- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Математика
Хитро!
10б
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
За друго говореше irrational ма нищо.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Мне, не ми се получава отговорът с тази формула... трябва ми (корен от 2) + 1 ...
Nothing to do, nothing to say... fade away...
ужас не се получава, еми замести го де!
което по някаква странна причина е 1,41+1=2,41
о, боже.. аз взимам cos45˚ като корен от 3 върху 2 :Х извинявай, много ти благодаря...
Nothing to do, nothing to say... fade away...
Малко насоки за тази задача?:
За успоредника ABCD е известно, че BD=9cm и Pabd=25cm. Периметъра на ABCD е?
- Трябва да се получи 32см...
АB+AD+BD=25
AB+AD=25-9=16
Това са две съседни страни на успоредника, а страните са 2 по 2 равни
(AB+AD).2=16.2=32
Chacho искам да те питам нещо леко извън математиката,но щото само тая тема наблюдавашНали се занимаваш с ИТ
Искам да те питам кво ще рече като през няколко минути ми пише " хост процес за услугите на windows спря да работи" и даже като играя ме изкарва от игра и трябва да затворя програмата и така през няколко минути..Вчера всичко беше супер,днес пс-то се гаври с мен . Имаш ли предположение? ;d
Какъв Windows ползваш? Слагал ли си някакви програми и спомняш ли си кога е започнало да се появява (в следствие на какво)?
По-често срещани причини да получиш тоя проблем са:
-Някоя програма не върви като хората на съответния Windows и проблемът се проявява в грешката, която ти дава. Такава програма може да е някоя, която си свалил наскоро или някои, които се ъпдейтват сами (антивирусни, драйвери, т.н.). Тука трябва да измислиш коя е програмата и да я смениш. Ако не се сещаш, може да се пробваш да върнеш със System Restore операционната до момента преди проблема.
-Вирусче. Пробваш да го изчистиш с антивирусни.
-Грешка в паметта. Диагностиката на компа може да ти помогне.
Препоръчвам ти да пуснеш тема в Информационни технологии, там има хора, които са доста добри в техническата поддръжка.
Ми днес се появи проблемът като го включих![]()
Антивирусната ми пише,че е изтикъл срока (out of date) и нямам повече защита и трябва да я ъпдейтвам(обаче тя е от нета безплатна)
Може да пусна после в ИТ :d
Ок, ставам доооста нахална, знам... но не мога да реша следните задачи:
Ако b=9cm, hb=4.5cm, големината на ъгъл B (бета) е:
- трябва да се получи 150градуса.
2зад. Да се докаже, че ако в четириъгълник ABCD една двойка срещуположни страни са успоредни и една двойка срещулежащи ъгли са равни, той е успоредник.
~3зад. Даден е успоредник ABCD. През върховете B и D са построени прави, перпендикулярни на АС, които пресичат страните CD и AB съответно в точките N и M. Докажете, че MBND е успоредник.
~4зад. Докажете, че два срещулежащи върха на успоредника са равноотдалечени от диагонала му, който свързва другите два върха.
~5зад. Ъгълът, който образуват перпендикулярите, спуснати от върха на острия ъгъл на един успоредник към продължениеята на страните му, е 127градуса. Намерете ъглите на успоредника.
- БЛАГОДАРЯ на всички, които ще се отзоват на молбата ми. Опитах се да ги реша, но не успях!![]()
Пичове,3 доста интересни задачи от моя страна :
1.На хълм с височина h e построен паметник.Неговата основа се вижда от точка P под ъгъл L,а върхът на паметника се вижда от P под ъгъл бета>алфа.Да се намери височината на паметника
2.В окръжност с радиус R e вписан четириъгълник ABCD с ъгли CAB=L CBD=B ACB=y.Да се намерят страните и диагоналите на четириъгълника
3.В равнобедрен трапец с малка основа b,диагоналът сключва с нея ъгъл L,а с бедрото ъгъл B.Да се намерят голямата основа,бедрата и диагоналите на трапеца
Много ще съм ви благодарен,ако ми помогнете с тези задачи![]()
Много ви моля да ми обясните следната задача, че утре имаме тест, а изобщо не мога да си обясня как да я реша.. :х
1.Наредете по големина ъглите алфа, бета, гама на триъгълник АВС, ако а=7см., б=9см., с=12см.
И ако не е проблем тази също, че и нея не си я обяснявам по никакъв начин :х
2.Намерете бедрото на равнобедрен триъгълник със страни 5см. и 12см.
пс: За тези задачи би трябвало да важат следните теореми:
Т1: В триъгълника всяка страна е по-малка от сбора на другите две.
Т2: Ако всяка от 3 дадени отсечки в абс е по-малка от сбора на другите 2, то има триъгълник със страни, равни на тези 3 отсечки.
Т3: В триъгълника срещу по-голямата страна лежи по малък ъгъл. От а>б => алфа>бета
Т4: В триъгълник срещу по-голям ъгъл лежи по-голяма страна. От алфа>бета => а>б
Последно редактирано от Зайче.. : 04-17-2012 на 17:48
за втората как така бедрото със страни?
бедрото е 12, хипотенузата е 5, очевидно защото сборът от бедрата винаги трябва да е по-голям от хипотенузата, иначе такъв триъгълник не съществува
а пък първата не знам..
сещам се за начини, ама в 5-6 клас надали се учат точно такива
Някой ще може ли да ми реши едни задачи на 23 Април ?
1.Наредете по големина ъглите алфа, бета, гама на триъгълник АВС, ако а=7см., б=9см., с=12см.
срещу по-голям ъгъл стои по -голяма страна - логично...
=> гама след това бета след това алфа
1 Срещу по-големи ъгли стоят по-големи страни, съответно по стойностите, който си написала, ако а е страната ВС, б е страната АС, а ц е страната АВ отговора трябва да е : АЛФА,БЕТА И ГАМА е най-големия.
2 малко по-подробно условие дай...