.
Затворена тема
Страница 96 от 132 ПървиПърви ... 46869293949596979899100106 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 376 до 2 400 от общо 3280
    Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Здрасти. Ей са правих контролно, реших една задача, ама не съм 100% сигурен:
    f(x) = 3cotgx, x принадлежи в (-пи;0)
    Да се намери множеството от стойности на функцията(от най-малката до най-голямата).
    Последно редактирано от OoVasKoO : 05-10-2013 на 15:26

Проверих я. Вече няма смисъл. Отговорът е (-безкр;+безкр)

Малко е странно да ти дадат на контролно задача, на която да и е такъв отговорът. Провери пак.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Не е странно, това на пръв поглед ми бие на математически анализ. Имаш котангенс, което е периодична функция. Нищо не й пречи да е безкрайна. Ако се гледат стойностите отгоре на абсцисата, не е проблем, говоря без да съм сметнал задачата, но не е невъзможен отговор.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Бяха дадени 5 отговора. Това е най-логичният, защото cotgx е неограничена функция при "пи" и 0. 3-ката не влияе на множеството от стойности. Бтв tgx e неограничена също, но при пи/2 и 3пи/2.

Мега фен Аватара на Chacho
    Просто cotgx = cosx/sinx.

sin(0)=0
    sin(180)=0

Така че lim sin(x) за x->0 и x->-180 e ±безкрайност. Тъй като е непрекъсната и намалява в единия интервал (увеличава се в другия) и стига от безкрайност (-безкрайност) до нула, значи покрива всички стойности на множеството на реалните числа.

Това трябва да е. Общо взето си е по дефиниция такова, в смисъл пише го в тригонометричната таблица.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Тука няма нужда от lim, тия неща за тангенс и котарангенс се знаят от 9-10 клас Просто исках да съм убеден, че съм я решил правилно. Мерси за отговорите

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    А някой може ли да даде добре написана теория за теория на графите, защото намирам разни работи, никой материал не е обяснен като хората, да го прочетеш и да научиш.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Здравейте, ще може ли да ми помогнете малко с тези две задачи. Не се сещам какво да използвам още в началото и не мога да ги започна дори

Благодаря предварително!

Супер фен Аватара на mlakniwe
    Цитирай Първоначално написано от 789 Виж мнението
    Здравейте, ще може ли да ми помогнете малко с тези две задачи. Не се сещам какво да използвам още в началото и не мога да ги започна дори

Благодаря предварително!
    Май интегриране на ирационални функции

http://www.math10.com/bg/integrali/i...i-funkcii.html

Цитирай Първоначално написано от mlakniwe Виж мнението
    Май интегриране на ирационални функции

http://www.math10.com/bg/integrali/i...i-funkcii.html
    Дали ще може нещо по-конкретно, че от 2-3 дни се лутам из разни теории, от които се обърквам още повече и не ми помагат особено.

В първата задача полагаш (x+5) = t²
    х = t²-5

dx = 2t.dt

Интегралът става

I (t/(2t²-10+t)).2t.dt = I (2t² / (2t²-10+t)).dt

Което е интеграл от рационална функция.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    ...
    Благодаря много, то било доста лесно, но тези неща все още не са ми достатъчно ясни.

Мхм. Обръщай си корените на степени и работи с полагане. За да положиш, винаги трябва да замениш и в диференциала променливата. Смяната на диференциала става по формулата:

dx = u(x)'.du(x)

Което обяснява нуждата да изразяваме х чрез u (или както по-горе, чрез t, но символът е без значение)

Понякога ще трябва да извършваш малко опростявания, за да ти се получат по-лесни (или въобще възможни) сметки.

Ако някой ми ги беше обяснил така в самото начало, нямаше въобще да им се чудя, но както и да е, разбрах ги точно навреме. Благодаря!

