.
Отговор в тема
Страница 4 от 14 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 342
    Супер фен Аватара на filmimilmi
    @Гандалф, не съм от онзи тип конспиратори, които биха се хвърлили в безобразното подбиране на 1 тон материали с цел да убедя някого в моята гледна точка. Осъзнаването на нещата не трябва да става насила. Когато търсиш нещо, трябва да го правиш сам, а не чрез някой друг. Казвам го не само защото това важи за всеки, но и защото това правил за теб точно това важи с абсолютно пълната си сила. Харесва ми, че си човек, който обича да конструира критиката си по добре аргументиран начин, но опасенията ми тук са, че би направил същото, което правиш и с религиозните в този форум. Все пак като заговорихме за рептилии и "Новият световен ред", сигурен съм, че би подходил с абсолютен скептицизъм и към тях, тъй като достатъчно си поспори с вярващи и сега ще ти е необходимо да подхранваш любовта си към самият спор спорейки по същия начин и с "конспираторите". Сигурен съм, че какъвто и материал да ти подхвърля, ще намериш и достатъчно контрааргументи, за да обориш и моите доказателства. Не, че ме е страх да споря с теб, просто тук не става въпрос за единствено религия, а за общо взето абсолютно всичко, което до сега е изградило представата ти за света. Ще е много трудно да те убедя в това, че действително Рептилиите ни управляват, също колкото трудно ще бъде и от атеист да те направят вярващ. В момента разводнявам темата излишно, но пък сме отворили кутията на Пандора така или иначе, а на мен винаги ми е било интересно ако не успея да убедя някой в съществуването на т.н. Нов световен ред, то поне да му го кажа и се опитам да му отворя очите. Не, че в интернет няма достатъчно материали, които ще излязат когато потърсиш в google "NWO", но поради множеството им със сигурност ще решиш, че няма смисъл да се занимваш да четеш няколко милиарда "простотии". Не, че сега ще се опитам да ти синтезирам тези милиарди статии, документи и филмчета с "факти", но поне ще се опитам да ти стане малко по-интерсно с малко по-друг подход от този да ти обяснявам на принципа на религиозните "Вярвай или си загубен". Та ето какво смятам да ти покажа за начало. Отговорите за това кой ни управлява са навсякъде. Дори в киното.
    Нека започнем с това филмче, любимо на всички нас "конспираторите".
    http://zamunda.net/details.php?id=153544&hit=1
    В началото става въпрос за научна фантастика, но все пак целта ми е да ти покажа, че на практика не е толкова невъзможно някой да стои зад кулисите, да дърпа конците, да ти предлага да си избраш между 53243565436 телевизионни програми например и ти да си мислиш, че реално имаш свобода на избора. Не, нямаш свобода на избор! Всички сме роби. Забрави за политиците, те са просто поставени, за да си мислиш, че от теб зависи нещо когато отиваш да гласуваш. Имаш си собственици, те те притежават. Живееш си в твоята кутийка, работиш в кутия, пътуваш в кутии, НО си мислиш, че си свободен. Това си е геноцид. Не казвам, че всички могат да живеят в палати, но замисли се колко голяма е планетата ни и колко необятни ресурси има, които стигат за прехраната на абсолютно всеки, но факт е, че тези блага се контролират от големите корпорации, собственост на шепа богати чичковци, които не си знаят милионите. Ще си кажеш, че дори действително да ги има, всъщност те са умни и го правят защото знаят, че ние хората сме тъпи и лесно контролирани (религията например, с всичките си абсурди и все пак успяваща да държи като опит под контрол милиарди хора на тази планета) и много лесно можем да се самоунищожим и всъщност се грижат за нас за името на нашето благо - да сме сити и обути, но това е много далеч от истината. Истината е, че целта им е далеч от това да работят в името на твоето благо, а работят единствено за собствените си интереси. Сега ще помислиш малко и ще си кажеш, че не казвам нищо ново всъщност и, че е напълно ясно, че от край време все е имало някой, който ще дърпа задкулисно конците, но един въпрос все още няма да ти е ясен, а той е най-основния. Това, което казах по-рано (подчертах в червено). Това е в отговор на твоята голика от поста ти по-горе:
    "и ето ТЕ завладяха хората, силните бяха принудени да работят до смърт а умните да изработват нови изобретения, правят нови открития и конструират по заповед под заплахи от най-разнороден характер. хората спряха да бъдат тлъсти и глупави, образованието на тези с потенциал стана задължително, а мотивацията... . силните станаха по-силни, а умните по-умни и продукцията се множеше, хората спряха да консумират 10 пъти повече отколкото произвеждат. някои започнаха да обичат поробителите си. други ги последваха..."
    ... че едва ли не на хората им трябват лидери, които да им казват за как да живеят, как да бъдат разпределени в йерархията на обществото, за да може цялата машина да се движи и работи и по силата на тези, закони които те поставят зад кулисите все пак да има някакъв ред. НО точно тук грешиш жестоко защото както вече ти казах, тях не ги е грижа за теб. Ако бяха толкова добри, нямаше да стоят скрити, щяха да се покажат на обществото и да кажат: "Правим го за ваше добро". Вместо това карат хората да си мислят, че има правото на избор... Но на практика, като се замислиш по-критически изборът ти се състои в това "за пушачи/ за непушачи","кока кола или пепси","християнин или мюсюлманин" и прочее. Тайни общества наистина има. Ето и една велика реч на Кенеди, малко преди да го гръмнат.
    http://www.youtube.com/watch?v=V1smg...eature=related
    Ако се разтърсиш в интернет ще видиш, че има факти, които все още не са изяснени около смъртта му. Но тук трябва малко да се позъдлбочиш, ще пропусна да ти преразказвам и това, че ще отнеме много време. Само ти давам инструментите в ръцете, а ти търси ако имаш желание. Все пак нали целта е да ти стане интересно, а и думите на Кенеди според мен са достатъчно авторитетни, за да те заинтригуват... Такам... Ето и клипче, синтезиращо в няколко секудни въведение за т.н. тайни общества http://vbox7.com/play:c2db2646 . Пак ти казвам, давам ти инструмнтите в ръцете, а от тук насетне можеш да търсиш колкото си поискаш. Знам, че всичко изглежда много субективно като е представено под формата на филмчета, но се съмнявам, че ще седнеш да четеш специализирана литература от хиляда и незнам си колко страници. Накратко стигнахме до Илюминатите, които все още не са на върха на пирамидата. (За мен тя е усторена по следният начин: Най-ниско са бедните, по средата е средната класа, а малко под върха й е управляващият елит. Елитът не работи, не плаща данъци, притежава всички банки и корпорации, режисира събитията на световната сцена - войни, чиято причина винаги са били парите, а които уж са в името на мир, но носи ли се мир чрез война?... както и да е, та по средата е средната класа - плаща си данъците, върши цялата работа... а на дъното са бедните - само, за да плашат до смърт средната класа, която да продължава да работи на мизерните си работни места...) Сега продъжлавам нататък към върха на цялата тази пирамида (който всъщност не е точно връх). С това, което почнахме да се отклоняваме от темата, стоеше въпросът за Рептилиите. Всъщност тук се крие отговорът на "ЗАЩО?". Защо е необходимо всичко това, на кому е нужно населението на земята да страда, богатите нямат ли си достатъчно пари, защо няма МИР, а е необходимо да има постоянни конфликти, болка, глад, мизерия, пълно осакатяване на масите, роботизирането ни и превръщането ни единствено в биологични машини, издигането на парите в култ, накратко за какво служи култивирането на цялата тази "негативна" енергия? И тук идва хипотезата, че всичко това ни е излишно на нас като вид, а с тази негативна енергия се хранят Рептилиите, съществата, които стоят на върха на хранителната верига. Гущероподобни изчадия, които са тук още от сътворението на нашият вид, следят нашето развитие и стоят зад всички гнусни с човечеството експерименти. Ето за това и започнах с филма, към който ти дадох линк още в самото начало. Предполага се, че това са Анунаките. http://vbox7.com/play:c41251c5 ... Горещо ти препоръчвам да хвърлиш сериозен поглед кои са те, от къде са и защо са тук. Интернет е оазис за информация. Все още имаме свободен достъп до нея. Скоро и това няма да бъде така... Но да не се отклонявам излишно.
    Та опитах се да ти синтезирам до колкото е възможно цялата конспирация. Сигурно не успях да го направя достатъчно добре, но се надявам да ти е било от полза и да е грабнало вниманието ти. За разлика от споровете с вярващи, които ползват единствено Библията като аргумент, тук полето за спор е малко по-свободно и ако не друго, то поне реално ще успее да раздвижи сивото вещество на онези, които се занимават с изследването на нещо действително интересно, случващо се реално ТУК и СЕГА, пред очите ни. Има необятно много факти...
    Аз отново се връщам на филма, към който специално насочих вниманието ти в началото, просто за самата застраховка, че ще си отсял най-важното от него слагам този откъс.
    http://vbox7.com/play:ceaf982c
    Ако тук си задаваш и въпроса, който е съвсем уместен, защо след като нещо е толкова тайно и се стараят да го скрият всячески от нас, ни предоставят всевъзможни истини и то чрез киното. Ами отговорът е много прост. Колкото по-очеизвадно е нещо, толкова по-малко внимание получава. Хората ще си кажат: "Да бе, всичко това звучи като научна фантастика, даже щом Холивуд прави филми на такава тематика... А пък научната фантастика не е реална!". Бинго! Това е начинът нещо да се скрие, да се програмират хората чрез всевъзможни методи за мозъчен контрол, да си мислят, че всичко е в сферата на фантазията. Истината обаче е, че киното, медиите, дори известната литература ни подготвя за много неща, които ни очакват, а в момента когато те се появят, за да бъдем поставени под още по-мощен контрол, ние ще сме ги приели съвсем доброволно без да се съпротивляваме.
    Заговорихме за символи в киното. http://vbox7.com/play:6f53c3d4
    А и всички нови филми включително. Дори последният на Хийт Леджър http://zamunda.net/details.php?id=211456&hit=1 Навсякъде е бъкано с окултни символи? Случайност?? Само щото продуцентите смятат, че е интересно на публиката? Ами не, дори в този филм има масонски ритуали. Например ако си чел малко повече за масоните ще ти стане ясно, че в началото на филма, когато намират Леджър да виси обесен, освен нацапаното му с масонски знаци чело, в джобовете му са поставени тухли. Типично ритуално убийство за зидаро-мазачи (масони), които наказват по този начин онези от членовете си, които напуснат кръга на тайните и се превърнат в заплаха за каузата. (А във филма историята с героя беше подобна. Решил да се противпостави на някаква престъпна схема, измама с дарения в случая, бива наказан с обесване... ) Гледай го филма, интересен е много между другото, още повече ако го гледаш с едно наум и видиш, че е бъкано с мозъчнопромивна символика. А и да не забравиш още нещо. http://www.metacafe.com/watch/871965...bol_on_dollar/ Клипчето е просто примерно, но ПИРАМИДАТА и всевиждащото око са навсякъде? Защо? Защо? Защо? Случайност? За красота? Защото е много приятно изглеждащо и благо за окото? Прецени сам, важното е винаги да имаш едно на ум... Наистина, много внимавай! Съвсем нормално е в цялата картинка да загубиш истинският смисъл и естествено като за масата от зомбита индоктринирани да вярват, че е невъзможно група влиятелни хора, собствениците на банките, корпорациите и медиите да се обединят в картел и да обсъждат кое е добре за техния бизнес без да разгласяват публично целите си, да си изградиш представа за мен, че съм луд конспиратор, но поне се опитах, а и постарах МНОГО. Надявам се ако поне не друго, то съм ти бил полезен да направиш личната си преценка, макар и вероятно за съжаление дълбоко грешна по отношение на теб в момента, но имаш много време. Ще поживееш и лека по лека може би ще почнеш да разбираш за какво съм ти говорил. (Не казвам, че в момента ще ме подцениш, но дори да стане така, то аз съм доволен, че поне съм се опитал да не бъда подценен ... както и да е...)
    Съветвам те също да прочетеш романа на Джорд Оруел "1984". Да се позаинтересуваш и за това какво представлява днешната монетарна система, с която всъщност трябваше да почна още в смото начало, а сега уви, вече нямам повече сили, по-добре гледай Есоteric agenda...
    А ето ти и някои неща от един от по-известните ни български т.н. "конспиратори". Разяснява повече около основните неща, които вметнах малко по-горе в иначе твърде семпъл вариант...

