- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Математика
Може ли помощ. Болна съм.И нещо много трудно си направих домашното, а част от него неможах, че ми беше лошо и съвсем се обърках. Моля ви помогнете ми, защото г-жата ще проверява домашните. А някой примери бяха с звездичка. Моля за подробно решение, а не само крайния резултат. Значи трябват ми 1ва в) ж) з) и) й) к) л) м) н) о) ; задача 2 и задача 3. Моля ви помогнете. Страшно ще съм благодарна. На снимката има и отговори.
![]()
http://www.album.bg/girl97/images/28590852/
Наистина ми трябват спешно.Моля Ви помогнете.
Моля Ви помогнете ми. 4 часа се мъчих.И съм болна и немога много да мисля, ама ще ни проверява домашното. Моля Ви се.
![]()
Опитах се. Спешно е. И нека да се верни моля.
Краищата на отсечка са на разстояние 10см и 4см от дадена равнина. Намерете разстоянието от средата на отсечката до равнината, ако отсечката пресича равнината![]()
Задачата се решава с теорема на Талес. Крайният отговор трябва да е 7см. (наум го смятах, но мисля че е толкова)Първоначално написано от mlakniwe2
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Хелп ! Хелп ! Хелп !
Определете дефиниционното множество и докажете тъждеството :
a) 1/1+x +3/1-x=2x +4 / 1-x
ПОМОЩ! ;[
По мост могат да минат максимум двама човека.През нощта мостът е неосветен и без фенер не може да се мине по него.На единия край на моста има 4 човека и само един фенер.Първият човек може да премине по моста за не по-малко от 10 min,вторият за - 8 min , третият за 4 min,а четвъртият за 2 min.За колко най-малко минути могат да преминат по моста през нощта и четеримата човека?
За 24 минути : ) ! Или поне би трябвало да е толкова, ако някой има по-добро решение ще се радвам да го споделя, въпреки че помислих и това би трябва да е най-рационалното : ).Първоначално написано от summerxtime
За да решиш задачата трябва да съобразяваш времето, за което взимат разстоянието. На отиване е по-икономично винаги да ходят по двама и ще се съобразяваш с времето на по-бавния, но на връщане това не важи, така че може да се връща само по един (най-бързият наличен). Първо започваш от най-бързата двойка, след това трябва от двойката да върнеш по-бързия от другата страна. Той предава фенера на другата по-бавна двойка и те преминават. Съответно фенера бива поет от останалия човек от бързата двойка и отива да прибере "партньора" си : ).
Накратко:
1)Преминават третият и четвъртият - 4 минути.
2)Четвъртият се връща с фенера - 2 минути.
3)Преминават първият и вторият - 10 минути
4)Третият се връща с фенера - 4 минути
5)Третият и четвъртият пресичат - 4 минути
Жалко, че на нас в училище не ни дават такива задачи, логическите са единствените, които имам по-голям шанс да реша.
..
Кога едно квадратно уравнение ще има два различни реални корена? - Когато D>0, ще има един корен, когато D=0 и няма да има реални корени, когато D<0.
Решаваш уравненията спрямо D
в първия случай х1=/=х2 и х1,х2 Е R
х^2-4x + (2p-3)=0
D= (-4)^2 - 4(2p-3)
(-4)^2 - 4(2p-3)>0
16-8p+12>0
-8p>-28
p<7/2 p E (-безкр;7/2)
x^2-2(m+2)x+m^2+16=0
D=0
(-2(m+2))^2-4(m^2+16)=0
4(m^2+4m+4)-4m^2-64=0
4m^2+16m+16-4m^2-64=0
16m=48
m=3
6 зад не помня как ставаха
Малко помощ
1) у=lnx.(6/x2+x) P.s 6/x2 e 6 vurhu x na 2-ra stepen ama nz kak da go napisha
2) y=sinx5x/ x tuka pak x-a e otdolo
Mersi predcaritelno !![]()
Няква идея тва май е полином/не че знам кво значи, но така каза госпожата/Като клони към безкрайност май отговора беше 0 или няква константа или се лъжа!???/
![]()
Много ще съм благодарна яко някой ги реши и ако може с една две думи да каже защо така става :Д
Много търсих в интернет обяснения, но нищо съществено не намирам >.<
(x-3)/на втора/ ----- x/на втора/ - 4
____________ . ___________
2x-4 ------------------ 9-3x
4----------3----------12
___ - ____ + ___________
у+2 ---у-2 --- у/на втора/ - 4
(x-3)/на втора/ (в/у) 2х - 4 умножено по х/на втора/ - 4 (в/у) 9-3х =
сори че последното го написах така,исках да кача снимка че така мн объркано,но шибаните сайтове постоянно ми забиват -.-
(x-3)^2 x^2-4 (x-3)^2 (x-2)(x+2) (x-3)(x+2)
_____ *______ = ______* __________= __________
2x-4 9-3x 2(x-2) -3(x-3) -6
4 3 12 4 (y-2) - 3 (y+2) +12
_____ _ ____ + _________ = _______________________ =
Y+2 y-2 y^2-4 (y-2)(y+2)
=4y-8-3y-6+12 y-2 1
______________= _________ = ___
(y-2)(y+2) (y-2)(y+2) y+2
При постването се получава някакво разминаване
за това ето ги в друг вид дано се разбира
(x-3)^2/(2x-4)*(x^2-4)/(9-3x)= (x-3)^2/2(x-2)*(x-2)(x+2)/3(3-x)=
= (x-3)/2*(x+2)/(-3)= (x-3)(x+2)/(-6)
4/(y+2)-3/(y-2)+12/(y^2-4)= {4 (y-2) - 3 (y+2) + 12}/(y-2)(y+2)=
=(4y-8-3y-6+12)/ (y-2)(y+2)=(y-2)/ (y-2)(y+2)=1/(y+2)
Килограм и половина риба струва 1.50лв.Колко струват 1700 риби??!!!
Хелп!! ;d
Първоначално написано от Neverm0re
И на мен ми трябва точно тази задача![]()
![]()
Може ли да ми помогнете с тази задача?
1. Покажете, че:
а) у на десета степен + 7 на девета степен - 7 на осма степен се дели на 55
б) 3 на единайста степен + 3 на десета степен + 3 на девета степен се дели на 13
в) 125 на трета степен + 25 на четвърта степен + 5 на седма степен се дели на 31
г) 128 на трета степен + 32 на втора степен + 8 на трета степен се дели на 7
Ще съм ви благодарна ако ми помогнете![]()
Здравейте! Трябва ми решение на тези задачки. Ако някой се отзове - ще му бъда благодарна.
8 - 5-x/x-4 = 1/4-x
3x+2/ (x-5)
Здравейте! Трябва ми решение на тези задачки. Ако някой се отзове - ще му бъда благодарна.
8 - 5-x/x-4 = 1/4-x
3x+2/ (x-5)
Без Чачо сте за никъдеАко напишеш последната задача като хората, може и да ти я реша.
Сигурно се бъзикашПървоначално написано от Neverm0re
1 риба 1 килограм и половина ли е дадено ?
е как да я напиша. така ми е дадена
На Пейнт или на някакъв друг текстови или графичен редактор, ако искаш я снимай, варианти бол.Първоначално написано от polcheto
Малко помощ?![]()
![]()
http://alfa.kachi-snimka.info/images/bwy1319825128u.JPGПървоначално написано от Cybershot
Първоначално написано от Cybershot
http://alfa.kachi-snimka.info/images/bwy1319825128u.JPG