.

Виж резултатите на анкетата: Избора е ваш, съфорумници...

Гласували
66. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Щастие в неведение

22 33,33%
  • Болезнена истина

44 66,67%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 46

Да живееш в красива лъжа или в грочивата реалност?

"Колкото по-малко знае, толкова по-щастлив е човек". "Истината боли!"

Това са все познати реплики, но дали си заслужава да живееш в неведение и отрицание от това, което те заобикаля за да си щастлив? Истинско щастие ли е това? Не ви ли се е случвало да искате да прозрете истината, но когато получите желаното - да не искате да повярвате? Истината е, че пълно щастие няма на този свят и когато нещата изглеждат перфектни - НЕ СА!

Пуснах темата си точно в този раздел, защото любовните разочарования са сред най-силните.

П.П: Лично за мене да знам истината е от фундаментално значение.
    Винаги очаквай неочакваното!

Супер фен Аватара на Kukumqvka
    Град
    България
    Щом живееш в 'неведения и отрицание' не си щаастлив,
    Само така си мислиш.И по-хубаво да жиееш с истината,колкото и жестока да е тя.От колкото да се самозалъгваш

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    мразя лъжата.Предпо4итам да ме боли но да знам истината , отколкото да съм в невидение и да се заблуждавам и да ме правят на глупа4ка.Е все пак вси4ко зависи от слу4ая,в някои ситуация предпо4итам нещо да бъде скрито от мен...

Супер фен Аватара на ScarletBite
    Истината и само истината.

Друг е въпросът, че често сама си създавам красиви илюзии и омаловажавам някои проблеми, за да не нарушавам душевния си мир...
    all day... all night... what the fuck?!

мразя лъжата

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Хехе, големи моралистчета ще се запишат тук.

В случая зависи от гледната точка и нагласата, която си избрал за себе си. Дали е важно да знаеш кое как се случва и защо, или е важно да се чувтсваш добре и да се чувстваш сигурен в нещо, без да те е грижа какво всъщност стои зад това.

Интересна дилема е това, пред която рано или късно всеки застава. И избира страна.

За мен лично е важно да знам как работят нещата. Т.е. искам да знам истината. Как ще се чувствам след като я узная си е мой проблем и нещо което не ме касае толкова. Т.е. нямам проблем че ще бъда наранен, имам проблем когато нямам достатъчно информация за да взема правилното(за ситуацията) решение. Заради това ми желание(винаги да знам и да търся информация) доста често ми е било гадно и съм бил нараняван. Факт е обаче че имам ясното съзнание че с тази нагласа - ще бъда нараняван. И се справям с това. Докато бившата ми приятелка беше точно обратното - тя искаше да се чувства щастлива и обичана, и да може да обича спокойно без значение на кого какво му коства и колко истини и неистини седят зад всичо.

Прост пример - искате ли да знаете за някоя случайна изневяра на партньора ви, ако до момента сте щастливи и се обичате наистина? Вие обичате него безумноп, и той ви обича безумно? Не не почвайте че ако ви обича, няма да изневери. Не всичко зависи от само един човек в конкретния момент. Та бихте ли искали да знаете, или бихте искали да си запазите щастието такова каквото е до момента - непокътнато и истинско? Или бихте предпочели с риск да го разрушите да разберет какви са причините за тази изневяра, дали евентуално може да се повтори и т.н.

Така че драги ми мъничета, сега приказвате че искате истината, и на думи всички ви бива, ама ще дойде момент, в който ще се наложи да проверите на практика кое всъщност е важното за вас. И доста от вас ще предпочетат да бъдат щастливи, пред това да знаят истинските неща. В което няма лошо разбира се.

Невежеството е блажеснтво.

В тази дилема се крие основната разлика между хората - да се доверят на разума(логиката) или на чувствата(любовта). И както казах - всеки избира страна. Според мен е важно да си щастлив, No matter what.

За себе си съм избрал че щастието идва, когато събереш всички парчета от мозайката.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на Hilary_
    хаха .. аз пък знам едно друго "Истината боли миг .. лъжата много по - дълго!" .. и съм на този принцип! Предпочитам да знам истината отколкото да живея в лъжа и накрая да разбера, че съвсем не е било така както съм го мислила .. ще ме боли двойно повече!!!

п.с. Истината не винаги е толкова тежка за приемане .. понякога наистина са реалност хубавите неща, които ни се случват! Заслужава си да ги чакаш макар и да са само временни ..!!!

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Ивенце, ако беше така раздялата щеше да е най-лесната за приемане. Щото ти се казва истината в очите - "Не искам да съм с теб". Да, ама не е съвсем така, нали?

Да живееш в лъжа, ако си щастлива, не е толкова лошо. А докато имате общи интереси, цели, мечти и т.н. другия човек ще се старае да поддържа тази "лъжа" . Пример - партньорът ти никога не би те нарекъл дебела. Щото знае че ще те нарани, ако го попиташ "Дебела ли съм?" естествено е да не чуеш никога положителен отговор. Хайде сега ми кажи че искаш да знаеш че синеокия те смята за дебела, вместо да се радваш на взаимното ви щастие, като пропускаш тоя факт. (Перефразирам - Допускаш че той те лъже, когато казва "Не, не те смятам за дебела", или още повече сигурна си че те лъже.)

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

прав е колегата обичам да знам истината въпреки болката
    Никога не спори с глупака - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит !!!

Цитирай Първоначално написано от moisture
    мразя лъжата
    Никога не спори с глупака - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит !!!