Добър вечер! От домашната ни дадоха около 10 задачи, но 4 от тях много ме затрудняват. Ако някой може да помогне тази вечер много ще съм му благодарен!

Ъглите на триъгълник ABC са: ъгъл А = 36 градуса, ъгъл B = 44 градуса. Къде лежи централната на центърът на описаната окръжност спрямо страните на триъгълник ABC
    a) в триъгълник ABC
    б) извън триъгълник ABC
    в) среда на страната АВ
    г) лежи на страната ВС
    д) не може да се определи

Даден е триъгълник АBC със страна AB = 15cm и ъгъл ACB = 30 градуса. Диаметърът на описаната около триъгълник ABC окръжност е равен на:
    а) 15 cm
    б) 10 cm
    в) 20 cm
    г) 30 cm

Равнобедрен триъгълник ABC е вписан в окръжност. Основата AB отсиа от кръжност дъга с мярка 120 градуса. Видът на триъгълник ABC Е:
    а) правоъгълен
    б) тъпоъгълен
    в) павностранен

Даден е равнобедрен триъгълник ABC (AC=BC), около който е описана окръжност с радиус R = 10cm. Ъглополовящата на ъгъл А пресича окръжността в точка L така ,че AL е най-голямата хорда в окръжността. Дължината на отсечката CL е равна на:
    а) 5 cm
    б) 10 cm
    в) 20 cm
    г) не може да се определни
    д) 10/3 cm.

Цитирай Първоначално написано от Dkeyz Виж мнението
    Добър вечер! От домашната ни дадоха около 10 задачи, но 4 от тях много ме затрудняват. Ако някой може да помогне тази вечер много ще съм му благодарен!

Ъглите на триъгълник ABC са: ъгъл А = 36 градуса, ъгъл B = 44 градуса. Къде лежи централната на центърът на описаната окръжност спрямо страните на триъгълник ABC
    a) в триъгълник ABC
    б) извън триъгълник ABC
    в) среда на страната АВ
    г) лежи на страната ВС

Даден е триъгълник АBC със страна AB = 15cm и ъгъл ACB = 30 градуса. Диаметърът на описаната около триъгълник ABC окръжност е равен на:
    а) 15 cm
    б) 10 cm
    в) 20 cm
    г) 30 cm

Равнобедрен триъгълник ABC е вписан в окръжност. Основата AB отсиа от кръжност дъга с мярка 120 градуса. Видът на триъгълник ABC Е:
    а) правоъгълен
    б) тъпоъгълен
    в) павностранен

Даден е равнобедрен триъгълник ABC (AC=BC), около който е описана окръжност с радиус R = 10cm. Ъглополовящата на ъгъл А пресича окръжността в точка L така ,че AL е най-голямата хорда в окръжността. Дължината на отсечката CL е равна на:
    а) 5 cm
    б) 10 cm
    в) 20 cm
    г) не може да се определни
    д) 10/3 cm.
    1 зад. Тъпоъгълен=>извън него.

2 зад. От синусова теорема получаваме 30см

3 зад. Дъгата АВ е 120, това е дъгата на вписаният ъгъл <ACB, който по дефиниция е (дължината на дъгата му)/2, което значи 120/2=60 градуса. Равнобедрен триъгълник с ъгъл 60 градуса е равностранен.

4. Не може да се определи. Дължината на СL зависи от ъгъл А, който не е определен в условието.

Мега фен Аватара на Ashenvale
    Nqkoi shte moje li da mi pomogne da mi kaje koi sa prosto formulite koito mi trqbvat za tezi zadachi :
    http://postimg.org/image/q55uekgcn/ :/
    Po vuzmojnost ako e dobra dusha na dve na tri da mi razqsni malko kak da gi reshavam i taka
    Sujalqvam za latinicata, shte go promenq po kusno, a kirilizatora e mnogo kofti.

