- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Мъртво ли е кавалерството?
Досега не съм срещал кавалери сред младите хора
Дали е мъртво не знам, но определено проявлението, ако е срещано, то е доста рядко.
Но дали пък причината не е и в нас жените? Дали не сме "разглезили мъжете" по такъв начин, за да докажем, че с всичко можем да се справим сами и да се еманципираме?
Колко от Мъжете отварят вратата на жена, държат се мило, внимателно, подават й палтото на тръгване и й помагат да го облече?
За да се държи един мъж кавалерски, трябва и срещу него да стои Дама.
А колко от жените се държат като такива? Пият, псуват, цинични са, правят се на 'равни на мъжете', не проявяват нито женственост, нито изтънченост.
Отделно, че и кавалерството, както и в предходни постове прочетох, е смятано за липса на мъжественост и е осмивано едва ли не като неблагопристойно.
Проблемът е, че и ние жените сме свикнали на липсата на внимание и уважение.
Но въпреки това някои все още се впечатляваме от жестове, от изненади, от отношение.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
хаххаа.... fc уби ме .... кво значи ако е заслужила ? ако ти е ударила една с*ирка вече е заслужила ? защо човек , който се грижи на жената да й е комфортно и удобно с него да е сдуханяк?
Е за т`ва стаа въпрос ... като видят някой че се държи мило и учтиво с някое момиче .. край тоя е сдуханяк ... не виждам кой би искал да попада в тая графа ... как да има кавалери ?!
Няма значение каква е истината, важно е какво говорят хората ! ...
Почти мъртво.Моят приятел е голям кавалер, във всяко едно отношение, но други кавалери не срещам често . . :С
Кавалерството не е мъртво, а просто представителите му са рядко срещани...
П.С. - Аз съм си жив кавалер отвсякъде... Това, че момичетата не го оценяват си е техен проблем! Нали пък си падат повече по "лоши" момчета?!?!![]()
еми не звам,дали е мъртво...ама аз не съм срещала кавалери..дано да има някъде по света такива..
Както някой беше казал още в началото кавалерството вече не се разбира само като отваряне на вратата, правене на път от момчето, даване на якето, когато на момичето й е студено.... , а взаимно уважение. Забелязала съм, че момичетата започват да се превръщат в по-големи кавалери от момчетата. Но в това няма нищо лошо. Винаги единият трябва да е кавалер, а другият самогъзник.
П.П. Относно кавалерството, не смятам, че да си мил и културен означава да си сдуханяк. Но не смятам и че момчетата са виновни, че не ни правят комплименти и не се държат като джентълмени. И не живеем в 19-20-ти век, когато всички са били изискани, а жената е била като чуплива урна с прахта на майка ти. И тогава мъжете не са били джентълмени просто защото това им е правило чест и защото са обичали да се държат с жените като с урни, а защото такъв е бил редът, било е задължително. Както сега не можеш да се моташ гол по улицата. За това си има нудистки плажове. Така и едно време не можеш да се държиш неджентълментски с жена - за това си има бардаци.![]()
И понеже сега не е задължително да си културен и възпитан, хорското мнение и фразата "какво ще кажат за нас?" вече не е равна на прогонване или смърт, никой не е задължен на никого да му отваря вратата. А и жените при положение, че имат повече права, имат и повече задължения. При положение, че могат да станат кранистки защо да не могат да си вземат палто като е студено? Да са гледали прогнозата, бе.
Goodbye my friend, will i ever love again?
Memories made in the coldest winter!
Dr3amy
Първоначално написано от dedodekster
Браво,наистина текстът си заслушаваше четенето.Жалко ,че малко хора са си направили труда да го прочетата ,защото повечето потребители просто преминават на следващият пост ,когато видят нещо по голямо от 10 реда...![]()
П.П. По темата искам да кажа ,че по коментарите виждам ,че има много комплексари които си мислят ,че това да бъдеш кавалер е нещо долно и когато го проявиш вече нямаш достойнство.![]()
Според мен на такива хора им липсват първите 7 години,защото те принизяват другият пол и не са готови да покажат уважение и възпитание като направят един -два мили жеста.А за какво говорим ,когато ограниченото мислене и липсата на елементарни обноски са причина за създаване на тотално грешно погрешни възгледи над нещата.Всички сме хора било то мъже или жени и хората са определили ,че всички имаме рани права ,така че не можем да си правим извод за човека и да си създаваме предразсъдаци просто защото той е мъж /жена.
![]()
--------------------------------------------------------
Разбира се, че не е мъртво. Просто вече е рядко срещано. Аз лично бих обърнала внимание на момче с такива качества, отколкото на някое 'лошо момче'. Познавах само 2 момчета, които са истински кавалери и истински приятели. Винаги може да се разчита на тях - имам голямо уважение към тях и се надявам да останат такива ^^.
А тези, които смятат кавалерството за нещо, което им съсипва достойнството, просто са в абсолютната грешка о.О
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
и тук идва другият въпрос.. а има ли дами?Първоначално написано от Tempest
Не е. Аз например си падам романтик, но тая страна почти никой не я знае.Не смея, времената са такива просто.