http://vbox7.com/play:6f05b5a9
    http://vbox7.com/play:0e521769
    http://vbox7.com/play:8c330ee7

Все пак чети повече! Който търси намира!
    Лека.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ иде ми да се изсмея маниакално като Алукард-шибано атеистче даде 50 пъти повече информация и труд от тези, които смятат, че са водени от Бог!!1!?

както и да е де, филма не мога да го дръпна, където съм сега няма достъп до замундата ако ми кажеш името му може и сам да успея да го намеря някъде все пак.

НЕ, не си мисли, че от раз отричам всичко-ако ще отричаш нещо, то то ще стане така с право, ако не си се пуснал сам в лудостта нямаш как да знаеш, че ти самия не грешиш нали? това е и една друга забавна страна на дебатирането с теисти между другото

интересно ми е какво точно наричаш "негативна енергия" искам да кажа, това за мен поне са само емоции и е невъзможно същество (още повече влечуго) да извлича енергия от нея както се извлича от химическите реакции, които поддържат живи всички организми на планетата.

нещо друго ли е или що?

ПП: ТОВА ДА Е ЗА УРОК НА ВСИЧКИ ТЪПАНАРИ, КОИТО КАТО ИМ ЗАДАМ НЕУДОБЕН ВЪПРОС СЕ ИЗПОКРИВАТ ПРИ МИШКИТЕ!!!
    явно съм способен да отдам уважение на "опонентите" си. щом аз мога значи можете и вие! спрете да ми се криете като ви попитам нещо, което ви кара да се усъмните в правотата си
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Супер фен Аватара на SolusChristus
    ^ иде ми да се изсмея маниакално като Алукард-шибано атеистче даде 50 пъти повече информация и труд от тези, които смятат, че са водени от Бог!!1!?
    Винаги съм ти отговарял доколкото ми е било по силите.

Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    Винаги съм ти отговарял доколкото ми е било по силите.
    за което пък аз покорно благодаря

факта, че някой те мина десеторно по труд не означава че не си полагал такъв, а просто че някой друг е положил повече.
    това звучи като комунистически цитат ама айде да върви [/i]
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Град
    Улицата
    Не мога да повярвам че прочетох по-горния коментар.
    Евала filmimilmi =D> =D> =D> Браво!!! Съгласен съм във всяко 1 отношение.На същото мнение съм за всичко което си написал.
    Ем разбира се, че някой ни контролира.Това че не знаем е друг въпрос.
    От Кенеди нататък не са истински президенти, а поставени лица с определени цели и задачи.Всичко се контролира.Дори кризата!!!
    А за масоните-да, ордена им е съществувал,съществува и ще продължава да съществува.Всички по известни велики хора са били масони-Леонардо да Винчи, Алберт Айнщаин и тн.А пирамидата и пирамидона е дълга история.Това се смята че ако бъдат намерени и свързани двете части ще бъдат отклучени всички знания.
    Като цяло нещата не са така както изглеждат

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Филмът се казва "They Live". Не знам къде ще го дириш, единствено в замундата го открих, но все пак късмет! За всеки случай ако не го гледаш ти дадох и откъс.

@Гандалф, рискувах да те объркам защото интерпретирах метафорично някои от нещата в това, което казах като например "негативна енергия" с цел да сдъвча информацията и да я направя възможно по-смилаема като за човек, който тепърва се запознава с нея. Сега пак ще се опитам да го направя, но задълбочавайки малко повече върху подробностите, които те заинтересуваха, за което се и радвам.

Така наречената от мен "негативна енергия" представляват егрегорите. Чети внимателно, не искам да спорим като теисти, защото ще рискуваме да минем много над летвата на всичките си възприятия и да тъпчем на едно място. Науката все още не е в състояние да обясни много от нещата, които произтичат в природата, ала факт е, че всичко има своето значение за произтичащите процеси около нас. Така, навлизам малко в езотериката, надявам се това да не те притеснява. Егрегор означава мисъл-форма, създадена от няколко души (или от един, стига мисълта му да е достатъчно концентрирана). Благодарение на тази мисъл-форма, се предизвиква целият поток от събития и чрез различни способи той може да бъде овладян и контролиран по удобен за определени интереси начин. Разбирай го метафорично, тази мисъл-форма е нещо като семената, които предстои да покълнат. Колкото повече дадени хора мислят за нещо, толкова по-вероятно е то да се материализира. Да вземем например отмъщението, първо то е мисъл-форма, фантазираш как ще убиеш учителят си по математика, съучениците ти си мислят за същото, накрая някой проговаря, обединявате се и правите заговор, материализирате фантазията си как го душите с кабел и ето, че едно прекрасно междучасие се случва точно това. Такъв е и принципът на егрегорите, те са форма на негативната енергия, действат точно както го описа, чрез произтичащите в мозъка химични реакции способстващи да обличат емоциите в мисли, които имат форма. Тоест почвата за произтичането на негативна енергия не е илюзорно, а реално. Всичко е в мозъка ти. Но влгагайки емоция и неистово желание за нещо, ти много лесно можеш да бъдеш подчинен и на негативна енергия. В случаят въпросната енергия е негативна за теб, но за тези същества, Рептилиите, е позитивна. Да съкратя нещата съвсем и да ги сведа отново до пример. Парите. Те са твоят Бог, те са Бог на всички. Мечтаеш си да имаш пари, защото от тях произтичат благата - всичките ти права могат да се купят - правото да имаш жилище, нова кола, дрехи, храна. Нямаш безплатно право. В мислите си правото ни на живот си го откупуваме чрез пари, всичките ни стремежи са насочени към капитала, той ще ни направи свободни. И действително, парите се превръщат в егрегор, влагайки всичките си емоции и неистовото си желание да изкараме пари, ние ги превръщаме в егрегор. Сякаш хората никога не са били свободни без тях, но това го забравяме. Те се превръщат в средство за универсален контрол над свободата на хората. А тези същества се хранят от въпросният егрегор. Тази мисъл-форма, караща ни да издигаме материалното в култ, е храна за ТЯХ защото сме в състояние на постоянно неосъзнато робство. Постоянно сме подчинени, а по този начин те могат да правят каквито си искат експерименти с нас, свободни от това да им търсим сметка, заети единствено в изкуствено клутивирания от масите всеобщ стремеж към издигането на материалното в култ, вместо от одавна забравеният начин на живот в хармония с природата. Тук мога да ти сложа безброй много примери за това как унищожаваме своята планета и то не в името на прогреса, а името на играчките и залъгалките. За да осъществяват своите експерименти, а те си имат своята цел и предназначение за тяхната цивилизация и съвсем не са безразброни, те поддържат връзка с елитът от представители на нашата цивилизация, който стои малко под тях в пирамидата, за която ти говорих в предишния си пост. Един вид образно казано елиът е продал душите си на дявола в замяна на много привилегии. Рептилиите от одавна имат пръст в назначаването на властимащите на тази планета, давайки им достъп до знания за осъществяване на контрол над масите в замяна на тяхната преданост в плана им за експерименти над човешката раса. Не биха могли да ги правят ако нямат съмишленици сред представителите на нашият вид или т.н. Илюминати, просветените избраници, които да работят в името на този план. Нещо като сключване на сделка с дявола се получава. Действаш срещу своя собствен вид в името на лично благоденствие. И това е така, замисли се. От край време целта на властта е била единствено самата власт. За толкова хилядолетия история човечество сякаш не добива никаква мъдрост. Все сме контролирани от ниски страсти въпреки уж твърденията, че сме "разумни". Ако бяхме толкова разумен вид съобразно възможностите на капацитета на собствените си черепни кутии, от дълбока древност щяхме да сме развили чувство за самосъхранение на вида си. Вместо на това продължаваме да тъпчем на едно място с войни, агресия и прочее. Замисли се, че действително е възможно да сме част от експеримент, за чиито параметри имаме все още твърде слабо въображение дори, за да го проумеем. Това не е бягство от реалността и прехвърляне на отговорност за глупостта на собствения си вид на причината, че зад всичко това стоят извънземни. За това ти и дадох този линк към филма "They Live", за да можеш да си представиш, че това не е чак толкова невъзможно, колкото и да ти се струва. Защо според теб чрез религията хилядолетия наред се е твърдяло с такава упоритост, че извънземни няма, но пък съществува невидим белобрад старец, който гледа на няколко милиарда телевизора какво прави всеки? И всеки, който сподели, че вярва в извънземни и НЛО-та с извънземен произход е заклеймяван като хахо, но дори за момент вярващите в невидимият мъдър дядо не считат своето убеждение в това като форма на лудост?...
    Както и да е, леко се поотдалечих от това, което тръгнах да ти казвам за егрегорите, но така сякаш е по-добре. Стъпка по стъпка. Надявам се нещата, които съм изчел по темата действително да ти ги смилям добре, че да не ме помислиш за много луд.
    Та за егрегорите, опитвайки се да ти го обобщя най-семпло, това са оръжия в мисъл-форма (както се изразих). Те са т.н. Негативна енергия. Тя е всичко, което ни дърпа назад като вид с цел да продължаваме да тъпчем на едно място и да бъдем по-лесно управляеми, приемайки експериментите, които Рептилиите си правят с нас като съвсем естествен процес. Религията, наред с парите са едни от най-мощните егрегори, които са ни познати. Най-мощните оръжия в ръцете на гадните гущери! Всички народи ги издигат в култ. Независимо дали народите са атеистични по идеология. Например в Китай, където материалното е в култ благодарение на думите на Дън Сяопин, лидер на Китайската народна република от края на 1970-те до началото на 1990-те. "To get rich is glorious./ да станеш богат е страхотно" http://www.brainyquote.com/quotes/au..._xiaoping.html сега целият китайки народ е най-големият роб и жертва на стремежът към капитал и пари, използван най-лесно за едни от най-жестоките почви за експерименти с човечеството в днешно време. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...BF%D0%B8%D0%BD Ето ти и за Дън Сяопин. Не че информацията за него в wikipedia е много достоверна, но има много интересни факти около самият него. Трябва малко да се позъдлбочиш по история. Този човек се появява от никъде и става лидер на най-огромният народ на света и то без традиционна революция. Просто се качва на трона от никъде и преобръща историята. Акцентирам върху другото, което казва "един Китай с два строя" и то действително се случва от раз. Как се е възкачил на върха на партията просто ей така при условие, че е имал такива невъзможни за Марксистката и Маоистката идеология идеи. Пазарна икономика в държава с мераци за истински комунистически строй? Моля? И това става току така, завой на 180 градуса и то без кръвпороливни революции? По изкачването му в стълбицата на партията докато стигне този пост, все ще е можело някой да усети, че има подобни идеи, които коренно противоречат на идеологията, която трябва да споделя всеки нейн член. Но ето, че той идва от някъде и променя събитията на световната сцена. Явно е имало сили, които са му помогнали. А представи си каква власт имат въпросните сили, за да могат да дърпат конците дори на една толкова мощна държава като Китай? Нарочно не тръгвам с типичните примери за САЩ. Да видиш, че конспирацията и контрола се осъществява навсякъде. А към примера за Дън Сяопин, ми това ако не e засилване на егрегора на парите, да накара милиарден народ да се движи на принципа "To get rich is glorious." здраве му кажи...

