.
Отговор в тема
Страница 2 от 14 ПървиПърви 12345612 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 342
    Твърдо да!!

Град
    Улицата
    Ае отговорете в какво същност вярвате\
    Какво е Бог същност-човек,каруца,животно

Мега фен Аватара на britzy
    Град
    In Lady Gaga's Starstruck 8-)
    Цитирай Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
    Ами не то не е нещо определено,не разбираш ли-тое като лъч светлина в тъмното,не е некъф точно определен предмет.А и повярвай ми всеки има нужда да вярва в нещо.И не е нужно за всичко да имаш преки доказалтелства за да повярваш,че го има.Примерно ти не си ходил/а до Бразилия,но вярваш ,че я има ок? Вярваш,че е имало и некфи личности в миналото,ама що?Щото така ти е казано....
    Има само едно мнение-МОЕТО

Uploaded with ImageShack.us

Град
    Улицата
    Цитирай Първоначално написано от britzy
    Цитирай Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
    Ами не то не е нещо определено,не разбираш ли-тое като лъч светлина в тъмното,не е некъф точно определен предмет.А и повярвай ми всеки има нужда да вярва в нещо.И не е нужно за всичко да имаш преки доказалтелства за да повярваш,че го има.Примерно ти не си ходил/а до Бразилия,но вярваш ,че я има ок? Вярваш,че е имало и некфи личности в миналото,ама що?Щото така ти е казано....
    За Бразилия е факт, а за Бог не е.Няма доказателства,а точно обратното.А много неща са ми казвани но аз знам кое е вярното.Аз не съм заблуден като останалите.Не искам да обиждам вярващите но смятам че си нямат на представа какво е кога е било как е създадено и дали това е истина,факт или просто използвано за манипулация.

А въпроса ми беше какво или кой е Бог.Защото съм сигурен че повече от половината не знаят в какво вярват.Та тфа ми е въпроса-кой е бог?

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Тук трябва да се замислим: какво искаме да кажем, когато употребяваме думата „Бог”? За произхода на тази дума в славянските езици има две хипотези. Или коренът й идва от древносанскритската дума bhaga, която означава „богат”; онзи, който притежава всичко, който не се нуждае от нищо повече и е готов да отдава всичко със съвършена откритост, без да му е жал. Или думата „Бог” произлиза, както смята Хомяков2, от глагола „быть”: Бог е Този, Който е, Който не е сътворен (бихме могли да добавим: не е измислен), а съществува самобитно, в реално, неизменно, макар и живо битие. Това е Онзи, за Когото Старият Завет казва: Той е вечно Съществуващият. Тези думи Христос отнася към Самия Себе Си в Евангелието. Важно е да разберем, че Христос говори за Себе Си и като човек, и като Бог. Първото понятие: Бог е Онзи, Който е; Който е самото битие. Той е пълнотата на живота, на ликуващия живот; Той е вседостатъчен (не в съвременния смисъл на думата, че е „доволен”, а в смисъл, че няма недостатъци, че притежава пълнотата на всичко). Творецът не ще поиска да отнеме никое Свое създание, защото е любов, чиято природа се състои в това – да отдава себе си безкрай, безгранично, винаги – на всеки, който се нуждае от нея.
    Ти би ли се отдръпнал от любовта? Пишеш същите неща, които са изписани поне 6 пъти из страниците на този раздел. И поработи над правописа си, не че всеки тук е илитерат, но лично за мен е дразнещо, когато прочета ''Убида''.. примерно :P
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Град
    Улицата
    Цитирай Първоначално написано от Naman07
    Тук трябва да се замислим: какво искаме да кажем, когато употребяваме думата „Бог”? За произхода на тази дума в славянските езици има две хипотези. Или коренът й идва от древносанскритската дума bhaga, която означава „богат”; онзи, който притежава всичко, който не се нуждае от нищо повече и е готов да отдава всичко със съвършена откритост, без да му е жал. Или думата „Бог” произлиза, както смята Хомяков2, от глагола „быть”: Бог е Този, Който е, Който не е сътворен (бихме могли да добавим: не е измислен), а съществува самобитно, в реално, неизменно, макар и живо битие. Това е Онзи, за Когото Старият Завет казва: Той е вечно Съществуващият. Тези думи Христос отнася към Самия Себе Си в Евангелието. Важно е да разберем, че Христос говори за Себе Си и като човек, и като Бог. Първото понятие: Бог е Онзи, Който е; Който е самото битие. Той е пълнотата на живота, на ликуващия живот; Той е вседостатъчен (не в съвременния смисъл на думата, че е „доволен”, а в смисъл, че няма недостатъци, че притежава пълнотата на всичко). Творецът не ще поиска да отнеме никое Свое създание, защото е любов, чиято природа се състои в това – да отдава себе си безкрай, безгранично, винаги – на всеки, който се нуждае от нея.
    Ти би ли се отдръпнал от любовта? Пишеш същите неща, които са изписани поне 6 пъти из страниците на този раздел. И поработи над правописа си, не че всеки тук е илитерат, но лично за мен е дразнещо, когато прочета ''Убида''.. примерно :P
    Искаш да кажеш че Бог е любов?хах...
    Много извърташ нещата

Естествено че Бог е любов! Пише го на много места в Библията...

Град
    Улицата
    Демек тфа ще рече че Бог е абсолютно всичко-омраза,глисти,ла**а и т.н.Това ли искаш да кажеш???

Мега фен Аватара на ZipFail
    Naman07, напоследък пишеш супер добрите мнения. Кефиш много

Религиите ако погледнем назад във времето са сеели само кръв и противопоставяне на човешкият индивид!НИКАКВА РЕЛИГИЯ - ТОВА Е МОЯТА РЕЛИГИЯ! Вярвяйте в истинските неща!
    Пералнята живее по-дълго със Калгон !

Град
    Улицата
    Цитирай Първоначално написано от hipodilec
    Религиите ако погледнем назад във времето са сеели само кръв и противопоставяне на човешкият индивид!НИКАКВА РЕЛИГИЯ - ТОВА Е МОЯТА РЕЛИГИЯ! Вярвяйте в истинските неща!
    +1

Голям фен Аватара на CaSsIe
    НЕ вярвам в този Бог, който всички ми го хвалят, но съм сигурна, че има някаква сила(независимо дали тя е природна или не).

На тези "силно вярващите" в библейския ви Бог, ще ви кажа да прочетете историята на Библията( защото и тя, като всяко нещо си има история) и после ще си говорим доколко вярна е цялата тази история. И най - важното, което изисква най - малко усилия... отворете си очите, излезте от този транс, който са ви набили в главите подкупните "служители на Бога" и се огледайте около вас. Замислете се в дълбочина по свой начин, а не само от това което се прочели или което ви е казано...и тогава ще можете да изкажете СВОЕТО мнение, а не да се аргументирате с един и същи простотии..

Мега фен Аватара на iiordanova
    Да , вярвам.
    Може би , защото на мен така ми е изгодно , защото така се чувствам по-добре.
    Не е задължително да вярвате в Бог , но вярвайте в това , което ви кара да се чувствате по-добре духовно.
    За мен вярата е важно нещо ..

Да, вярвам в боговете.

Guest
    Това е измислица на първобитният човек...няма задгробен живот или т.н.Всичко се гради на микроорганизми и процеси

А микроорганизмите откъде идват?

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Не съм вярваща в каквито и да е богове. Нямам нужда да вярвам в нещо, което даже не съм убедена, че съществува. Вярвам в себе си.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

А вярваш ли,че ако черна котка ти мине пътя няма да ти върви през деня?

Град
    Улицата
    Цитирай Първоначално написано от trevko
    А вярваш ли,че ако черна котка ти мине пътя няма да ти върви през деня?
    На мен пак огат ми мине черна котка път се ми върви.Веднъж си намерих 2 лева след кат ми мина.

АЗ ВЯРВАМ В БОГ,вярвам,че го има,без него животът ще е безмислен,той ни дава сила да вървим напред и да постигаме своите цели
    Cullens

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    АЗ ВЯРВАМ В БОГ,вярвам,че го има,без него животът ще е безмислен,той ни дава сила да вървим напред и да постигаме своите цели
    УАУ ТОВА Е СТРАХОТНО! може ли само да ми кажеш как по-точно ни дава сили щото аз такова нещо не съм усещал дори и когато бях дълбоко вярващ

сериозно-бицепс, трицепс, запомняш ли си уроците по-добре или пък ти подпмага храносмилането къв е тоя бонус "сила" дето сме го получавали?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    УАУ ТОВА Е СТРАХОТНО! може ли само да ми кажеш как по-точно ни дава сили щото аз такова нещо не съм усещал дори и когато бях дълбоко вярващ

сериозно-бицепс, трицепс, запомняш ли си уроците по-добре или пък ти подпмага храносмилането къв е тоя бонус "сила" дето сме го получавали?
    Бил си дълбоко вярващ? Не го вярвам това
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

И аз самата не знам дали вярвам или не, може и да има, може и да няма. Всичко ще се разбере след като умра.

Цитирай Първоначално написано от soldatado
    Това е измислица на първобитният човек...няма задгробен живот или т.н.Всичко се гради на микроорганизми и процеси
    НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН

Всъщност в живота няма "Бог" или такива свръх естествени същества.Животът е една игра,която трябва да се изиграе добре.Човек има свои мечти и цели,които постига рано или късно.И тук има едно голямо НО.Не искам да отклонявам темата,но ще си кажа.Както Агент Смит казва в Матрицата човекът е паразит на тази планета,а не бозайник!Човекът се преселва,размножава и израсходва всички природни ресурси.В днешно време кое диво животно би изсекло една гора и над нея построило заводи,банки и.т.н?!Човека в днешно време гледа за удобства.И не малко вишисти които имат какви ли не банки и колперации си казват:АЗ СЪМ БОГ!Е щом има бог защо да не ги накаже защо да не накаже всички нас?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си