.
Затворена тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Прилики м\у фашизъм и комунизъм?

Моля ви, помогнете ми Кажете ми приликите между фашизъм и комунизъм (защотото аз намирам само разлики)

II. Права и задължения на потребителите
    1. Да публикуват своите теми и мнения в правилната категория и с текст на кирилица.
    kalpazanka
    Блясъкът на твоя поглед светъл, затъмнява слънцето в небето...аз не бих сменила любовта ти, с никое богатство на земята! Остани при мен! Остани – пустиня зла е света без любов.. Твои са от днес нататък и сърцето и душата...

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Ами следователно няма прилики, глупако Ханс!

Цитирай Първоначално написано от Vesk0u
    Ами следователно няма прилики, глупако Ханс!
    Аз също казах на г-на по история, че НЯМА прилики! Но той каза че имало и за това пиша дори тема ..................
    Блясъкът на твоя поглед светъл, затъмнява слънцето в небето...аз не бих сменила любовта ти, с никое богатство на земята! Остани при мен! Остани – пустиня зла е света без любов.. Твои са от днес нататък и сърцето и душата...

Град
    Екатеринбург, Русия
    Прилики няма, това е все едно да търсиш приликите между кафе машина и принтер. Кажи на даскала ти така :"Единствите прилики между фашизма и комунизма са, че и двете са вид държавен строй; и двете са убили достатъчно голям брой хора; и третото, но не и по важност - за да споделяш някоя от тези идеи, то трябва да си психично болен".

Мега фен Аватара на ZipFail
    Глупости пишете всички в тая тема, естествено че има прилики, при това много...

Мисля, че Молотов(комунист) беше казал "Нацизма е въпрос на вкус" ^

Основните разлики са в расовата теория, в комунизма корпорациите са на държавата, във фашизма са частни, и в двата случая почти всичко е състредоточено към работника, само че в единия интелигенцията не я избиват ^^.. и още няколко, само че ме мързи да пиша и мисля в момента..

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Глупости пишете всички в тая тема, естествено че има прилики, при това много...

Мисля, че Молотов(комунист) беше казал "Нацизма е въпрос на вкус" ^

Основните разлики са в расовата теория, в комунизма корпорациите са на държавата, във фашизма са частни, и в двата случая почти всичко е състредоточено към работника, само че в единия интелигенцията не я избиват ^^.. и още няколко, само че ме мързи да пиша и мисля в момента..
    мерси много ... А когато не те мързи и ги измислиш ми помогни Моля те ...

Прилики много, но основната разлика, която е в плюс за фашизма и в минус за комунизма е национализма и въобще националното чувство, които тотално липсват при комунистите-интернационалисти. Оттам нататък са много общи и се припокриват, затова не мога да симпатизирам като цяло на нито една от двете. Но по отношение на този фактор- определено фашизма е с предимство.

Ама фашизъм или национал-социализъм?

Докато при национал-социализма реално се мисли за народа, то при комунизма са накарали хората да ядат трупове от глад.При национал-социализма (логично) силно застъпен е и националнизма.
    Оф, много дълга история
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

При фашизма не е задължително да има силни националистически чувства(за разлика от национал-социализма).Фашмизмът е етатистко управление,при което държавата се поставя над всичко или друго казано - краен тоталитаризъм.Ако някой е чел Хобс,може би нещо подобно.

При диктатурата на пролетариата(не научен комунизъм) пак се поставя диктатура,само че на работниците.Пак държава и партията са над всичко.Затова няма голяма разлика.Само,че при диктатурата на пролетариата,трябва плавно да се премине в комунизъм,но това до сега не е ставало никъде.

Град
    Монтана
    Общото е, че и двете са утопий.

Цитирай Първоначално написано от infern00
    При фашизма не е задължително да има силни националистически чувства(за разлика от национал-социализма).Фашмизмът е етатистко управление,при което държавата се поставя над всичко или друго казано - краен тоталитаризъм.Ако някой е чел Хобс,може би нещо подобно.

При диктатурата на пролетариата(не научен комунизъм) пак се поставя диктатура,само че на работниците.Пак държава и партията са над всичко.Затова няма голяма разлика.Само,че при диктатурата на пролетариата,трябва плавно да се премине в комунизъм,но това до сега не е ставало никъде.
    Това е най-точния коментар от всички. А по-горните мнения на "разбирачите", че нямало прилики не е нужно да ги четеш. Напиши темата си въз основа на този коментар на infern00, след което поразсъждавай защо и какво е правено. Ако искаш ползвай исторически извори на информация и ще разбереш, че двете идеологии са като хляб и питка.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Тц. Чичо Мусолини и чичо Ади постигнаха фашизъм и национал-социализъм ) Следователно- не е утопия.
    Слушайте мама и тате!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от bulgarian1878
    Цитирай Първоначално написано от infern00

Това е най-точния коментар от всички. А по-горните мнения на "разбирачите", че нямало прилики не е нужно да ги четеш. Напиши темата си въз основа на този коментар на infern00, след което поразсъждавай защо и какво е правено. Ако искаш ползвай исторически извори на информация и ще разбереш, че двете идеологии са като хляб и питка.
    Абсолютно съм съгласен с двата коемнтара.
    Фашизмът и комунизмът може да имат много разлики, но имат поне толкова прилики. Принципно, политически погледнато, двете идеологии се намират в двете крайности на политическата скала и се считат за вечните смъртни врагове и т.н. В съвремененната политика, обаче, политическата скала все по-често започва да се разглежда като един кръг, където тези две крайности се срещат, точно заради многото си прилики.

Да добавя към горните два коментаеа, че фашизмът се концентрира върху благоденствието на държавата и дори, ако не се лъжа Мусолини лично е връчвал медал на всяка майка родил 14 или повече деца. За разлика от фашизма, комунизмът пропагандира за всеобхватна световна революция на работническата класа, а не просто национална такава. Освен това имат и икономически разлика, ако не се лъжа, но комунизъм, фашизъм, капитализъм, национал-социализъм, социализъм и нацизъм учих миналата година и не помня дословно детайлите, за това, ако някой се сеща за какво говоря, да ме допълни, моля...

Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от mitternacht
    Тц. Чичо Мусолини и чичо Ади постигнаха фашизъм и национал-социализъм ) Следователно- не е утопия.
    Повярвай ми, няма как да избиете вашите така добри съюзници националсоциалисти - японците или, който и да е друг азиатски народ. Просто няма как.

Ето ги и най-верните националсоциалисти:

П.С. Лично аз, много уважавам Япония и тяхната древна култура, но тук просто прелива от ирония

Абе основната цел на нац-социализма е връщане на немския райх в неговите си очертания, което е постигнато, че и много повече.

Остава сега да запознеш да говориш, как е щях да избие и българите.Ха...

Колкото до Империята на слънцето- напълно заслужава мястото си в Остта. Бушидо, брат!
    Слушайте мама и тате!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Темата се повтаря.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си