Малко се поотклоних, а и изморих за тази вечер, но ако имаш още въпроси, давай! Ще си ги разясняваме заедно до колкото можем. Аз не бягам от отговори. Също така не говоря по определена доктрина, например Библията, за това надявам се да не се опитваш в дискусията ни да не се заформи някакъв излишен спор ами по възможност да е на принципа "въпроси-отговори". Разбирасе, че не знам всичко. Търпя критика и не казвам ""истината" ще Ви направи свободни". Може да съм много далеч от истината. Но е хубаво човек да се запознава с всички възможни хипотези и теории.

п.п. Моите изтоници - книги и интернет. Призовавам всеки да търси допълнително.

Цитирай Първоначално написано от CaSsIe
    НЕ вярвам в този Бог, който всички ми го хвалят, но съм сигурна, че има някаква сила(независимо дали тя е природна или не).

На тези "силно вярващите" в библейския ви Бог, ще ви кажа да прочетете историята на Библията( защото и тя, като всяко нещо си има история) и после ще си говорим доколко вярна е цялата тази история. И най - важното, което изисква най - малко усилия... отворете си очите, излезте от този транс, който са ви набили в главите подкупните "служители на Бога" и се огледайте около вас. Замислете се в дълбочина по свой начин, а не само от това което се прочели или което ви е казано...и тогава ще можете да изкажете СВОЕТО мнение, а не да се аргументирате с един и същи простотии..
    Да и тази сила се нарича ЧОВЕК !! аз вярвам в това което виждам ... има бог той е създал всичко - ОК .. а кой е създал Бог ???
    Никога не спори с глупака - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит !!!

Град
    Улицата
    Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
    Филмът се казва "They Live". Не знам къде ще го дириш, единствено в замундата го открих, но все пак късмет! За всеки случай ако не го гледаш ти дадох и откъс.

@Гандалф, рискувах да те объркам защото интерпретирах метафорично някои от нещата в това, което казах като например "негативна енергия" с цел да сдъвча информацията и да я направя възможно по-смилаема като за човек, който тепърва се запознава с нея. Сега пак ще се опитам да го направя, но задълбочавайки малко повече върху подробностите, които те заинтересуваха, за което се и радвам.

Така наречената от мен "негативна енергия" представляват егрегорите. Чети внимателно, не искам да спорим като теисти, защото ще рискуваме да минем много над летвата на всичките си възприятия и да тъпчем на едно място. Науката все още не е в състояние да обясни много от нещата, които произтичат в природата, ала факт е, че всичко има своето значение за произтичащите процеси около нас. Така, навлизам малко в езотериката, надявам се това да не те притеснява. Егрегор означава мисъл-форма, създадена от няколко души (или от един, стига мисълта му да е достатъчно концентрирана). Благодарение на тази мисъл-форма, се предизвиква целият поток от събития и чрез различни способи той може да бъде овладян и контролиран по удобен за определени интереси начин. Разбирай го метафорично, тази мисъл-форма е нещо като семената, които предстои да покълнат. Колкото повече дадени хора мислят за нещо, толкова по-вероятно е то да се материализира. Да вземем например отмъщението, първо то е мисъл-форма, фантазираш как ще убиеш учителят си по математика, съучениците ти си мислят за същото, накрая някой проговаря, обединявате се и правите заговор, материализирате фантазията си как го душите с кабел и ето, че едно прекрасно междучасие се случва точно това. Такъв е и принципът на егрегорите, те са форма на негативната енергия, действат точно както го описа, чрез произтичащите в мозъка химични реакции способстващи да обличат емоциите в мисли, които имат форма. Тоест почвата за произтичането на негативна енергия не е илюзорно, а реално. Всичко е в мозъка ти. Но влгагайки емоция и неистово желание за нещо, ти много лесно можеш да бъдеш подчинен и на негативна енергия. В случаят въпросната енергия е негативна за теб, но за тези същества, Рептилиите, е позитивна. Да съкратя нещата съвсем и да ги сведа отново до пример. Парите. Те са твоят Бог, те са Бог на всички. Мечтаеш си да имаш пари, защото от тях произтичат благата - всичките ти права могат да се купят - правото да имаш жилище, нова кола, дрехи, храна. Нямаш безплатно право. В мислите си правото ни на живот си го откупуваме чрез пари, всичките ни стремежи са насочени към капитала, той ще ни направи свободни. И действително, парите се превръщат в егрегор, влагайки всичките си емоции и неистовото си желание да изкараме пари, ние ги превръщаме в егрегор. Сякаш хората никога не са били свободни без тях, но това го забравяме. Те се превръщат в средство за универсален контрол над свободата на хората. А тези същества се хранят от въпросният егрегор. Тази мисъл-форма, караща ни да издигаме материалното в култ, е храна за ТЯХ защото сме в състояние на постоянно неосъзнато робство. Постоянно сме подчинени, а по този начин те могат да правят каквито си искат експерименти с нас, свободни от това да им търсим сметка, заети единствено в изкуствено клутивирания от масите всеобщ стремеж към издигането на материалното в култ, вместо от одавна забравеният начин на живот в хармония с природата. Тук мога да ти сложа безброй много примери за това как унищожаваме своята планета и то не в името на прогреса, а името на играчките и залъгалките. За да осъществяват своите експерименти, а те си имат своята цел и предназначение за тяхната цивилизация и съвсем не са безразброни, те поддържат връзка с елитът от представители на нашата цивилизация, който стои малко под тях в пирамидата, за която ти говорих в предишния си пост. Един вид образно казано елиът е продал душите си на дявола в замяна на много привилегии. Рептилиите от одавна имат пръст в назначаването на властимащите на тази планета, давайки им достъп до знания за осъществяване на контрол над масите в замяна на тяхната преданост в плана им за експерименти над човешката раса. Не биха могли да ги правят ако нямат съмишленици сред представителите на нашият вид или т.н. Илюминати, просветените избраници, които да работят в името на този план. Нещо като сключване на сделка с дявола се получава. Действаш срещу своя собствен вид в името на лично благоденствие. И това е така, замисли се. От край време целта на властта е била единствено самата власт. За толкова хилядолетия история човечество сякаш не добива никаква мъдрост. Все сме контролирани от ниски страсти въпреки уж твърденията, че сме "разумни". Ако бяхме толкова разумен вид съобразно възможностите на капацитета на собствените си черепни кутии, от дълбока древност щяхме да сме развили чувство за самосъхранение на вида си. Вместо на това продължаваме да тъпчем на едно място с войни, агресия и прочее. Замисли се, че действително е възможно да сме част от експеримент, за чиито параметри имаме все още твърде слабо въображение дори, за да го проумеем. Това не е бягство от реалността и прехвърляне на отговорност за глупостта на собствения си вид на причината, че зад всичко това стоят извънземни. За това ти и дадох този линк към филма "They Live", за да можеш да си представиш, че това не е чак толкова невъзможно, колкото и да ти се струва. Защо според теб чрез религията хилядолетия наред се е твърдяло с такава упоритост, че извънземни няма, но пък съществува невидим белобрад старец, който гледа на няколко милиарда телевизора какво прави всеки? И всеки, който сподели, че вярва в извънземни и НЛО-та с извънземен произход е заклеймяван като хахо, но дори за момент вярващите в невидимият мъдър дядо не считат своето убеждение в това като форма на лудост?...
    Както и да е, леко се поотдалечих от това, което тръгнах да ти казвам за егрегорите, но така сякаш е по-добре. Стъпка по стъпка. Надявам се нещата, които съм изчел по темата действително да ти ги смилям добре, че да не ме помислиш за много луд.
    Та за егрегорите, опитвайки се да ти го обобщя най-семпло, това са оръжия в мисъл-форма (както се изразих). Те са т.н. Негативна енергия. Тя е всичко, което ни дърпа назад като вид с цел да продължаваме да тъпчем на едно място и да бъдем по-лесно управляеми, приемайки експериментите, които Рептилиите си правят с нас като съвсем естествен процес. Религията, наред с парите са едни от най-мощните егрегори, които са ни познати. Най-мощните оръжия в ръцете на гадните гущери! Всички народи ги издигат в култ. Независимо дали народите са атеистични по идеология. Например в Китай, където материалното е в култ благодарение на думите на Дън Сяопин, лидер на Китайската народна република от края на 1970-те до началото на 1990-те. "To get rich is glorious./ да станеш богат е страхотно" http://www.brainyquote.com/quotes/au..._xiaoping.html сега целият китайки народ е най-големият роб и жертва на стремежът към капитал и пари, използван най-лесно за едни от най-жестоките почви за експерименти с човечеството в днешно време. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...BF%D0%B8%D0%BD Ето ти и за Дън Сяопин. Не че информацията за него в wikipedia е много достоверна, но има много интересни факти около самият него. Трябва малко да се позъдлбочиш по история. Този човек се появява от никъде и става лидер на най-огромният народ на света и то без традиционна революция. Просто се качва на трона от никъде и преобръща историята. Акцентирам върху другото, което казва "един Китай с два строя" и то действително се случва от раз. Как се е възкачил на върха на партията просто ей така при условие, че е имал такива невъзможни за Марксистката и Маоистката идеология идеи. Пазарна икономика в държава с мераци за истински комунистически строй? Моля? И това става току така, завой на 180 градуса и то без кръвпороливни революции? По изкачването му в стълбицата на партията докато стигне този пост, все ще е можело някой да усети, че има подобни идеи, които коренно противоречат на идеологията, която трябва да споделя всеки нейн член. Но ето, че той идва от някъде и променя събитията на световната сцена. Явно е имало сили, които са му помогнали. А представи си каква власт имат въпросните сили, за да могат да дърпат конците дори на една толкова мощна държава като Китай? Нарочно не тръгвам с типичните примери за САЩ. Да видиш, че конспирацията и контрола се осъществява навсякъде. А към примера за Дън Сяопин, ми това ако не e засилване на егрегора на парите, да накара милиарден народ да се движи на принципа "To get rich is glorious." здраве му кажи...

