.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3280

Hybrid View

някой може ли да ми помогне.Тези задачи ми трябват решени най-късно до петък до към 16:00 часа.Ако мине това време изобщо не се занимавайте.

принадлежи ще го съкращавам пр.
    номерирайте задачите като мен,и не правете чертежи(освен ако не е наложително,иначе няма да ми повярват, че съм я решил без чертеж)

зад 2 отсечката MN(M принадлежи на AC,N пр. на BC)е средна отсечка в триъгълника ABC.Ако AB=10см. и периметърът на четириъгълника AMNB е 22см.,намерете периметъра на триъгълника ABC. (пише отговор 24см. ама ми трябва решение)

зад 9 Докажете,че растоянията от трите върха на произволен триъгълник до правата,определена от коя да е негова средна отсечка,са равни.

зад 5 триъгълниците ABC и A1B1C1 имат общ медицентер.докажете,че вектора АА1+в.BB1+в.CC1=0

зад 8 точката G е медицентър на триъгълника ABC.намерете ъглите на триъгълника,ако GA=GB и GC=една трета AB

зад 3 докажете,че всяка точка от правата,определена от средната отсечка на трапец,се намира на равни растояния от правите ,определени от основите на трапеца

Мега фен Аватара на Chacho
    @nikip1000

Нямам време тая вечер да ги разписвам целите. Ще ти дам малко идеи:

2 задача:

MN=AB/2=5cm

От там намираш колко е AN+MB, а това е половината от AC+BC и си готов

9 задача

Направи си един триъгълник, начертай средната отсечка, продължи я извън триъгълника (и в двете посоки) и спусни перпендикулярите към тази права от А, В и С. Ще получиш две двойки еднакви триъгълници (по страна и два ъгъла)

5 задача

Тази е малко по-сложна. Сбора от медианите (като вектори) в триъгълинк е 0. Векторите АА1, ВВ1 и СС1 ще ги запишеш като AG+GA1, BG+GB1, CG+GC1. Така АА1+ВВ1+СС1 ще е равно на (2/3).медианите на АВС + (2/3).медианите на А1В1С1 = (2/3).0 + (2/3).0 = 0

Чао, излизам!

зад 9 Докажете,че растоянията от трите върха на произволен триъгълник до правата,определена от коя да е негова средна отсечка,са равни.

зад 5 триъгълниците ABC и A1B1C1 имат общ медицентер.докажете,че вектора АА1+в.BB1+в.CC1=0

зад 8 точката G е медицентър на триъгълника ABC.намерете ъглите на триъгълника,ако GA=GB и GC=една трета AB
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен
    @nikitka97
    Chacho ти е дал решението, аз само ще го разпиша.
    AB=c, BC=a, AC=b
    M-среда на АС, N- среда на ВС => МN - средна отсечка =>MN=c/2
    ▲ АDC- правоъгълен, DM - медиана към хипотенузата =>MD=AC/2=b/2
    ▲ BDC- правоъгълен, DN - медиана към хипотенузата =>ND=BC/2=a/2
    P▲MND=a/2+b/2+c/2=(a+b+c)/2=23
    =>a+b+c=P▲ABC=2.23=46 cm

Още една задачка която не се сещам как да реша
    Докажете, че в правоъгълен триъгълник отсечката, съединяваща средите на катетите, е равна на медианата към хипотенузата.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от plmnb Виж мнението
    Още една задачка която не се сещам как да реша
    Докажете, че в правоъгълен триъгълник отсечката, съединяваща средите на катетите, е равна на медианата към хипотенузата.
    С две редчета се решава. Нека правият ъгъл е А, а M и N са средите на катетите АВ и АС.
    MN- средна отсечка и по теорема MN=BC/2
    Нека Р е средата на хипотенузата => AP- медиана
    По теорема АP=BC/2
    => MN=AP

@mimzchet0

Според мен първият х е бил на 3-та степен.