Мега фен Аватара на Hilary_
    Защо изобщо трябва да съм с човек, който ме смята за дебела? Има ли смисъл изобщо? Той ако ме смяташе за такава изобщо нямаше да си прави труда да ме лъже пък и не може да се поддържа тази лъжа дълго време .. ако не ме намираше за привлекателна и не ме желаеше физически рано или късно щеше да си проличи и пак щях да разбера .. така, че бих предпочела в началото да ми го каже!

Колкото до раздялата .. предпочитам да я преодолея бързо и без толкова отдаване на смисъл за болката, отколкото да седна и да рева месеци наред за нещо заради, което не си заслужава!!!

Цитирай Първоначално написано от Hilary_
    хаха .. аз пък знам едно друго "Истината боли миг .. лъжата много по - дълго!" .. и съм на този принцип! Предпочитам да знам истината отколкото да живея в лъжа и накрая да разбера, че съвсем не е било така както съм го мислила .. ще ме боли двойно повече!!!

п.с. Истината не винаги е толкова тежка за приемане .. понякога наистина са реалност хубавите неща, които ни се случват! Заслужава си да ги чакаш макар и да са само временни ..!!!
    И аз съм на това мнение.
    .. любовта ни с теб,лудата цял живот ще ни държи!

По добре да ме боли отколкото да си мисля че всичко е наред и да се залъгвам

Е кво му е неясното, естествено, че горчивата истина. Аз за себе си го осъзнавам. Не мога да живея в един измислен свят, просто лъжа себе си и околните. То това не е живот. Не всичко е идеално, но можеш да се постараеш да изглежда така. Естествено това за истината е относително, но все пак я предпочитам винаги.

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Наистина бих желал да живея щастлив, но реалността винаги надделява. Колкото повече я отбягваш, толкова по-силно те удря. Така че всъщност няма избор - истината си е истина.
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Проблема е,че не си живеете живота,а сте седнали да мислите неща,които цялото човечество години наред мисли и нищо не е измислило за рецептата на ,,щастието''.....Винаги има истини и лъжи-благородни,не чак толкова,необходими,ненужни ,окрасяващи факти.....Има ги и ще ги има!Както щастието,нещастието....Прие ете ги най-накрая като съществуващи,спрете да теоризирате нещата от ежедневието и живота...и наистина ще ви бъде по-лесно и по-безгрижно...;]]]]

.., Поне по мое мнение е много по хубаво да научиш истината.., Аз например сега съм в една такава ситуация *няма ся да ви обременявам с мойте глупости ;д* ... за мен личо би било много добре в момента да науча чистата истина.., защото истината ще заболи,но ще я преживея рано или късно.., А лъжата ., ще продължава да ме тормози и измъчва ... дълго време..,

абе де да знам мен ако питате " ИСТИНАТА ! " : ))

Мега фен
    Рано или късно ще научиш истината, така че - справедливата и горчива истина.

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    Когато живееш в измислена приказка,рано или късно падаш от високо и тогава боли много.Дори да не кажа,повече от колкото да знаеш истината през цялото време.

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Цитирай Първоначално написано от moneycomeme
    Проблема е,че не си живеете живота,а сте седнали да мислите неща,които цялото човечество години наред мисли и нищо не е измислило за рецептата на ,,щастието''.....Винаги има истини и лъжи-благородни,не чак толкова,необходими,ненужни ,окрасяващи факти.....Има ги и ще ги има!Както щастието,нещастието....Прие ете ги най-накрая като съществуващи,спрете да теоризирате нещата от ежедневието и живота...и наистина ще ви бъде по-лесно и по-безгрижно...;]]]]
    Евала! Не се задълбочавайте в мисловни анализи. Има ли смисъл да тълкувате, дълбаете, и накрая пак до същия въпрос.. Просто си живейте живота такъв, какъвто го виждате и това е! Бъдете щастливи и не се тормозете излишно
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Супер фен Аватара на MoOnLiGhT_ShAdOw
    Град
    Into the great wide open... Under the sky so blue...
    Офф-топик: Вадят ми се очите, когато чета писано с розово.

По темата: Има неща, които не трябва да знаеш. Например не ме засяга с колко момичета е бил преди мен приятелят ми, щом сега е влюбен в мен и съм уверена, че никога не е обичал така. Но в момента, в който разбрах цифрата, ми стана тъпо. Точно за това ми се иска никога да не бях разбирала.

Има и много хора, които жадуват истината, но често като я разберат, настъпва душевен апокалипсис. Понякога знанието си е излишни нерви.
    "Хората правят живота толкова интересен. Представяш ли си, че във Вселена с толкова чудеса те успели да измислят скуката? Удивително!"

Супер фен Аватара на flowerlina
    Град
    Plovdiv
    Истината винаги е за предпочитане

Много по-гадно е да разбереш,че през цялото време са те лъгали и да си спомниш за цялото време,което си прекарал в лъжа.Чувстваш се предаден,засрамен,че само ти си влагал искрени чувства.
    По-добре истината навреме...

Супер фен
    Предпочитам да разбера истината на време и да живея с мисълта за нея!Защото рано или късно ще погледна нещата трезво и ще ме боли пак,но ако сълго време съм живяла в лъжа и после ще боли много повече.От личен опит знам,че е по-добре да погледнеш реално нещата веднага като се случат ....
    Обичам те <3 !!!

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    щастието минава доста по-бързо от болката... и не си заслужава да се залъгваме.. аз предпочитам да ми кажат всичко в лицето, а не после да разбирам от странични лица... уви много рякдо го правят

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си