.
Затворена тема
Страница 93 от 129 ПървиПърви ... 4383899091929394959697103 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 301 до 2 325 от общо 3280

Hybrid View

Повече от фен Аватара на teen95
    Малко помощ за две задачи ?

1зад. Намерете лицето на успоредник на който диагоналите и едната страна са съответно 20, 37, 25,5см ?

2зад. В равнобедрен триъгълник с радиус R на описаната окръжност, височината към основата 2+√3/2 R. Намерете ъглите .

Мерси предварително !

Супер фен Аватара на darrie
    Град
    In your mind.

1.Точките M и N са средите на страните ВС и СD на успоредника ABCD, а точка Р е такава, че AMPN е успоредник. Докажете, че точките А,С и Р лежат на една права.
    2. В четириъгълника ABCD диагоналите се пресичат в точка О. Докажете, че ако вектора ОА+вектора ОС = вектора ОВ + вектора ОD = нулев вектор , то ABCD е успоредник.
    3.Докажете, че | вектора а+вектора b | ≤ | вектора а| + |вектора b |. Кога се достига равенство ?

Голям фен Аватара на pepa97
    Цитирай Първоначално написано от kariix Виж мнението
    1.Точките M и N са средите на страните ВС и СD на успоредника ABCD, а точка Р е такава, че AMPN е успоредник. Докажете, че точките А,С и Р лежат на една права.
    2. В четириъгълника ABCD диагоналите се пресичат в точка О. Докажете, че ако вектора ОА+вектора ОС = вектора ОВ + вектора ОD = нулев вектор , то ABCD е успоредник.
    3.Докажете, че | вектора а+вектора b | ≤ | вектора а| + |вектора b |. Кога се достига равенство ?
    1.Използвай свойствата на успоредник и ги докажи и след това докажи ,че лежат на една права!

Голям фен Аватара на pepa97
    Задачата е следната:Господин Х в банка вложил годишен депозит 24 000лв.и след изтичане на срока получил 26880 лв.Намерете лихвата и запишете сумата ,която се получава като функция на вложената сума.Благодаря предварително!

Здравейте, искам да ви помоля ако някой разбира тези задачи да ми помогне с тях..Наистина са ми доста трудни, мерси предварително!
    1)

(a2/3)-6 . (a1/3)-12

2) (a/b)-3/2 . (ab)1/4

П.П
    Задачите са от този вид
    http://www.math10.com/bg/algebra/exponent.html

Цитирай Първоначално написано от pepa97 Виж мнението
    Задачата е следната:Господин Х в банка вложил годишен депозит 24 000лв.и след изтичане на срока получил 26880 лв.Намерете лихвата и запишете сумата ,която се получава като функция на вложената сума.Благодаря предварително!
    Срокът е 1 година предполагам?

Даден е ъгъл XOY и точка C от вътрешността на ъгъла.Постройте т.A, която принадлежи на лъча ОХ и т.В, която принадлежи на лъча ОУ такива,че периметърът на триъгълника АВС да е най-малък.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от kariix Виж мнението
    Даден е ъгъл XOY и точка C от вътрешността на ъгъла.Постройте т.A, която принадлежи на лъча ОХ и т.В, която принадлежи на лъча ОУ такива,че периметърът на триъгълника АВС да е най-малък.
    Първо ще докажем, че е по-важно АС и ВС да са по-малки, а не АВ. Това се доказва много лесно с неравенството на триъгълника.
    АС+ВС>АВ => ако намерим минималната сума на АС и ВС, ще намерим и триъгълника с минимален периметър.
    Е, най-малките АС и ВС са растоянията от С до ОХ и ОУ.

Построителната задача се решава със спускането на двата перпендикуляра от С към лъчите и свързването на петите им (А и В)
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен
    Ха, Чачо се появи. Тъкмо се бях затъжила за старите муцуни тук.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    А аз от кога не съм се явявала ехее :Д

Повече от фен
    Еее, аз затова казах, че съм се затъжила за стари муцунИ. Демек чаках да са появят и другите. И виждам, че го правят.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Аз само минавам, за да кажа здрасти

Имам домашно по математика... И нямам никаква идея какво точно се изисква от мен. Пробвах с няколко формули от учебника да го смятам на ръка, но... не се получи. Ако някой има желание и възможност да ми помогне да си изкарам три, ще съм много благодарна.
    ето двете задачи: http://i15.servimg.com/u/f15/14/21/51/81/2013-011.jpg

Намерете стойността на израза:
    sin(alfa)/sin(alfa)+cos(alfa) , ако cotg=корен от 3
    ОТГОВОР: корен от 3 -1 върху 2

Здравейте
    Ще може ли да ми помогнете с тези задачи (помолиха ме аз да помогна но тези не сме ги взимали). Благодаря
    http://prikachi.com/images/936/5779936G.jpg

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от boom29 Виж мнението
    Намерете стойността на израза:
    sin(alfa)/sin(alfa)+cos(alfa) , ако cotg=корен от 3
    ОТГОВОР: корен от 3 -1 върху 2

http://prikachi.com/images.php?images/912/5781912h.png
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Такаа..трябва ми помощ за едни задачи по математика от сборника на Архимед за 7 клас *новото издание* стр. 70/465 , 66/432 , 68/446 , 71/472 , 72/478.Моля ви помогнете ми..спешно е

Мега фен Аватара на Chacho
    Е тоя сборник съм го продал преди 7-8 години. Вземи ги снимай или препиши условията.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Остана малко време , след месец и нещо пробна матура и после изпит. Дано ме приемат в Симеоново :d

Повече от фен Аватара на maximxxl
    имам една достойна за мразене задача: Да се реши уравнението 4^x + 4^1-x =cos2y - 4cosy - 1

Цитирай Първоначално написано от maximxxl Виж мнението
    имам една достойна за мразене задача: Да се реши уравнението 4^x + 4^1-x =cos2y - 4cosy - 1
    о, на тея в училище им виках "мерници" :ДД
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Повече от фен Аватара на maximxxl
    никога не съм решавал такава в училище

vaslence
    Guest
    Даден е равнобедрен триъгълник ABC. Да се изрази лицето чрез r(радюсът на вписаната окръжност) и ha(височината към бедрото BC).

Благодаря предварително.

Супер фен Аватара на mlakniwe
    Малко помощ

Да се решат уравненията:

1.y'''+y=0

2.y''+y=cosx+6sin(2x)

3.y''+y=4xe^x

4.y'''-y''-y'+y=0

и тези две
    http://prikachi.com/images/670/5850670O.jpg

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми