- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог?
Ако искаш да станеш християнин, като начало прочети библията. Ако не искаш, не виждам смисъл някой да ти отговаря.Първоначално написано от Neo712
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
по темата- да.
Вярвам![]()
Според самият живот е Бог. Погледнете само на какво сме способни хората благодарение на еволюцията на съзнанието. Животът не спира да се развива и винаги върви в тази посока - осъвършенстване. Едва ли някога ще спре. Ето това е Бог според мен. Живата природа и неограничените й възможности за еволюция напред, никога назад. Формулата е сложна, но според мен естествена и не е писана при "създаването". Тя постоянно се самопренаписва и осъвършенства. Богобоязливостта е нещо абсурдно според мен.
Да, човека е най-големия паразит съществувал някога.Той се самоунищожава,което е доказателство за това, че човека е нищожество.Първоначално написано от Nam3less3
А това, че не си чел Библията не те прави по-малко християнин.Това че си покръстен(дет са те изкъпали кат бебе в казана (от поп Кръстю примерно)) те прави християнин![]()
Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
![]()
![]()
![]()
\
/
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Как може да вярвате в нещо което не сте виждали или чували !?
Бог - какво по дяволите е това ? Аз на себе си не вярвам, че в нещо измислено ли ще вярвам ? Никой, абсолютно никой не може да ме убеди, че съществува такова нещо. Това са пълни глупости. Ако някой има доказателства за съществуването му нека ми ги каже.
П.П. Ако наистина съществува мога само да му кажа - ДА ГО ДУХАШ !
If you are 1st, you are 1st. If you are 2nd, you are NOTHING !
аз мога ^_^Първоначално написано от trustN0body
ето този човек умира години след като извършва някакви неща
http://www.allserialkillers.com/albert_fish.htm
http://www.trutv.com/library/crime/s...us/fish/9.html
а пък в библията бог избива едни деца 'щото наричат некъв пич "плешивко"...
хммм... даааааа има бог, имааа... само че не се вижда а?![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
НЕ!Това(религията) е страхотна измислица.Хората преди да могат да си обяснят различните явления са ги свързвали с някакви богове.Сега има обяснение на всичко.Как може след като хората са ти казали как се е образувала земята да продължаваш да вярваш,че Бог е дошъл от майната си и е създал земята,имал е език(щом е имало дни от седмицата) и такива неща.1.от къде е дошъл,къде е бил.2.има много религии и в някой от тях е съвсем различно от христянството.3.Светът е физичен-не е духовен.
П.С:Вървиш по улицата и 100 коли минатват около тебе и си казваш"Ако Бог реши да умра,аз ще умра."![]()
П.С 2:Това си е лично мое мнение.Недейте да ме упреквате.Аз съм стигнала до този извод.
Какво са тогава мисълта, чувствата, характера ? И мисълта ли е материя ? А сънищата ? Вътрешния ти свят благодарение на който взимаш всяко свое решение също ли е материален ? Информацията и тя ли е материя ?Първоначално написано от MichellePhan
Светът е духовен, а не материален, материята е енергия с по-ниска честота и скорост, затова се възпрема много по-лесно..Мисълта контролира материята, а не обратното![]()
Още едно 500 години и няма да има такова нещо религия (:.
Твърдо НИЕ :Д!
+1Първоначално написано от MichellePhan
Браво =D> =D> =D>![]()
![]()
Бог е природа а не човек![]()
![]()
Аз също не вярвам в това, а ако се чудите защо не можем да си обясним неща като сънища, чувства, мисли и т.н. е може би защото е доказано, че използваме само една осма (мисля, че е толкова ако не бъркам) от възможностите на мозъка си. Не се ли замисляте, че ако някога развием изцяло (или поне малко повече) потенциала си магичните неща могат да стана обясними (даже прости) и с науката!![]()
НиКоГа нА КоЛеНе ПрЕд КоГоТо и дА Е!
Всъщност използваме малко по-малко от 1/10Първоначално написано от vikiiitooo
![]()
А иначе има твърдение, че рептилите(вид извънземни) са ни създали и са ни програмирали да използваме само такава малка част от мозъка, за да не сме заплаха за тях.![]()
А сънищата,мислите,чувствата са естествени физиологични процеси.Няма какво да си обясняваме![]()
Всъщност използваме малко по-малко от 1/10
А иначе има твърдение, че рептилите(вид извънземни) са ни създали и са ни програмирали да използваме само такава малка част от мозъка, за да не сме заплаха за тях.![]()
![]()
МОЛЯ това да е шега...
