- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Харда отиде...
"Отиде" в заглавието се чете с ударение на последната сричка.![]()
Та, връзвам аз на брат ми на компютъра харда (IDE) да му инсталирам Linux. Пъхам IDE кабела, пъхам захранвето и включвам.
Тогава обаче, замръзва ми на BIOSTAR логото и моя хард (Hitachi, SATA порт) започва да щрака през няколко секунди.
Добре, викам си, че няма достатъчно ток. Махам втория хард, вкючвам. (Допреди малко така си работеше). Пак същото - щрак, щрак, щрак, докато не ми каже System boot failure, демек, BIOS-а не осъзнава съществуването на харда. (Да, пробвах да го detect-на от Setup.)
Махнал съм всичкия ненужен хардуер, USB устройства, видео карта (с вградената оперирам), не съм рестартирал BIOS, но най-вероятно няма да е от това.
Нямам CD-ROM, той изгоря героично преди няколко дни, та не мога да пускам Live CD-та и подобни.
Та, кой какви идеи има?![]()
Изчерпал си всички възможности за които знаешкоито са и всички възможни...
Дано да не е така.![]()
Ако биоса не го засича, значи е заминал...Може повредата да е в механизма движещ рамото на четящата глава и за това да "щрака"...
![]()
Нямам такава отвертка да го отворя и да видя какво щрака.За къв хуй са сложили тия звезди?!
Да трябва ти отверка или много малко ключе тип "еврейска звезда"Първоначално написано от SolusChristus
![]()
Точно, де, ама като няма...
Разклатих го, нищо не щрака вътре...
Но най-вероятно ще е механизма за рамото.Трябва да се отвори и да се погледне.
Ако някой е от София и има такова ключе, да свирка.![]()
А обърна ли внимание на джъмперите отзад? Когато ги свързваше, намести ли ги единия да е мастър а другия слейв?
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
Моя няма джъмпери.![]()
Ако няма джъмпери "мастър-слейв" се определя от кабела! Обаче понякога не действа, зависи от марката на дисковете. Най добре да си набавиш джъмпери и да пробваш различни комбинации.
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
Харда е SATA, няма джъмпери.
Оле, не обърнах внимание, извинявай. С тея нямам опит, не мога да помогна.
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo