.
Затворена тема
Страница 68 от 132 ПървиПърви ... 185864656667686970717278118 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 676 до 1 700 от общо 3280
    blagodarq mnogo !!! (Chacho)

Някой ако обясни как стоят нещата тука,ще съм му много благодарен !
    Решенията на системата :
    |xy=3
    |x^2+y^2=10

Мега фен Аватара на Chacho
    |xy=3
    |x²+y²=10

|x=3/y
    |x²+y²=10

9/y²+y²=10

9+y^4=10y²

p=y²>=0

p²-10p+9=0
    D=25-9=16
    p1=5+4=9
    p2=5-4=1

y1,2=±3
    y3,4=±1

x1,2=±3/3=±1
    x3,4=±3/1=±1

{(x,y)}={(1,3) , (-1,-3) , (3,1) , (-3,-1)}
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Chacho благодаря ти !

Мега фен
    YeahHHh,след много мислене стигнахме до извод,ще кандидатствам с математика и ще почвам да се подготвям от този месец вече за матурата следващата година

Охо, колега! Поздрави за избора! Ще се радваме да участваш и в темата. Пък и винаги, ако имаш въпроси, можеш да питаш тук, ще се радваме да помагаме.

А имаш ли някакви планове за университет и специалност вече?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Планове има ама са много объркани.
    Понеже искам да влезна най-лесно ,тоест да съм 100% сигурен,че ще ме приемат,ще кандидатствам тук http://www.academy.mvr.bg/default.htm , дефакто за някъв пожарникар или нещо подобно се води,че ще кандидатствам,но се правят преквалификации и мога да избера вече с какво искам да се занимавам.
    Хубавото е,че няма приемни изпити(пожелание са) и плюс това вземат оценка от среден успех от дипломата,предмета по математика (като най-висок коефицент има този на математиката от дипломата).

http://www.academy.mvr.bg/NR/rdonlyr...aPriem2012.pdf

Има и покриване на нормативи (физически) и тн.

Общо взето излизаш с някакъв ранг на офицер след магистратурата си,като със стажа си се издигаш,според зависи.Но какъвто и да е офицер или не,пожарникар не искам да съм

Общо взето това,което искам принципно е да:

-науча добре английски (да мога да говоря,разбирам и общувам без проблем ,това за мен ,няма нищо общо със следването)
    -искам да преподавам математика (дефакто трябва магистратура ПОНЕ)
    -също така за докторантура за "противодействието на престъпността".Това ми дава също право да преподавам,но тогава се учат и други неща(които няма да ти трябват,както навсякъде)

Всички ми се виждат еднакво трудно и невъзможни,а дори да са, иска наистина много..Най-лошото е,че докторантурата си нямам все още напредстава нищо,но надявам се като отида там ще разбера.

Чудя се дали бих могъл да съчетая тези неща и всичко това да става на едно място,но пак зависи от много неща.
    Като почна уроците имам много работа,защото геометрията хич не я чувам и ми се губят доста години,образно казано
    Просто като видя геометрия и да почнат да ми обясняват за някой ъгъл и просто зацепвам и нищо не влиза в тая куха лейка

В Симеоново не се влиза много лесно. Не съм следял приема лично, но знам, че някои от математиците състезатели се насочиха натам и бяха притеснени (макар че ги приеха). Виж си дали матурата е равносилна на изпитите като коефициент. С физическите няма да имаш проблеми.

И бих ти препоръчал да пробваш и в Софийски, ако искаш да преподаваш. Можеш да влезеш само матура, оценката от дипломата не се взима и предните години приемът беше много лек. Особено в специалности Математика, Приложна математика, Математика и информатика, баловете са много ниски, защото няма много желаещи. Математика и информатика дава педагогическа правоспособност. От друга страна, след втората година можеш да запишеш втора специалност в университета, което се кара 2 години (доколкото ми е известно) и можеш да избереш педагогика. Допълнително има и платени курсове, които можеш да изкараш последната година, които също обучават учители. Следването е малко трудно, не е нъвъзможно, но поне те научават и особено за преподавател могат да те подготвят много добре.