![]()
Но момичета вие наистина ли търсите кавалери?![]()
Сигурен съм ,че има такива, които наистина искат точно такова момче ,но според ме когато дойде врем за "избиране " на момче ,по-търсени биват точно противоположността на кавалерите.Аз лично отавам с впечатление ,че тези момчета, на които те прнизяват и ти едва ли не можеш да достигнеш тяхното ниво и от това следва по-грубото отношение и т.н ,са по търсени. Нямам за цел да поставям всички момичета под общ знаменател или да правя някакви обощени изводи,но идеята ми е всяко едно момиче да се запита самата себе си дали ако някой ден трябва да направ избора между "лошото" момче и кавалера кой би предпочела![]()
П.П. Това е нещо като темата "Има ли още свестни момчета" .Там доста неща се изписаха и ако някой му се занимава може да я прочете![]()
Два отговора според зависи дали си момче/момичеПървоначално написано от shashash
Момче: Помисли си колко успехи си имал като добър кавалер и колко успехи като "лошо" момче... Отговора е елементарен. Всеки втори сдуханяк се подмазва на момичетата, кавалерствайки и мислейки си, че те ще го харесат... С това той не изпъква от останалите,просто се нарежда на опашката. Още много мога да пиша по темата ама не ми се занимава.
Момиче: няма отговор.
Стана ми интересна тази тема (сега даже ще пиша, вместо да влизам да се къпя. пък трябва да ставам рано :Д)
та .. да, има такива момичета, има и такива момчета
просто повечето, които срещаме в ежедневието се държат така просто заради околните
ама и до голяма степен са и такива, защото са (имам предвид тези, които си падат по 'лошите' момчета и момичета)
иначе, да има много свестни момчета и момичета, но просто понякога другите хора те карат да ставаш кретен/ка (е, май няма дума кретенка :Д)
моите приятели са толкова различни един от друг :Д
направо се чудя понякога как се събираме толкова различни индивиди :Д
аз си падам супер романтичка :Д
(сега няма да навлизам в подробности де :Д)
та .. по моята логика държанието на хората се диктува от други хора (всъщност даже се диктува и от модата, дрън дрън о.О)
давам пример:
приятелка от моя клас - пада си кифла по принцип, но когато е например с мен и още няколко приятели се държи супер човешки и е много добро момиче, иначе като се хване с тия там нейти приятелки другите, си е пълен кретен о.О
т'ва му е кухото о.о
а тук, понеже много мразя да виждам такива неща:
НЕ, МЪЖЕТЕ НЕ СА ЕДНАКВИ!
НЕ, ЖЕНИТЕ НЕ СА ЕДНАКВИ!
Обстоятелствата ги карат да излгеждат така.
fc ти си крайно ограничен мой човек.Живееш си в твой измислен свят в който си си наложил мнения за хората без дори да ги познаваш.Предразсъдъците не са хубаво нещо...![]()
От къде ти хрумна гениалната идея ,че всеки ,с добро възпитание и който има уважение към отделната личност ,е сдуханяк?Ти изобщо знаеш ли значението на думата която употребяваш ??
Като "лошо " момче можеш да забършеш малките наивни ,лесни мутреси които следват модата ,но за да спечелиш сърцето на някое стойностно момиче орпеделено типажът -големи бицепси ,малко мозък,няма да бъде печелившият![]()
Половото разделение няма никакво значение ,когато става дума за характер и умствени характеристики.Всички сме се родили с еднакви възможности на тази земя и сме равни пред закона и Бог,така че твоите разсъждения за мен са много грешни![]()
yeap, много правилен отговор :Д !
^^
е има тук там някой![]()
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!
Мога да ти кажа, че по различен начин се държат момчетата, които са поне малко кавалери, и тези, които просто се опитват да те "впечатлят".Първоначално написано от fc
Аз специално се сещам за поне няколко мои познати/приятели, които се държат с момичето кавалерски. И просто при тях отдалеч им личи, че нямат користни цели и намерения спрямо момичето.
Бедна, но мила
Нормална, но обсебена
Нее ее мъртво!!!.Лично аз все още познавам момчета,които се държат много мило!!!!!![]()
![]()
държат се мило защото искат да ти го набутат отзад ...Първоначално написано от IbiZaA
GTA Stunting
^^ Спести ни просташките си изказвания.
Бедна, но мила
Нормална, но обсебена
Рядко съм попадала на кавалерско държание.
Ами те се бутат да минат пред теб,по улицата се блъскат като животни,пък остава ръка да целуват!
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
Аха.. А ти като носиш черна блузка каква си ? Тука по цветовете на дрехите ли се различава кой е идиот и кой не.. Аз що си мисля, че по държанието преценявам някой дали е идиот или неПървоначално написано от nymphadora
Колко тъжно че не сте в час с нещата..
Нека мъжете, които се мислят за много хитри да не забравят, че и на дявола някой е сложил рогата[!]
..
Кико
Отдавна даже...![]()