Малко се поотклоних, а и изморих за тази вечер, но ако имаш още въпроси, давай! Ще си ги разясняваме заедно до колкото можем. Аз не бягам от отговори. Също така не говоря по определена доктрина, например Библията, за това надявам се да не се опитваш в дискусията ни да не се заформи някакъв излишен спор ами по възможност да е на принципа "въпроси-отговори". Разбирасе, че не знам всичко. Търпя критика и не казвам ""истината" ще Ви направи свободни". Може да съм много далеч от истината. Но е хубаво човек да се запознава с всички възможни хипотези и теории.

п.п. Моите изтоници - книги и интернет. Призовавам всеки да търси допълнително.
    Отново Браво!!!Много точно.
    Наистина нищо не е случайно.Всично се управлява от определени "същества".

Има Бог или поне ФИЛОСОФИЯТА ме довежда до това мое мнение,защото тезата за ''човека произлязъл от маймуната'' ми е бая смешна.А и да сме произлезнали от тези животни от къде се е появила Вселената?Звездите?И така нататък,просто си има едно обяснение > ТОЙ !
    Утре ти ще си на дъното и ще ме търсиш,но ще е късно,пожелавам ти го искрено и нека тъпкано да ти се връща.
    Всичко се връща!

Цитирай Първоначално написано от pagoschee
    Има Бог или поне ФИЛОСОФИЯТА ме довежда до това мое мнение,защото тезата за ''човека произлязъл от маймуната'' ми е бая смешна.А и да сме произлезнали от тези животни от къде се е появила Вселената?Звездите?И така нататък,просто си има едно обяснение > ТОЙ !
    ФИЛОСОФИЯТА а? а защо не ТЯ вместо ТОЙ? не може ли да е ТО? не си ли си направила труда поне да погледнеш истински философски трактати, за да се пообразоваш малко в тази област първо? доста философи СА атеисти, а да не говорим за Епикур който "философски" оборва съществуването на добър бог

и като казваш, че ти се вижда смешна тезата, че сме произлезли от маймуни не мислиш ли че обиждаш десетилетия на труд, мислене и "бъхтане" от страна на разни хорица, за да можеш ти(да ТИ) да знаеш малко повече? не мислиш ли, че е малко арогантно с лека ръка да отричаш космологията, физиката, археологията, биологията и химията. на мен пък ми звучи доста нелепо да живеем на една сфера без да падаме долу, ама като е доказано, че е така си мълча.

не те упреквам, но тава наистина е и арогантно и глупаво. ако желаеш мога да ти предоставя видео материал който за 10 минути да ти докаже човешката еволюция, сминков който в 10-ина снимки да ти докаже еволюцията по принцип и писмен, който ще бъде... ами дългичък

ако искаш да отричаш мненията на висшите мозъци на нашата цивилизация поне научи нещо колкото да им стъпиш на малкия пръст и тогава прави такива изказвания

еволюцията е факт, който е неотречим. абиогенезиса е теория, но доста възможа такава, тъй като е бил пресъздаван. има и доста стабилни хипотези за големия взрив. мога да дам купища разнородни доказателства за тях. никога не забравяйте, че преди 6-7 000 години 100% от хората са смятали, че живеем на някаква пица.

и прашинката знание е по-силна от планини от предположения и "логика"

The Bird of Hermes

Град
    Улицата
    Научно доказано е, че хората които са атеисти са с по-висок IQ.А по мнението ти съдя, че ти не си в тази група.Та Бог не е ТОЙ, Бог не е нито жена, нито мъж.И също така Бог създава(по думите на Библията, които най-вероятно не са верни) само земята и тварите които я обитават, а не вселената(която не е 1, а са мн повече), звездите и тн.А еволюцията е факт.Няма какво да го обсъждаме, но дали човек е произлязъл от маймуната не е ясно все още.И всъщност кой е създал Бог, според вярващите???

Цитирай Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
    Научно доказано е, че хората които са атеисти са с по-висок IQ.А по мнението ти съдя, че ти не си в тази група.Та Бог не е ТОЙ, Бог не е нито жена, нито мъж.И също така Бог създава(по думите на Библията, които най-вероятно не са верни) само земята и тварите които я обитават, а не вселената(която не е 1, а са мн повече), звездите и тн.А еволюцията е факт.Няма какво да го обсъждаме, но дали човек е произлязъл от маймуната не е ясно все още.И всъщност кой е създал Бог, според вярващите???

На много въпроси не може да се намери отговор,аз отговорих това,което мисля,а не да се водя по библии и тем подобни.
    Утре ти ще си на дъното и ще ме търсиш,но ще е късно,пожелавам ти го искрено и нека тъпкано да ти се връща.
    Всичко се връща!

Град
    Улицата

На много въпроси не може да се намери отговор,аз отговорих това,което мисля,а не да се водя по библии и тем подобни.
    Е как???Бог от къде е??Тфа че някой то го е казал и айде на сляпо да се вярва.Не е тфоя философия тфа.А за кфи въпроси става на въпрос

Храбротукебапче, само от ника ти губиш всякаква интелектуална тежест.

Град
    Улицата
    Храбротукебапче, само от ника ти губиш всякаква интелектуална тежест.
    Ника не е от значение.Аз бих казал същото за тфоя.Че някое лапе да се направи на тежкар и айде нещо на английски което не разбира.Не съди за 1 книга по корицата.
    А защо всъщност ме нападна така

Че някое лапе да се направи на тежкар и айде нещо на английски което не разбира.

http://en.wikipedia.org/wiki/Five_solas

Град
    Улицата
    Че някое лапе да се направи на тежкар и айде нещо на английски което не разбира.

http://en.wikipedia.org/wiki/Five_solas
    Казах примерно.

Твърдо не вярвам.Да речем, че просто нямам намерението да съм като всички останали промити фанатични мозъци

Re: Вярвате ли в Бог?

Цитирай Първоначално написано от Neo712
    Напоследък ми се въртят някакви странни мисли в главата за Бог когато гледам хората.Но понякога се замислям изобщо има ли такова нещо като него?Точния ми въпрос е вярвате ли в Бог?
    Вярвам, колкото вярвам в Червената шапчица или в Питър Пан...Т.е. Бог е една художествена измислица, митология.
    Good luck, Bad luck, Luck...

Град
    Улицата

Re: Вярвате ли в Бог?

Цитирай Първоначално написано от gir
    Напоследък ми се въртят някакви странни мисли в главата за Бог когато гледам хората.Но понякога се замислям изобщо има ли такова нещо като него?Точния ми въпрос е вярвате ли в Бог?
    Вярвам, колкото вярвам в Червената шапчица или в Питър Пан...Т.е. Бог е една художествена измислица, митология.
    Еми да.Може и така да се каже

Вярвам.
    След бури - мир и тишина,
    след нощ - безбрежна светлина.
    Над равноширнатия път
    лучите вихрен танц въртят -
    път царствен царствено поел,
    високо плува горд орел.
    ...
    Утро - Димчо Дебелянов

Категорично да...

Да... Вярвам в космичния закон...

Напоследък започнаха да ми се случват и лоши неща, за които любимите ми хора ми простиха, а не биваше.В миналата седмица щеше да ме бутне автобус, но обувките ми се развързаха и аз застанах да се завържа и, ако не бях сега нямаше да пиша.Изневерих (за което съжелювам изключително много) на милото, но тя ми прости въпреки, че е много ревнива.Започнаха да ми се случват още по-странни неща и имам чувството, че някой започва да ми помага и,че не съм сам.И все пак мисля, че още в древността хората са правили така:
    Преписвали са природните бедствия и т.н, които не са могли да си обясняят на "Боговете".Така това нещо се носи от много години,но хората са наивни (прекалено наивни).И както и да е започнах да вярвам по малко
    Baby Bash ft. Pitbull - Outta control [music]] [sunn]

Напоследък започнаха да ми се случват и лоши неща, за които любимите ми хора ми простиха, а не биваше.В миналата седмица щеше да ме бутне автобус, но обувките ми се развързаха и аз застанах да се завържа и, ако не бях сега нямаше да пиша.Изневерих (за което съжелювам изключително много) на милото, но тя ми прости въпреки, че е много ревнива.Започнаха да ми се случват още по-странни неща и имам чувството, че някой започва да ми помага и,че не съм сам.И все пак мисля, че още в древността хората са правили така:
    Преписвали са природните бедствия и т.н, които не са могли да си обясняят на "Боговете".Така това нещо се носи от много години,но хората са наивни (прекалено наивни).И както и да е започнах да вярвам по малко
    И в какво вярваш? Първо - ВСЕКИ ДЕН до сега не те е блъскал автобус. Просто траекториите ви не са се пресичали по едно и също време. Независимо дали е, щото си закъснял с 5 секунди да излезнеш от вас или щото ти се е развързала обувката...
    Способността да прощаваш не е толкова свързана с ревнуването. А и най-ревнивият човек може да прости. Може да си има мотиви от сто различни сорта. Така че и в това няма нищо мистично.
    Тъй че не виждам смисъл от мистицизъм.
    Good luck, Bad luck, Luck...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си