За мен лично действията на САЩ винаги имат "скрита" изгода... Да разбира се, че аплодирам действията им да помагат на населението на Хаити след пагубните за страната земетресения, но каква им е изгодата питам аз?!?! Да изпратиш хуманитарна помощ е едно, но след това да пращаш и военни е съвсем друго... Много по-разумно е от ООН да бяха пратили умиротворителни воиски, които да възстановят реда в държавата!
П.С. - Дано да не се получи същата работа, като с Ирак само, че по мирен път.
"amk933" - не се подлъгвай по това, че Америка пръска милиарди долари за дадена страна, като Ирак примерно! Винаги има някаква изгода от това! За САЩ, парите не са толкова важни, колкото така необходимите им ресурси за да подържат на високи нива своята икономика! Представи си следното... аз да речем съм мултимилиардер и искам от теб да ми продадеш някакво количество петрол. Ти обаче нямаш интерес от такава сделка, поради факта, че има и други страни, които се интересуват от този ресурс, а в същото време и отношенията между теб и мен не са приятелски. Същата работа се получи между режима в Ирак и правителството на САЩ. Под предтекста, че правителството на Ирак е нестабилно и евентуално разполагат с ядрено оръжие за масово унищожение (тея шеги сигурно ЦРУ ги пускат), САЩ им обявиха война, като разправяха навсякъде, че те са освободителите на бял кон...?!?! И в крайна сметка какво стана? Изпробваха си бомбите и целия арсенал върху народа на Ирак, като накрая го окупираха... След това поставиха начело на страната правителство, което е под техен пряк контрол, като по този начин си осигуриха потока на "черно злато"...