- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Мъртво ли е кавалерството?
е?
Не мисля !:P
Няма значение каква е истината, важно е какво говорят хората ! ...
Доводи?Първоначално написано от shashash
ами.. ако кажа не, греша. Ако пък кажа да - пак греша.. намираме се и кавалери, но повечето свързват кавалерството с кавали.. и оттам аналози колкото щеш... някои жени пък го смятат за изтъркано и тъпо.. което пък го мори още повече...
в общи линии - има го, ама се крие
А не смятате ли че кавалерството не е само отваряне на врати и целуване на ръка. Не смятате ли че това е по-скоро отчасти поведение на взаимно уважение, или?
Ммм какви доводи да ти дам .... Както казаха има и Кавалери ... лично аз се имам за такъв .... зависи кво се разбира под думата кавалер ?!![]()
Еми това ви питам. Не можем да отговорим с да, или не. Мъртво ли е (или социално нежелателно) поведението, което оприличавате като кавалерство, или просто не може да се прояви.
доколкото знам, кавалерството е мъж с добри обноски - отваряне на врати, даване на път, помощ при слизане(излизане) , държене на партньорката... не знам, аз тия норми ги спазвам и, както гледам, надявайки се да не е от учтивост, получавам благодарностите... а това ми топли душата :P
според мен един кавалер се нуждае от дама...
ММ сългасен съм с горното мнение за дамата... те рязко намаляват(дамите), но все пак мисля че ги има ... следователно има и кавалери![]()
Значи все пак кавалерството не е изолиран случай и за него му трябва дама. А може лид а се каже, че когато не се партнира (от страна на дамата), то тогава поведелението е нелепо.
при наличието на т.нар. кифли кавалерството е ненужно, но все пак се оценява.. но нелепо - може би в очите на завиждащия "некавалер" отсреща...
М напротив много рядко ще срещнеш момиче ,което да го оценява даже за някой това би било нелепо както го каза .... това важи особено за "кифлите"![]()
хах дали кавалерството е на изчезване...
ами ще ви кажа че повечето момчета (включително и аз) се опитват да се държат като кавалер и джентълмен но как като има тооолкова много момичета които просто не отценяват малките жестове
разбира се ако си със свястно момиче нормално да имаш добри обноски итн.
ама да си с тея "кифли" че те халхабер си нямат какво е кавалрство
Защо трябва след като сте кавалери да се държите като некавалери само,защото кифлите не го оценяват.Аз примерно много се кефя на кавалери(ако някой ми даде път бла,бла.).Ама жалко,че не съм срещала скоро кавалер![]()
То в тоя форум пак излезе, че всичко е нормално.
нещо изтървам.
не казвам, че не се държа така, а че е ненужно - аз съм упорит и най-малкото и лесно нещо - давам път.. кой оценява, кой не.. аз съм свикналПървоначално написано от MichellePhan
![]()
ами нормално е според 1-2-3ма... другите просто спят, ама и те ше се съгласят, щото трябва да драснат в темата..Първоначално написано от w0sh
може би точно това изтърваш - че всички са задължени да пишат, без значение дали по темата или не![]()
Кавалерството не е само да държиш ръката на дамата, да й отваряш вратата и да си учтив. Не е и само взаимно уважение.
Кавалерството е начин на виждане на света и на нещата, начин на мислене, ако щете.
И има много малко кавалери, просто защото днес никой не изпитва нужда от кавалери.
Така както са останали много малко дами. Да бъдеш дама също се иска малко повече от чифт цици и мазна усмивка.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
има,но са рядкост аз отдавна не съм срещала.Промерно да се даде път на моми4е/жена,да и отвориш вратата,но маи това е въпрос на възпитание не на кавалерство.Но все пак и моми4етата сме си виновни 4е няма,ако има не ги ценим и не се нуждаем от тях![]()
от всички познати,които хич не са малко-за момчетата конкретно говоря-познавам точно 2ма,които са кавалери в истинския смисъл на думата...не знам,но страшно много ме радват с действията си,защото първо ерядко срещано,второ доказва,че кавалерството не е още просто мит и не знам-като някой направи нещо мило,дори малък жест като подаване на ръка,за да не паднеш на тоя лед навън ми става приятно..![]()
така,че не е мит кавалерството,но е страшно застрашено![]()
Не е мъртво;
просто едва диша![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
НЕ!Малко се е деформирало,но докато има кавалери,не е мъртво!
Усмихни се на някой непознат. Това може да се окаже единствената му радост за деня.
Ами на изчезване е ми се струва, но как да има кавалери като няма дами, които да се уважават, които да уважават първо себе си и след това да очакват някой да ги уважава, като си лепнат етикет "кучка" и са велики.? Но и мъжете не правят нищо по въпроса, това си е и до възпитанието на един човек, по голямата част от така наречените "дами" не оценяват жестовете и ... абе с 1 дума
кавалерите изчезват, дамите също![]()
Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?
Да се надяваме, че не ..![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3