- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог?
Не виждаш нещо, но го усещаш. Като ще задълбавате така - ми то и въздуха не виждаме, нали? И шума също ... Безбройни за нещата ..
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
И аз гУ усещам...Явно болката е Бог....Полъха на вЕтЕра....Първоначално написано от Jeuelle
значи ако хората бяха слепи нямаше да съществува такова понятие като учен така ли?Първоначално написано от Jeuelle
я сама си набий един шамар - ветро се не види но има поне десет метода да се регистрира, 100%-ово обяснение и напълно логична и каузална природа.
абсолютно всичко е така, а ако не е - е некво фентъзи.
преди 1000 години ей такива като тебе са сочели гордо дъгата/светкавиците/торнадата/ташаците си и са приключвали окончателно всякакви дебати с атеисти които са си чупели дланите от фейспалмване.
ако наместваш бог там където науката не достига да знаеш че му отеснява яко.
ако по времето на джизъс бог е бил доста наширочко в дупката необяснена от науката сега трябва да си сгъва краката под брадичката.
след 100-ина/200 години макс хората ще сочат адронния колайдер и ще го наричат гилотината на яхве.
толкова безсмислена и ограничена позиция: "като пръдна от дупетo излиза невидимия и миризлив демон който е доказателство за бог и аз ще отида в рая,а пенчо дето ми каза че съм ритард ще отиде в ада понеже е негър и аз ще му се подигравам докато се целуваме с едуард кулен и пием фанта "дерби"!"
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Какво сте се впрегнали, сякаш това е темата на живота ви?
И в тоя ред на мисли, не приемайте буквално нещата, които четете.
Това за въздуха и каквото още написах, не беше конкретно свързано с темата , а исках да кажа, че има неща, които не виждаш, а знаеш, че са там , просто тогава ми дойде този пример. А как знаеш - дали е научно регистрирано, или сам го усещаш (плод на 6-то чувство или сензорите ти работят на макс) , това е друго.
Имам чувството, че си имате вече определен сценарий за това, какво да напишете и се чудите за кое да се хванете. Ларж, бе хора. Четете между редовете![]()
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
Ами въпроса е, че такива като теб(вярващи) ми пречат на живота....Първоначално написано от Jeuelle
Еми не знам за някой които знае, че Бог е "там"(!?!)...
Еми то и за теб може да се каже, че караш по сценатии...
wtf?Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Еми зарад такива като вас щяха да турят вероучение....Първоначално написано от Nam3less3
Треа да анализираме и прочее библията 100 пъти....
и тн....
Относно Библията (и Корана и всички други религиозни книги), струва ми се има сериозен проблем точно заради тази възможност да се интерпретира написаното по безброй различни начини. По-скоро ми изглежда, че това са книги на Заблудата, не на някакво правилно учение. И мисля така само защото в исторически план са нанесени неописуеми щети на религиозна основа. Фактите са си факти. Колко кръв се е проляла само заради това, че на някой му е щукнало, че най-правилно е разбрал посланията, пък другите не са... неверници, дай да ги избием. Това е глупаво.
Ти си бил много умен бе....Не можах да се досетя...Мерси!Първоначално написано от JDeel
Е това за изтреблението на народа не е глупаво...така трябва...дори доста повече...
Първоначално написано от Wits
В Корана се споменават реки от мляко, мед и вино само защото това е имало тогава. Може би ако се споменаваше за Snickers, Twix, Milka или нещо подобно може би щях да съм набожен, недай си боже... ^_^
Бог има само през крив макарон.
God is an idiot, I have DNA...
7 И той съзря голямата река от Марс и възкликна "Бахмааму райска!"
8 И голяма сянка запречи погледа му, когато той се обърна видя планина от джелибони, висока до небето.
9 Нищо не е по-приятно от рая и по тази причина трябва да си режеме космите по подмишниците и пишките в Името Господне. Аллаху Акбар!
взето от хадиса на Салам ибн Локуми
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Леко, че някой вманиачен мюсюлманин може да те поубие...Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
Вярвам в това, че в някой паралелна вселена вярвам в боГ.
True story.
Между другото това е така, но паралелната вселена не е точно като нашата(даже няма нищо общо)Първоначално написано от bazingaaaa
Казано е, че човешката душа съществува едновременно в няколко различни нива(а на това което сме в момента съзнанието ни е заключено и нямаме достъп до всичките ни знания) т.е. в някое по-висше ниво ти вярваш(направо знаеш) че Бог съществува![]()
Не е точно така...Първоначално написано от Nam3less3
Ае сериозно започвам да си мисля ,че Кьофтьо е просто някакъв спам бот...
@Nameless
Така ,кажи ми сега ,това за паралелните реалности в Библията преди или след възникването на научната фантастика го пишеше ?![]()
Питам ,защото ако не греша , допреди 2 хилядолетия ХРИСТИЯНИТЕ са се погрижили хората да мислят ,че земята е плоска ,слънцето се върти около нея ,а Господ Бог Отец Св.Дух и духалка и прочие си фърка из облачетата и като му скимне пуска по една вода да завали дъжд. Или греша ?
ПП: Винаги съм се чудил - нали сме създадени по образ и подобие божие...
Та ,дядо Бог ходи ли по голяма и малка нужда ? Какво обича да си хапва ?
И по важното - има ли си баба Господ. Питам ,щото нали в Библията пише ,че онанирането е забранено ,а аз не мога да си представя да живея милион милиарда години без....хъх...нали се сещаш.
A ... всъщност чакай. Бог е енергия ,забравих. Енергия с разум. Това отговаря на въпроса ми[/url]
Да, иначе не говоря за паралелни вселени в смисъла който им придава науката, а за по-фините светове на духовете.Първоначално написано от Auriss
Еми какво друго по-фино от паралелни светове има за "духовните"...?Първоначално написано от Nam3less3
Понякога се чудя дали съществува защото ме гледа как се мъча,но да вървам![]()
- ' Уж харесваш нея, а й показваш, че се занимаваш с друга .. koлko неkаDърен опит за свалkа ! ...=D
И извода е...?Първоначално написано от unknown0inlowe
Че няма Бог...!!!
Няма бог. Всичко е една коснпирация за да може църквата да печели пари.
True story.
По тази логика също и индуизмът, джеинизмът, юдеизмът, йоруба, шинтоизма и всичките други стотици религии също са конспирация ?
Вярвам.
Еми разбира се...Всичко е за контрол и власт...Разделяй и владей...Първоначално написано от ZipFail
Нали знаеш, че ако ми скемне мога още утре да си основа нова религия ?
Ама то и това е част от плана, щото гущерите ми контролират мозъка сигурно![]()