Цензура!
Т. 13 от Правилата на форума.
Moderated by kalpazanka
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ами, за да си повишиш хемоглобина ти трябват храни богати на желязо.
Такива са дроб, бъбреци, език, коприва, лапад. прочети в интернет, че сега за тея се сещам.
И също яж плодове и зеленчуци богати на витамин Ц по-лесно да се приема от организма.
Вафла..
Коприва и черен дроб
Изобщо желязо под всякакъв вид, както ти е казал/а mrtn
Сок или салати от червено цвекло. Прясно направен!
Набивай на банани !Първоначално написано от mrtn
От копривата се усвоява фолиевата, не желязото.Първоначално написано от Sigrina
![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Само не разбрах защо всички решихте, че има желязна анемия?![]()
Хемоглобин не е нисък само заради това.
Ниският хемоглобин като цяло е сигнал, че има проблем. Ако се дължи на липса на желязо, може да е просто анемия, но този симптом е доста често срещан и при някои тумори и кисти. Но не е казано, че е недостиг на желязо. Отиди си пусни едни изследвания пълни с всичките му там железа и други глупости да се види къде е проблемът и да се търси източник...
Иначе за покачване на желязити си има инжекции (ако не се лъжа, се казваха Венофер), има хапчета (които далеч не са най-полезното нещо за стомаха). Яж и богати на желязо храни, като дробчета, пуешко, телешко, бадеми.![]()
Стискаме си ръцете и на дветеПървоначално написано от kalpazanka
![]()
Макар че единственият специфичен източник на големи количества фолиева киселина като храна е черният дроб.
П.С. Към автора - за да не натоварваш огранизма си с железни препарати може да потърсиш и попрочетеш това онова за течния хлорофил![]()
зеленчуци,черен дроб,говеждо овнешко месо,мед,яйчен жълтък...
много зеленчуци и приемай витамин ц по 12 таблетки на ден
така по-бързо ще усвоиш желязото
аз бях постнал една хранителна добавка дето се дава и на новородени и няма рискове при нея ама получих цензура и предупреждение за наказание... както и да е
пп
малко за хемоглобина
той е вид белтък
служи за пренасяне на кислород в кръвта
когато е обогатен на с кислород се нарича окси хемоглобин
а когато е обогатен с въглероден диоксид се нарича дезокси хемоглобин
ако някои се чудят за какво служи желязото в кръвта
чрез него се прави връзката с кислорода червените кръни клетки(еритоцити) тъй като желязото е силно активно с него
но след време се окислява и клетката умира след това бива заместена
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.