.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 33 от общо 33
    Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    За мен лично действията на САЩ винаги имат "скрита" изгода... Да разбира се, че аплодирам действията им да помагат на населението на Хаити след пагубните за страната земетресения, но каква им е изгодата питам аз?!?! Да изпратиш хуманитарна помощ е едно, но след това да пращаш и военни е съвсем друго... Много по-разумно е от ООН да бяха пратили умиротворителни воиски, които да възстановят реда в държавата!

П.С. - Дано да не се получи същата работа, като с Ирак само, че по мирен път.

"amk933" - не се подлъгвай по това, че Америка пръска милиарди долари за дадена страна, като Ирак примерно! Винаги има някаква изгода от това! За САЩ, парите не са толкова важни, колкото така необходимите им ресурси за да подържат на високи нива своята икономика! Представи си следното... аз да речем съм мултимилиардер и искам от теб да ми продадеш някакво количество петрол. Ти обаче нямаш интерес от такава сделка, поради факта, че има и други страни, които се интересуват от този ресурс, а в същото време и отношенията между теб и мен не са приятелски. Същата работа се получи между режима в Ирак и правителството на САЩ. Под предтекста, че правителството на Ирак е нестабилно и евентуално разполагат с ядрено оръжие за масово унищожение (тея шеги сигурно ЦРУ ги пускат), САЩ им обявиха война, като разправяха навсякъде, че те са освободителите на бял кон...?!?! И в крайна сметка какво стана? Изпробваха си бомбите и целия арсенал върху народа на Ирак, като накрая го окупираха... След това поставиха начело на страната правителство, което е под техен пряк контрол, като по този начин си осигуриха потока на "черно злато"...
    Това за Ирак сме го коементирали вече и не искам да се подесетвам. Единственото, което има да кажа без да се обяснявам е, че митът "Америка там е заради петрола" вече много се клишира и всеки с някакви елементарни финансови или икономически познания ще се сети защо. Има много по-дълбоки причини стигащи чак до исляма и различните му движение и тяхното разпределение на властта над петролните кладенци в Ирак. Освен това Кувейт и Саудитска Арабия също са съществен елемент и е абсолютно несериозно да се твърдят такива глупости, когато проблемът не се познава по-дълбоко от екранния му образ. Поразрови се из историята. На тия легенди за бездънните петролни кладенци и злите алчни американци с лазерни мечове вярват само хората, които гледат телевизия. Има някакъв икономически интерес в Ирак, ясно ми е, но не ми е ясно какъв е.

Но това да ми обвинявате Америка за икономически интереси в Хаити е повече от наивно и елементарно и освен някой промит руснак да го твърди, не виждам кой разумен човек би го направил...И защо обвинявате само Америка? Да не е само тя там в момента? Няма да намерите под вола теле, колкото и да се опитвате да го търсите...Това че някой е решил да помогне, като най-голямата икономическа сила в света, не значи автоматично, че има икономически интереси. Ако не помагат най-богатите държави кой тогава? И пак казвам престанете да обвинявате само Америка в търсене на интереси. По тази логика и българските войници в Афганистан са знак, че България има интереси там. Вярвате ли си?

Град
    Екатеринбург, Русия
    Грешка, вашите войски в Афганистан защитават не вашите интереси, а американските.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Грешка, вашите войски в Афганистан защитават не вашите интереси, а американските.
    Да точно. Помагаме им да крадат опиум нали така беше тук глупостта...опс конспиративната теория исках да кажа?

Мега фен Аватара на ZipFail
    Статистиката си казва думата, все едно кво казва правителството..

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Поясни, моля, коя статистика точно визираш...

Град
    Екатеринбург, Русия
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Поясни, моля, коя статистика точно визираш...
    Според мен има предвид тази за нарастването на опиумните полета в Афганистан.

Град
    София
    Броят на опиумните полета последната година в която е хараствал е 2004 по моя информация. След това с поскъпването на храните като цяло повече и повече опимни полета се трансформират е житни и тем подобни. Освен това 100 пъти съм казвал, че изгарвнето на всички опимни полета ще доведе до срутването на буквално 60% от афганистанската икономика. Америка трябва да е пълен идиот, за да направи такава глупост. Освен това изгарянето на полетата ще доведе до смърт от глад и недохранване подобни по мащаб на тези в Китай по времето на Мао. Има разумни и неразумни неща. А това за талибаните и намаляващите полета е жив мит.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си