.
Затворена тема
Страница 73 от 132 ПървиПърви ... 236369707172737475767783123 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 801 до 1 825 от общо 3280
    Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    тангенсът на острия ъгъл между медианите на правоъгълен триъгълник построени към катетите му е √5/4; да се намери тангенсът на един от острите ъгли на тригъглника

някой да ми я реши, моля, защото ми е спешно, а освен някакви означения на ъгли, изразяване и накрая 1000 неизвестни, друго не ми идва на ум
    Ето какво написах след кратка консултация, дано не е късно вече де, но сега ми остана време.

Мега фен Аватара на Chacho
    Хитро!

10б
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от irrationalDecision Виж мнението
    Зависи как ви го искат.Като гледам 97 в ника ти,значи си 8 клас,а тогава още не е взет методът на интервалите kaто понятие. Ако е така, решаваш със системи линейни неравенства.
    Аз разбрах как се решава... Има 4 случая с плюсове и минуси.. Иначе ни искат интервалите, те се въвеждат в 7-ми клас. После като намеря интервала и ос правя.
    Момче..

За друго говореше irrational ма нищо.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

cotg22˚30'= ?
    Nothing to do, nothing to say... fade away...

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia

Мне, не ми се получава отговорът с тази формула... трябва ми (корен от 2) + 1 ...

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    ужас не се получава, еми замести го де!

което по някаква странна причина е 1,41+1=2,41

о, боже.. аз взимам cos45˚ като корен от 3 върху 2 :Х извинявай, много ти благодаря...

Малко насоки за тази задача?:

За успоредника ABCD е известно, че BD=9cm и Pabd=25cm. Периметъра на ABCD е?
    - Трябва да се получи 32см...

АB+AD+BD=25
    AB+AD=25-9=16

Това са две съседни страни на успоредника, а страните са 2 по 2 равни

(AB+AD).2=16.2=32

Мега фен
    Chacho искам да те питам нещо леко извън математиката,но щото само тая тема наблюдаваш Нали се занимаваш с ИТ

Искам да те питам кво ще рече като през няколко минути ми пише " хост процес за услугите на windows спря да работи" и даже като играя ме изкарва от игра и трябва да затворя програмата и така през няколко минути..Вчера всичко беше супер,днес пс-то се гаври с мен . Имаш ли предположение? ;d

Какъв Windows ползваш? Слагал ли си някакви програми и спомняш ли си кога е започнало да се появява (в следствие на какво)?

По-често срещани причини да получиш тоя проблем са:
    -Някоя програма не върви като хората на съответния Windows и проблемът се проявява в грешката, която ти дава. Такава програма може да е някоя, която си свалил наскоро или някои, които се ъпдейтват сами (антивирусни, драйвери, т.н.). Тука трябва да измислиш коя е програмата и да я смениш. Ако не се сещаш, може да се пробваш да върнеш със System Restore операционната до момента преди проблема.
    -Вирусче. Пробваш да го изчистиш с антивирусни.
    -Грешка в паметта. Диагностиката на компа може да ти помогне.

Препоръчвам ти да пуснеш тема в Информационни технологии, там има хора, които са доста добри в техническата поддръжка.

Мега фен
    Ми днес се появи проблемът като го включих
    Антивирусната ми пише,че е изтикъл срока (out of date) и нямам повече защита и трябва да я ъпдейтвам(обаче тя е от нета безплатна )

Може да пусна после в ИТ :d

Благодаря за отговора, Chacho ^^

Ок, ставам доооста нахална, знам... но не мога да реша следните задачи:

Ако b=9cm, hb=4.5cm, големината на ъгъл B (бета) е:
    - трябва да се получи 150градуса.

2зад. Да се докаже, че ако в четириъгълник ABCD една двойка срещуположни страни са успоредни и една двойка срещулежащи ъгли са равни, той е успоредник.

~3зад. Даден е успоредник ABCD. През върховете B и D са построени прави, перпендикулярни на АС, които пресичат страните CD и AB съответно в точките N и M. Докажете, че MBND е успоредник.