1/10- http://www.csicop.org/si/show/the_ten-percent_myth/
http://www.bio.net/bionet/mm/neur-sc...st/040230.html
рептили-това е друго име за влечуги за бога!
http://en.wikipedia.org/wiki/Reptile
не некви наркомански мутирали, извънземни динозаври!
отивам да гушна "мечо" и да хлипам от отчаяние![]()
умолявам ви да ми кажете, че е шега... моля
The Bird of Hermes
Мързеше ме да чета за кво става на въпрос.Но най-вероятно ми се противопоставяш.Значи, човек използва не повече от 8-9%,в най-добрите случай 10% от капацитета на мозъка.При някой случай се отлучват способности, тоест използваме повече от мозъка.Примерно при катастрофа, при огромен стрес и тн.Първоначално написано от gandalfepi4
А за рептилите-зн за какво казваш ти, но не е точно така.Става на въпрос за извънземни нещо средно между човек и влечуги.Затова са наречени рептили.От английското наименование рептайлс.Но думата не е 1 и съща.Та тези рептили всъщност подчиняват тези извънземи който ние познаваме(Зелени с големи очи и тн.).![]()
^ прости ми скептицизма, но откъде знаеш това? доказателства, свидетели що така твърдиш? а другото за 10-те % моля те обърни внимание понеже си в ГОЛЯМА грешка![]()
ето ти по-кратък и разбираем текст от уики-то http://en.wikipedia.org/wiki/10%25_of_brain_myth
пообразовай се малко преди такива изказвания. така е правилно и коректно спрямо публиката ти![]()
The Bird of Hermes
E това за мислите и чувствата т.н. го казах еи така защото по горе някой говореше за това (е много не го четох) и затова дадох пример с това.![]()
НиКоГа нА КоЛеНе ПрЕд КоГоТо и дА Е!
Това за 10-те % смятам, че е вярно. Мозъците са ни толкова огромни, с такъв необятен капацитет, но уви има и креационисти. "Вярвам, че Бог ме е създал за 1 ден", е май малко е избързал.Първоначално написано от gandalfepi4
За да твърдиш подобно нещо, явно използваш дори по-малко от 10%. Та по тази логика, гандалф, би трябвало да се съгласиш, че за повечето хора действително се отнася тезата, че едва ли ползват повече от 1/10 от мозъците си.
![]()
Колкото до рептилиите, прочети малко за NWO.
Ето част от книгата на Дейвид Айк... http://www.xnetbg.com/new/blogs/alie.../?p=32#more-32
Ще ти е интересно, има за религията, за илюминатите... и т.н. Няма да имаш проблем с четенето защото не си религиозен, а и в текста има факти, които са пропуснати умишлено във филмчетата Zeitgeist, Esoteric Agenda и други тем подобни. Виж и във vbox интервюта с Еленко Ангелов като това например. http://vbox7.com/play:e8fbd50e
Не всички хора, които вярват в това, че рептилиите са тези, които дърпат конците са толкова изкукали за каквито сигурно ги смяташ и ги поставяш наравно с вярващите в Бог например. Специално на теб съм сигурен, че ще ти стане интересно.![]()
![]()
![]()
![]()
Рептилиани.![]()
благодаря, проверих го но ми изглежда като търсене и намиране на символи... все пак би ми било приятно ако намериш нещо повече щото аз не мога а ми стана интересноПървоначално написано от filmimilmi
и все пак ето моята теория:
никой не ни контролира освен по конвенциалния политически начин понеже-
"и ето ТЕ завладяха хората, силните бяха принудени да работят до смърт а умните да изработват нови изобретения, правят нови открития и конструират по заповед под заплахи от най-разнороден характер. хората спряха да бъдат тлъсти и глупави, образованието на тези с потенциал стана задължително, а мотивацията.... силните станаха по-силни, а умните по-умни и продукцията се множеше, хората спряха да консумират 10 пъти повече отколкото произвеждат. някои започнаха да обичат поробителите си. други ги последваха..."
това е кратък откъс от Това, което можеше да бъдем ако бяхме завладяни от гандалфепич
сега сме тъпи и дебели, ние нямаме производителност и не служим за конкретна цел, защо на някой би му хрумнало да се крие от нас и да ни прави лигави когато може да ни подхване с ръжена и да свършим хубава работа?
ПП абе не си прав за креационалистите имаш ли си на идея колко кинти въртят повечето от тях (да, мога да се аргументирам) хич не са тъпи те![]()
The Bird of Hermes