- Форум
- По малко от всичко
- Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
- Прилики м\у фашизъм и комунизъм?
Моля ви, помогнете миКажете ми приликите между фашизъм и комунизъм (защотото аз намирам само разлики)
II. Права и задължения на потребителите
1. Да публикуват своите теми и мнения в правилната категория и с текст на кирилица.
kalpazanka
Блясъкът на твоя поглед светъл, затъмнява слънцето в небето...аз не бих сменила любовта ти, с никое богатство на земята! Остани при мен! Остани – пустиня зла е света без любов.. Твои са от днес нататък и сърцето и душата...
Ами следователно няма прилики, глупако Ханс!
Аз също казах на г-на по история, че НЯМА прилики! Но той каза че имало и за това пиша дори тема ..................Първоначално написано от Vesk0u
Блясъкът на твоя поглед светъл, затъмнява слънцето в небето...аз не бих сменила любовта ти, с никое богатство на земята! Остани при мен! Остани – пустиня зла е света без любов.. Твои са от днес нататък и сърцето и душата...
Прилики няма, това е все едно да търсиш приликите между кафе машина и принтер. Кажи на даскала ти така :"Единствите прилики между фашизма и комунизма са, че и двете са вид държавен строй; и двете са убили достатъчно голям брой хора; и третото, но не и по важност - за да споделяш някоя от тези идеи, то трябва да си психично болен".
Глупости пишете всички в тая тема, естествено че има прилики, при това много...
Мисля, че Молотов(комунист) беше казал "Нацизма е въпрос на вкус" ^
Основните разлики са в расовата теория, в комунизма корпорациите са на държавата, във фашизма са частни, и в двата случая почти всичко е състредоточено към работника, само че в единия интелигенцията не я избиват ^^.. и още няколко, само че ме мързи да пиша и мисля в момента..
мерси много ... А когато не те мързи и ги измислиш ми помогниПървоначално написано от ZipFail
Моля те ...
Прилики много, но основната разлика, която е в плюс за фашизма и в минус за комунизма е национализма и въобще националното чувство, които тотално липсват при комунистите-интернационалисти. Оттам нататък са много общи и се припокриват, затова не мога да симпатизирам като цяло на нито една от двете. Но по отношение на този фактор- определено фашизма е с предимство.
Ама фашизъм или национал-социализъм?
Докато при национал-социализма реално се мисли за народа, то при комунизма са накарали хората да ядат трупове от глад.При национал-социализма (логично) силно застъпен е и националнизма.
Оф, много дълга история![]()
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
При фашизма не е задължително да има силни националистически чувства(за разлика от национал-социализма).Фашмизмът е етатистко управление,при което държавата се поставя над всичко или друго казано - краен тоталитаризъм.Ако някой е чел Хобс,може би нещо подобно.
При диктатурата на пролетариата(не научен комунизъм) пак се поставя диктатура,само че на работниците.Пак държава и партията са над всичко.Затова няма голяма разлика.Само,че при диктатурата на пролетариата,трябва плавно да се премине в комунизъм,но това до сега не е ставало никъде.
Това е най-точния коментар от всички. А по-горните мнения на "разбирачите", че нямало прилики не е нужно да ги четеш. Напиши темата си въз основа на този коментар на infern00, след което поразсъждавай защо и какво е правено. Ако искаш ползвай исторически извори на информация и ще разбереш, че двете идеологии са като хляб и питка.Първоначално написано от infern00
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Тц. Чичо Мусолини и чичо Ади постигнаха фашизъм и национал-социализъм) Следователно- не е утопия.
Слушайте мама и тате!
Абсолютно съм съгласен с двата коемнтара.Първоначално написано от bulgarian1878
Фашизмът и комунизмът може да имат много разлики, но имат поне толкова прилики. Принципно, политически погледнато, двете идеологии се намират в двете крайности на политическата скала и се считат за вечните смъртни врагове и т.н. В съвремененната политика, обаче, политическата скала все по-често започва да се разглежда като един кръг, където тези две крайности се срещат, точно заради многото си прилики.
Да добавя към горните два коментаеа, че фашизмът се концентрира върху благоденствието на държавата и дори, ако не се лъжа Мусолини лично е връчвал медал на всяка майка родил 14 или повече деца. За разлика от фашизма, комунизмът пропагандира за всеобхватна световна революция на работническата класа, а не просто национална такава. Освен това имат и икономически разлика, ако не се лъжа, но комунизъм, фашизъм, капитализъм, национал-социализъм, социализъм и нацизъм учих миналата година и не помня дословно детайлите, за това, ако някой се сеща за какво говоря, да ме допълни, моля...![]()
Повярвай ми, няма как да избиете вашите така добри съюзници националсоциалисти - японцитеПървоначално написано от mitternacht
или, който и да е друг азиатски народ. Просто няма как.
Ето ги и най-верните националсоциалисти:![]()
![]()
П.С. Лично аз, много уважавам Япония и тяхната древна култура, но тук просто прелива от ирония![]()
Абе основната цел на нац-социализма е връщане на немския райх в неговите си очертания, което е постигнато, че и много повече.
Остава сега да запознеш да говориш, как е щях да избие и българите.Ха...
Колкото до Империята на слънцето- напълно заслужава мястото си в Остта. Бушидо, брат!![]()
Слушайте мама и тате!
Темата се повтаря.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!