Цитирай Първоначално написано от Foreverbg
Цитирай Първоначално написано от Chacho
В началото на задача проверявай наум като разложиш по различните формули, горе долу какъв резултат ще се получи и дали ще ти помогне за следваща стъпка. Обикновено в задачите има по нещо сложено за ориентир, например в тази беше cos3a (3a = a+2a).

Понякога обаче може и да се залъжеш, както на предишната имаше tga.b, откъдето се зачудих как да стигна до такъв аргумент. Добре, че след подвеждането под общ знаменател излезе отговорът, иначе щях да забия в ненужни формули. Като стигнеш до безизходица, почваш отначало и търсиш друг път. И естествено, не на последно място, човек не може да реши всички задачи и понякога на лесните може да се запъне повече, отколкото на трудните - човешко е.
Еми на мене проблема ми е, че изобщо не съм решавал задачи откакто влязох в МГ. Ама вече почвам да решавам. Трябва да намирам време и за програмиране и за математика, че зле работата...
Напълно те разбирам. Аз завърших ПМГ, до 11 клас не пипвах по математика и беше ад. 12 клас наваксах и се получиха нещата, така че има светлина на края на тунела. Има един куп хора като теб, но ако седнеш да решаваш, ще станеш един от малкото и то за добро. Еми, успех от мен!