Имам проблем.Приятелката ми не иска да яде.Яде по един банан за закуска,мендаринки 2 за обяд (както тя казва за сила...) и още един банан за вечеря.Много добре знае последиците от гладуването (анорексия и какво ли още не),но тя си мисле че е дебела.Когато вървим гледа хората и се възхищава на слабите хора и само натяква ,че е дебела,а не е.Висока е 165-167 и няма и 50кг.В началото си мислех ,че търси внимание и много често сме говорили и то за анорексия и всеки път ми казва,че няма да стигне до там,и всеки ден ме е страх да не и се случи нещо сериозно.Понеже е от друг град и е тук на квартира и няма кой да я контролира и си прави каквото тя иска(не яде).Играем всеки ден в залата(балет) от 2 до 6 часа на ден и изразходваме всичко,което сме изяли,но тъй като не се храни и става лошо и си мълчи и не казва на госпожата.Два пъти съм казвала на госпожата ,че не се храни и тъя и се кара и казва,че ще се обади на майка и,но съученичката му обещава,че ще яде.Вчера припадна на входната вратя пред квартирата си понеже не яде ,а и принципно има ниско кръвно,но отказа да хапне каквото и да било сладко.Не знам как да я вразумя,как да се държа с нея (вече започнах и да не я питам какво яде,защото си мисля ,че не чува нищо от това ,което и говоря)И всеки ден се надявам да не и стане нещо,защото аз се чувствам виновна(че съм слаба и че иска да прилича на мен).Даже съм я питала какво иска...един ден да е на легло болна и да знае ,че ще умре ,но ще е слаба и няма да може да танцува(което много обича да прави) ? Или да е нормална и да е здрава.Искам тя да живее,не да умре и цял живот да си мисля ,че аз съм виновна
Благодаря на всичко,които ще ми дадат поня някакъв съвет
Кажи на госпожата сериозно да се обади на родителите на това момиче защото се притесняваш за приятелката си.Тя е слабичка.. пък се мисли за дебела.Това е НЕнормално.Може би е поредната с анорексия за съжаление...... ТРЯБВА веднага да се обърне внимание на проблема -> сериозен разговор на госпожата с родител.Момичето може и да обещава че ще яде ама ще си остане само с обещанията ...
Дано приятелката ти се оправи макар че ще й е трудно и на нея и на техните..
това не е шега работа , ако всичко е така както казваш ... не можеш да я оставиш така . Всеки иска да изглежда добре и да е слабичък и харесван , но това не се постига с гладуване! Трябва да говориш с госпожата и да настояваш тя да говори с родителите и задължително и да я наложат някакъв контрол, възможно е да ти се сърди , но това е най - доброто за нея щом не те е чула !