.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3280

Hybrid View

Повече от фен Аватара на Wikzinka
    Град
    YouR PinK DreAmS
    извинявам се много ... брат ми е 11 клас и ме помоли да му реша някаква задача за контролното му утре , но аз нямам никаква идея как става Моля , ако някой може да помага

tg 16П (върху) 3 + sin 7П (върху) 3 - cos 29П (върху) 6
    Написах я по уникален начин просто ноо се надявам да я разберете и да помогнете
    Последно редактирано от Wikzinka : 03-06-2012 на 14:22
    Истинското момиче има достойнство, самочувствие..но не е нагла! Тя е силна..но е мила! Има свой стил...свой вкус! Готина е...но не е фукла! Секси е...но не е курва!!!!

1./ В триъгълника ABC: a = 5 cm., b=4√2 cm, ъгъл "алфа" = 45 градуса. Намерете третата страна и косинуса на ъгъла при върха B. Определете вида на триъгълника.

2./ В триъгълник ABC: 1 = 4 cm, b = 5 cm, ъгъл "алфа" = 45 градуса. Намерете третата страна на триъгълника.

3./ Страните на триъгълника ABC са AB = 12 cm, BC = 6 cm, AC = 8 cm. Намерете разстоянието от центъра на описаната около триъгълника окръжност до страната AB.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Uplo1d3r Виж мнението
    1./ В триъгълника ABC: a = 5 cm., b=4√2 cm, ъгъл "алфа" = 45 градуса. Намерете третата страна и косинуса на ъгъла при върха B. Определете вида на триъгълника.

2./ В триъгълник ABC: 1 = 4 cm, b = 5 cm, ъгъл "алфа" = 45 градуса. Намерете третата страна на триъгълника.

3./ Страните на триъгълника ABC са AB = 12 cm, BC = 6 cm, AC = 8 cm. Намерете разстоянието от центъра на описаната около триъгълника окръжност до страната AB.
    Спускаме CH_|_AB
    АНС е правоъгълен равнобедрен. =>AH=HC=x
    x^2+x^2=AC^2
    2x^2=32
    x^2=16
    x=4cm
    BH=y
    Още една Питагорова теорема за триъгълник BHC
    y^2+x^2=5^2
    y^2+16=25
    y^2=9
    y=3 cm
    AB=4+3=7 cm
    <B= b
    cos b = HB/CB = 3/5

Втората задача е същата.

Третата - след малко ще я погледна.

Мега фен Аватара на Chacho
    tg(16п/3)+sin(7п/3)-cos(29п/6)=tg(12п/3+4п/3)+sin(6п/3+п/3)-cos(24п/6+5п/6)=tg(4п/3+2.2п)+sin(п/3+2п)-cos(5п/6+2.2п)=tg(4п/3)+sin(п/3)-cos(5п/6)=√3+1/2+√3/2=(1+3√3)/2
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Unhappy

Много моля за помощ за построителна задача.VII клас съм.
    Трябва да построя равностранен триъгълник само по дадена височина.Мога да ползвам само пергел и линийка без деления.

Голям фен
    Сещам се как може да се начертае равностр. триъгълник по отсечка, обаче не съм много сигурен, дали ще се получи равностранен, ако отсечката е височина, вкл'чена в самия триъгълник оО ...

Цитирай Първоначално написано от LoupGarrou Виж мнението
    Сещам се как може да се начертае равностр. триъгълник по отсечка, обаче не съм много сигурен, дали ще се получи равностранен, ако отсечката е височина, вкл'чена в самия триъгълник оО ...
    Покажи ми какво мислиш, моля те .

Басейн може да се напълни през две тръби, ако са отворени едновременно, за 1 час и 20 минути. Ако първата тръба е отворена 15 минути, а втората - 17 минути, то ще се напълнят 2/15 от басейна. За колко часа всяка тръба сама може да напълни басейна?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си