~4зад. Докажете, че два срещулежащи върха на успоредника са равноотдалечени от диагонала му, който свързва другите два върха.

~5зад. Ъгълът, който образуват перпендикулярите, спуснати от върха на острия ъгъл на един успоредник към продължениеята на страните му, е 127градуса. Намерете ъглите на успоредника.

- БЛАГОДАРЯ на всички, които ще се отзоват на молбата ми. Опитах се да ги реша, но не успях!

Пичове,3 доста интересни задачи от моя страна :
    1.На хълм с височина h e построен паметник.Неговата основа се вижда от точка P под ъгъл L,а върхът на паметника се вижда от P под ъгъл бета>алфа.Да се намери височината на паметника

2.В окръжност с радиус R e вписан четириъгълник ABCD с ъгли CAB=L CBD=B ACB=y.Да се намерят страните и диагоналите на четириъгълника

3.В равнобедрен трапец с малка основа b,диагоналът сключва с нея ъгъл L,а с бедрото ъгъл B.Да се намерят голямата основа,бедрата и диагоналите на трапеца

Много ще съм ви благодарен,ако ми помогнете с тези задачи

Мега фен Аватара на Зайче..
    Много ви моля да ми обясните следната задача, че утре имаме тест, а изобщо не мога да си обясня как да я реша.. :х

1.Наредете по големина ъглите алфа, бета, гама на триъгълник АВС, ако а=7см., б=9см., с=12см.

И ако не е проблем тази също, че и нея не си я обяснявам по никакъв начин :х

2.Намерете бедрото на равнобедрен триъгълник със страни 5см. и 12см.

пс: За тези задачи би трябвало да важат следните теореми:
    Т1: В триъгълника всяка страна е по-малка от сбора на другите две.
    Т2: Ако всяка от 3 дадени отсечки в абс е по-малка от сбора на другите 2, то има триъгълник със страни, равни на тези 3 отсечки.
    Т3: В триъгълника срещу по-голямата страна лежи по малък ъгъл. От а>б => алфа>бета
    Т4: В триъгълник срещу по-голям ъгъл лежи по-голяма страна. От алфа>бета => а>б
    Последно редактирано от Зайче.. : 04-17-2012 на 17:48

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    за втората как така бедрото със страни?
    бедрото е 12, хипотенузата е 5, очевидно защото сборът от бедрата винаги трябва да е по-голям от хипотенузата, иначе такъв триъгълник не съществува

а пък първата не знам..
    сещам се за начини, ама в 5-6 клас надали се учат точно такива
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Голям фен
    Някой ще може ли да ми реши едни задачи на 23 Април ?

Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    за втората как така бедрото със страни?
    бедрото е 12, хипотенузата е 5, очевидно защото сборът от бедрата винаги трябва да е по-голям от хипотенузата, иначе такъв триъгълник не съществува

а пък първата не знам..
    сещам се за начини, ама в 5-6 клас надали се учат точно такива
    За 7-ми клас са задачите, ама изобщо не мога да ги схвана и утре ще изгоря на теста :д.

1.Наредете по големина ъглите алфа, бета, гама на триъгълник АВС, ако а=7см., б=9см., с=12см.
    срещу по-голям ъгъл стои по -голяма страна - логично...
    => гама след това бета след това алфа

Повече от фен Аватара на sweet__potion
    1 Срещу по-големи ъгли стоят по-големи страни, съответно по стойностите, който си написала, ако а е страната ВС, б е страната АС, а ц е страната АВ отговора трябва да е : АЛФА,БЕТА И ГАМА е най-големия.

2 малко по-подробно условие дай...

аз съм ги написала от най-голям към наи-малък

Цитирай Първоначално написано от sweet__potion Виж мнението

2 малко по-подробно условие дай...
    Условието е от учебника, няма нищо по-подробно.. А за другата задача благодаря, ама пак нищо не схващам.. :д Защо ГАМА е най-голяма? :д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си