Мега фен
    Мисля,че няма грешка.

Общ
    успех
    (среден)
    от
    дипломата
    с коеф. 2

Оценка от
    предмета,
    изучаващ
    физика

Оценка от
    предмета,
    изучаващ
    химия

Оценка по
    мате-
    матика от
    дипломата
    с коеф. 1.5

---------------------

Нали не греша нещо,така както го виждаш?
    А нещо друго? Не става ли след преквалифицирането като(и ако) ме приемат в Симеоново да отида във Софийския да продължа,не знам дали ще мога да сменя.Общо взето разбрах,че там всичко се изучавало и по всичко ще имам изпити ,наброявщи около и над 50 (???) Въпросът е какво ще се учи и колко ще ми се отдава това.В Симеоново се чудя дали ще мога да уча и математика или като гледам там не подготвят за преподаване по мат. и се учи всичко.Странна работа,пък аз си мислех,че в уни-то ще уча по максимум 2-3 предмета и това ще е ..

Да, май е така оценяването, доколкото и аз разбрах.

Иначе то си е академия на МВР, готвят си пожарникари, полицаи, т.н. В пожарникарската специалност има много математика и физика, но там целта не е да те готвят за преподавател. Нещата са насочени към пожарникарската дейност. А и от Симеоново ще е трудно да се прехвърлиш в Софийски (може би само с връзки, няма иначе регламентиран начин). В Симеоново има смисъл да влезеш, ако наистина искаш да станеш служител на МВР. Иначе ще си претоварен с излишни неща.

Магистратурата и докторантурата ги остави за после, особено второто. Хубаво е да имаш планове, но трябва да се запознаеш с нещата, които ти предлага бакалавъра, за да плануваш това след него, а и магистратура или докторантура въобще не са задължителни за успешна реализация. Бакалавърската степен хич не е малко, 4 години яко бъхтане. Ако успееш да усвоиш това, което се предлага само в бакалавъра, ще си едни гърди пред маса хора.

Ако ти се преподава, аз бих сложил на първо място СУ.

Мега фен
    Ясно ми стана,просто ми беше масово втълпено,че бакалавър=нищо и все едно нищо не съм направил.За това трябвало да взема поне магистратура.Значи работата няма да стане така както си мисля.Пуф значи ...

PS: Чачо ти кога спиш бе Гледам някво мнение си писал някъде към 5 сутринта ще е в Спорт и Здраве

Хаха, останах до към 2-3, пък сутринта трябваше да ловя влак и реших, че няма смисъл да лягам. Нощна птица съм аз.

Мега фен
    Много ми е интересно как се съсредоточаваш да учиш като не си спал

Обикновено не спя, за да уча. Налага ми се по-често да си почивам, затова кисна тук. Ама нямам избор, времето е малко, ангажиментите - много.

Мега фен
    Ти сега в СУ ли учиш?

Аха
    10 букви

Дай на ЛС ако искаш. Аз ще ям и после пак ще съм онлайн сигурно.

Мега фен
    Чачо търся и търся Не мога да намеря,а те бях питал преди и ми отговори..

[sin,cos,tg,cotg] 360+a = sina,cosa,tga,cotga --> всичко положително нали

А при sin,cos,tg,cotg 360-a всичко отрицателно ли е ..

Да, ето и обяснение:

Това е тригонометричната окръжност. С I, II, III, IV съм означил квадрантите (четвъртините) на координатната система.

cosα е дължината на проекцията върху абсцисата
    sinα e дължината на проекцията върху ординатата.

Лесно забелязваме, че ъглите от I и II квадрант дават положителни стойности на sinα (защото проекцията се намира над абсцисата). В III и IV квадрант пък sinα е отрицателен (защото проекцията се намира отдолу, при отрицателните стойности на ординатата)

По същият начин правим заключения, че във I и IV квадрант cosα е положителен (защото проекцията се намира отдясно на ординатата, т.е. при положителните стойности на абсцисата). В II и III пък е отрицателен cosα, защото проекцията е отляво при отрицателните стойности.