[Някои ще мойе ли да ми помогне да ми кайе кои са просто формулите които ми трябват за тези задачи :
    хттп://постимг.орг/имаге/я55уекгцн/ :/
    По вузмойност ако е добра душа на две на три да ми разясни малко как да ги решавам и така :Д
    Суйалявам за латиницата, ще го променя по кусно, а кирилизатора е много кофти.]]

Ето ги всички формули:
    http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...46471029,d.Yms

На първо гледане (разбирай, че може и да те подведа):
    За първата задача ти трябват формулите за половинка и цял ъгъл.
    На втора ти трябва първата таблица и формулите за sin(ъгъл1+ъгъл2) и cos(ъгъл1+ъгъл2)
    Същото общо взето, плюс дефинициите за tg и cotg

Гледай да ги докарваш до еднакви ъгли чрез разни формули. Поприложи няколко и виж докъде стигаш. След известен брой опити трябва да забележиш какво е нужно.

Супер фен Аватара на mlakniwe
    Някой да каже как да ги реша

Цитирай Първоначално написано от mlakniwe Виж мнението
    Някой да каже как да ги реша

После ще огледам всичките, но:

1. Вкарваш 1/х в диференциала като lnx
    2. х в диференциала, после интегриране по части и вадиш arctg от диференциала
    3. разкриваш скобите и би трябвало отново с интегриране по части или по лесно да станат и трите интеграла.
    4. Може би трябва да разделиш дробта на две дроби (x²/знаменател + 3/знаменател)
    5. Полагане
    6. Предполагам, че x³ отива в диференциала и интегриране по части.

rengar
    Guest
    Здравейте, утре имам класна по математика и току що намерих една задача, дадена ни от госпожата,която ме затруднява доста. Надявам се много, някой да може да ми помогне:
    Триъгълник има лице 36. Със страни,равни на медианите на първия 3-к е построен втори триъгълник, намерете лицето му. Понеже е задача от тест имам и верния отговор,който се пада 27.

Някой може ли да ми каже какъв е принципът за решаване на следните две задачи и да ми ги обясни?
    1. През точка M, външна за окръжността k(O, r=1 cm), е построена допирателна към окръжността MT, като ∠OMT=60°. Намерете дължината на допирателната MT и разстоянието от точка M до центъра на окръжността.
    2. В окръжност с радиус 3 cm е дадена хорда AB. Намерете дължината на хордата, ако тя отсича от окръжността дъга с мярка 120°.
    Предстои ми важна контролна върху геометрия и има вероятност да ми се падне някоя задача с окръжност, подобна на тези по-горе, а задачите с окръжности почти винаги ги бъркам. Бих искал в бъдеще да не е така и ще се постарая за това.

Цитирай Първоначално написано от kinir2 Виж мнението
    Някой може ли да ми каже какъв е принципът за решаване на следните две задачи и да ми ги обясни?

Предстои ми важна контролна върху геометрия и има вероятност да ми се падне някоя задача с окръжност, подобна на тези по-горе, а задачите с окръжности почти винаги ги бъркам. Бих искал в бъдеще да не е така и ще се постарая за това.
    1. Получава се правоъгълен триъгълник с ъгли 30, 60, 90. Директно тригонометрия ИЛИ свойството за ъгъл30 градуса в правоъг. триъгълник + питагорова теорема.

2.Докажи, че триъгълник ОАВ е равностранен (ъгли по 60 градуса)

Научи си теорията за окръжностите, няма обща рецепта за задачите.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    1. Получава се правоъгълен триъгълник с ъгли 30, 60, 90. Директно тригонометрия ИЛИ свойството за ъгъл30 градуса в правоъг. триъгълник + питагорова теорема.

2.Докажи, че триъгълник ОАВ е равностранен (ъгли по 60 градуса)

Научи си теорията за окръжностите, няма обща рецепта за задачите.
    Благодаря за помощта! Наистина ще е добре да си припомня малко теория, защото все изниква нещо ново, което изисква "стари знания".

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си