооого хиенско от моя страна беше да помогна, сори...
    За опита да решиш,браво.Но да ми следиш мненията и да ме цитираш,нападаш без причинаа??Правилно е написано условието,явно грешката е от сборника.
    И да,повечето във форума се държат като хиени,намират винаги за какво да се заядат и да ти обяснят колко тъп си.
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Мега фен Аватара на Chacho
    Което е много по-добре от това, в живота да се държат като хиени и да те солят. И арас97 пак се държи културно, просто изказва лично мнение. Някои директно бихме взели солницата.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Sofia
    Оу какви спорове са се разразили тук.
    Йоанке, никой не те напада, момичето просто ти каза, че е странно да си ту 8, ту 10 клас.. причината за което вече я разбрахме. (евентуално)

П.П. Чудя се на майка ми и баба ми кой им е решавал задачите, като не е имало форуми...Хем търсите помощ за елементарни при това задачи, хем с рогата напред. Е, не става, мама му стара. Имайте поне малко уважение към доброволния труд на другите, които с нищо не са ви длъжни.

Град
    Sofia
    В немската (поне при нас беше така) нещата стоят така:
    ИЗбереш ли математика, в 11 клас имаш 2ч повече на седмица, обикновено в петък и минават доста лежерно
    ИЗбереш ли литература, това същото с 2та часа важи за литературата (само че не толкова лежерно)
    И в двата случая в 12и клас имаш 2ч повече литература (които са си задължителни), така че не се прецаквай да избереш нея, защото за тези 2 години ти се събират по 4ч допълнителни
    Уфф, малко объркано го обясних, дано си разбрала
    П.п. Ние в профилните часове по мате "се занимавахме" само със стереометрия.
    Зависи също дали си Sprach или Leistung, май че процедурата е различна

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
    help
    x2 + (x/(x-1))2=3

чрез полагане ;д

тва "2" е на квадрат ;р
    Вярно не е 9. Опитах по няколко начина, но не ми излиза с полагане. Ако намериш решението, ще го качиш ли?
    готово ;д че и без това ми трябваше за входното
    всъщност числото накрая няма значение :р

x2+(x/(x-1))2=3

❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Мхм. Мерси за решението.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Велико Търново
    Хей Ето няколко задачки,които ОТНОВО ме затрудняват.. пуста математика :х
    1. x(x-1)+2(x-2)=x^2
    2.(x-2)(x+1)=0
    3.x^2+3x=0
    4.9x^2-25=0
    5.|x+2|-4=0
    6.|(x-1)^2-(x+1)^2|=4
    Желанието имам пред теб да бъда себе си,затова аз винаги споделям своите мисли.А ти си част от тях и те ми дават сили.Без тебе дните ми от цветни стават сиви!

1.
    x(x-1)+2(x-2)=x

Град
    Велико Търново
    Благодаря,Чачо! Скоро пак ще пиша :X
    Желанието имам пред теб да бъда себе си,затова аз винаги споделям своите мисли.А ти си част от тях и те ми дават сили.Без тебе дните ми от цветни стават сиви!

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Мхм. Мерси за решението.
    Ми сама я постнах, сама си я реших XDDDD
    защо избяга?..❞

Проверете тъждество л е равенството:

p(+3)-p-3=(p+3)(p-1)

Докажете, че равенстворо не е тъждество
    5(x-3)-x=3(x-5)

Докажете тъждествата

6-(x+3)(x+2)=-x(x+5)
    (2-y)(y-2)=4(y-1)-y на 2ра степен

плс хелп

Град
    Велико Търново
    Хей! Отново съм аз ;д

1. x-3 върху (незная как да го направя) 2 + x-2 върху 3=1/6
    2. (3 втори x +5) (4 трети x +2 пети)=0
    3. 3x(x-1) +x (5-2x)=0
    4.x^2-8x_16=0
    5.2x^2+5x+3=0
    6.|x-2| +4=0
    7.|-2x+4|=2 |2x-4| -1
    Благодаря! Вече трети път пиша тук,незная какво ще правя на входното,много ми е притеснено ии Извинявам се,но иначе освен 2 на входното ще имам и забележки за ненаписани домашни...

Ако някой ми я реши ще съм му много благодарна..

Ако не се бъркам така се решава. Ако е грешно сори.. И чертежа ми не е верен.

Град
    Sofia
    Sen0rita, нали миналите 2 пъти ти ги решиха задачите, как имаш забележки Ще ме извиняваш, ама при квадратните ти уравнения само трябва да се замести по формулата

Голям фен
    Хора , здравейте адски много ме затрудняват следните задачи :
    1) Ако AN=NB и AM:MB=1:3 , то MN:AB е равно на ??
    2) В триъгълник АБЦ точката О е центърът на описаната окръжност . Ако ъгъл АЦБ=70 (градуса) ,то мярката на ъгъл АОБ е равна на .. ?
    3) В триъгълник ABC : AC=BC и <) CAB=65 .Ако Н е ортоцентърът на триъгълника ,мярката на <) АНВ е равна на .. ?
    Много моля за помощ .. Ах математика ..
    Или всичко или нищо .

Град
    Sofia

Голям фен
    Therichbitch, на какво правиш чертежите, пишеш решенията ?

ако някой я реши, ще го призная

защо избяга?..❞

Град
    Sofia
    therichbitch, на Чачо отдавна съм му фенка.Сега вече съм и твоя фенка.
    След завършването на зелената клетка , нещо свързано с математика ли следваш?Сори за любопитството, ама не е с лошо, тъкмо напротив.
    Е, реших да не тръгвам по пътя на чистата математика... Икономика следвам с немски (не исках да си губя езика). Тази година само имахме математика, повече няма да имаме и бих казала, че не беше много навътре в материала- всичките неща без последния раздел бяхме ги учили в клас.
    "клетка" е само ако си ластик
    LoupGarrou, ами различно Понякога на word и после правя screenshot, понякога на paint... както дойде. Защо, какво им е?

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
    ако някой я реши, ще го призная

Ти сега ще ни изпитваш ли? АКо наистина ти трябва, ще се пробвам, но ако е само за сеир (съдейки от поста ти), няма естествено

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си