По дефиниция tgα=sinα/cosα. Да разгледаме различните знаци на числителя и знаменателя в различните квадранти

I квадрант: tgα = +/+ = +
    II квадрант: tgα = +/- = -
    III квадрант: tgα = -/- = +
    IV квадрант: tgα = -/+ = -

Тоест, tgα е положителен в I и III квадрант, и отрицателен в II и IV.

По дефиниция cotgα = cosα/sinα = 1/tgα. Очевидно знаците са същите като при tgα

Ако α е остър ъгъл, то:

α Е Iквадрант (алфа принадлежи на първи квадрант)
    α+90 Е IIквадрант
    α+180 Е IIIквадрант
    α+270 E IVквадрант
    α+360 Е Iквадрант

α-90 Е IVквадрант
    α-180 Е IIIквадрант
    α-270 Е IIквадрант
    α-360 Е Iквадрант

С това би трябвало да можеш да си изведеш спокойно знаците на всички ъгли.

Мега фен
    Чачо половината разбрах само,защото почна да вкарваш някви ъгли и вече загубвам всичко.

Иначе разбрах за какво става въпрос.Колко просто било всъщност

360+a сме в първи квадрант
    360-a сме в четвърти квадрант

И важат същите стойности.

α е остър ъгъл, ознаява, че е във 2-ри квадрант. Всеки път като прибавяме 90градуса, се премества се завърта с +1 квадрант. Това е.

Chacho може ли да дадеш email за контакт, защото немога редовно да съм в тиина

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    α е остър ъгъл, ознаява, че е във 2-ри квадрант. Всеки път като прибавяме 90градуса, се премества се завърта с +1 квадрант. Това е.
    Мерси много xD Значи 360-a е във ЧЕТВЪРТИ квадрант ,а 360+a трябва да е в ПЪРВИ квадрант

Правилно съм схванал, нали ?

Супер фен Аватара на breathless
    Имам малко затруднение с една задача:
    sinα(90º + α).cosα(180º - α).tg(180º - α).cotgα(α - 90º)
    В началото си го решавам, ама това cotgα(α - 90º) на колко е равно, как се решава? Също и sin²(α-90º) и cosα(α-90º) ...
    And I will never hurt you or desert you,
    love you from the very day your mama birth you

Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus Виж мнението
    Мерси много xD Значи 360-a е във ЧЕТВЪРТИ квадрант ,а 360+a трябва да е в ПЪРВИ квадрант

Правилно съм схванал, нали ?
    Да, стига а да е остър. Тоест 0<a<90, ъгъл който е в първи квадрант, както на чертежа. +360 градуса означава, че се завъртаме и пак попадаме в същия ъгъл а. Така получаваме: sin(360+a)=sina и sin(360-a)=sin(-a)

Цитирай Първоначално написано от breathless Виж мнението
    Имам малко затруднение с една задача:
    sinα(90º + α).cosα(180º - α).tg(180º - α).cotgα(α - 90º)
    В началото си го решавам, ама това cotgα(α - 90º) на колко е равно, как се решава? Също и sin²(α-90º) и cosα(α-90º) ...
    sin(90+a)=sin90cosa+sinacos90=1.cosa+sina.0=cosa

cos(180-a)=cos180.cosa-sin180sina=-1.cosa-0.sina=-cosa

tg(180-a)=sin(180-a)/cos(180-a)=sina/cosa=tga

cotg(a-90)=cos(a-90)/sin(a-90)=cos(90-a)/-sin(90-a)=sina/-cosa=-tga

Окончателно получаваме:

sin(90º + α).cos(180º - α).tg(180º - α).cotg(α - 90º) = cosa.-cosa.tga.-tga=cos²a.tg²a=cos²a.sin²a/cos²a=sin²a

Формулите, които съм използвал и не съм извел са:

sin(90-a)=cosa
    cos(90-a)=sina
    sin(-a)=-sina
    cos(-a)=cosa

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си