Y = 1/3 x^3- 5/2 x^2+ 4x+1 = x³/3 - 5x²/2 + 4x + 1

Y' = x²-5x+4

Решаваме Y'=0

x²-5x+4=0
    D=25-16=9
    x1=(5+3)/2 = 4 min
    x2=(5-3)/2 = 1 max

__+__1__-__4__+___

Y(1) = 1³/3 - 5.1²/2 + 4.1 + 1 = 1/3 - 5/2 + 4 + 1 = 17/6
    Y(4) = 4³/3 - 5.4²/2 + 4.4 + 1 = 64/3 - 80/2 + 16 + 1 = 128/6 - 240/6 + 96/6 + 6/6 = -10/6 = -5/3

Точката А(1;17/6) е локален максимум
    Точката В(4;-5/3) е локален минимум
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Чачо на 6 задача пак нещо не се получава може ли да я погледнеш
    та: <BCD=180-<ABC=180-60=120

<ACB=<DCB/2=120/2=60

От миналата задача имаме, че АВС е равностранен, <DAC=30 и DC=AB/2

AB=CB=>DC=BC/2
    CM=BC/2
    До тук добре но надолу незнам какво става мисля че най вероятно си сгрешил означенията на един от ъглите но ти ще кажеж най добре

Тоест: DC=CM => <CDA=<DCM и ето тук ъгъл СDA=90 по условие защото <DAB=90 a AB e usporedna na CD => <CDA =90 и от там на татък надолу всичко става безсмислено http://media.snimka.bg/9894/026043404.jpg (това е чертежа)
    2<CDA=180-120
    <CDA=60/2
    <CDA=30

<ADM=<ADC-<CDA=90-30=60

<AMD=180-<DAM-<ADM=180-60-60=60

Получихме, че ADM е равностранен.

Ще сти бъда много благодарен ако разясниш

Повече от фен Аватара на martin97
    Здравейте,манематици!!!
    Трябва ми помощ със следната задача
    'да се намери лицето на фигурата заключена между функциите f(x)=2x + 6 g(x)=ax - 2"
    Значи задачата мога да я реша,но на функция "G" "a" не мога да намеря
    Въпросът е как да намеря "a" във функция "g"
    моля дайте ми отговор до четвъртък!!!
    Кой ще спечели кеч мач Леми или бог?
    -Леми.
    -Не!
    -Бог?
    -Не,това е подвеждащ въпрос.Леми е бог!!!

Повече от фен Аватара на martin97
    Цитирай Първоначално написано от martin97 Виж мнението
    Здравейте,манематици!!!
    Трябва ми помощ със следната задача
    'да се намери лицето на фигурата заключена между функциите f(x)=2x + 6 g(x)=ax - 2"
    Значи задачата мога да я реша,но на функция "G" "a" не мога да намеря
    Въпросът е как да намеря "a" във функция "g"
    моля дайте ми отговор до четвъртък!!!
    Някой ще ми помогне ли(поне как да намеря "а" в функция "G")?

Мерси предварително
    Кой ще спечели кеч мач Леми или бог?
    -Леми.
    -Не!
    -Бог?
    -Не,това е подвеждащ въпрос.Леми е бог!!!

http://store.picbg.net/pubpic/C9/D8/...2eb025c9d8.jpg Помогнетеееееееееееее моля виии откога го пиша това!

Мерси предварително
    Това са 2 линии, каква фигура да е заключена между тях? Дори и да се търси общо решение с параметър а, какво решение ще търсим при успоредни прави (а=2)? Според мен трябва да има още една права поне, за да се оформи фигура (например някоя от двете или двете координатни оси)

Повече от фен

Мерси предварително
    Защо не препишеш тук точно условието на задачата? Това, което си написал,ми изглежда непълно и неточно. Непълно, тъй като дори и да разглеждаме отделните случаи за параметъра а, пак две прави, дори и пресичащи се, няма как да образуват сами фигура. Вероятно са замесени абцисата и ординатата. Неточно пък, защото фигура не се заключва между функциите,както си написал ти, а между техните графики.Има голяма разлика.

Цитирай Първоначално написано от irrationalDecision Виж мнението
    Защо не препишеш тук точно условието на задачата? Това, което си написал,ми изглежда непълно и неточно. Непълно, тъй като дори и да разглеждаме отделните случаи за параметъра а, пак две прави, дори и пресичащи се, няма как да образуват сами фигура. Вероятно са замесени абцисата и ординатата. Неточно пък, защото фигура не се заключва между функциите,както си написал ти, а между техните графики.Има голяма разлика.
    Именно за това говорех.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си