И мен ми се смеят. На един приятел му казаха, че е по-добре да се насочи към друг ВУЗ, а не към СУ, защото надали ще издържи приема. В момента е един от най-добрите лингвисти от всички бакалаври в СУ и нищо чудно скоро да преподава. Вече си мисли докторската дисертация.

Тези, които ти се смеят, са тези, които накрая ще ти се чудят как си постигнал всичко и ще си го обясняват с "талант" и "дарба".

Ако обаче наистина го обмисляш, страшно много труд те чака. Тепърва трябва да се запознаеш с по-главните клонове на висшата математика, да намериш поле на интерес, да усвоиш огромно количество теория и практически знания, и чак тогава може да почнеш да мислиш, евентуално, върху какво ще пишеш труд. Тоест, трябва да заделиш няколко години мъки, докато се ориентираш.

Давам ти пример със себе си. На мен ми е доста интересна абстрактната алгебра, както и приложенията на абстрактната и линейната алгебра в теория на кодирането. Вече минах двата основни курса по линейна и абстрактна, взех си изпитите и тепърва ме чакат още няколко предмета (семинар по алгебра, комутативна алгебра, увод в теория на кодирането, т.н.) докато се ориентирам в материала. Дефакто ми се събират 3 години ориентиране, като през това време трябва доста материя да усвоя. Разбира се, не само в този клон и винаги имаш възможност да се пренасочиш, но математиката е като бездънна яма и адски демотивираща на моменти, затова трябва сериозно да си обмислиш избора.

Мога да ти препоръчам няколко книжки (и ще ти дам сайт с материали), за да видиш за какво става на въпрос и да прецениш дали ти е интересно. Имай в предвид, че няма да стане с едно преглеждане, затова можеш да почетеш 1-2 дена анализ или линейна алгебра/аналитична геометрия, да усетиш обстановката. И не се плаши от йероглифите, свиква се.

Книги:
Диференциално и интегрално смятане. Функции на една променлива. Автори: Малеев, Леви, Джаков, Троцки
Линейна алгебра и Аналитична геометрия. Автори: Грозьо Станилов и още един автор, не си спомням кой. Имаше и един учебник на Чакърян, "Линейна алгебра. Записки", ако не ме лъже паметта
Дискретна математика. Автор: Красимир Манев
Висша алгебра. Записки. Автори: Керопе Чакърян, Пламен Сидеров

Препоръчвам ти тези, понеже повечето автори са ми преподаватели и мисля, че са много полезни.

Ето ти и малко лекции в електронен вариант:
http://www.fmi.uni-sofia.bg/econtent