- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Бог - измислица или реалност
Продължение на спора от http://www.teenproblem.net/f/viewtop...73664&start=30
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
Taка. За да няма спам, ще помоля всичко, което не е свързано с Бог или отричането му, да не се пише тук. Аз ще започна.
Според мен Бог няма. Кристо каза, че Исус е възкръснал, което според мен е невъзможно. Кристо каза, че е малко възможно амебите, от които хората произлизат да са създадени от нещо различно от Бог. Аз казвам, че метеорит е ударил Земята и на него е имало живот. Кристо каза, че не може да няма зло. Аз питам защо? Ако наистина има такъв човек, който управлява всичко, защо всички не живеем щастливо? Защо всеки ден толкова хора загиват?
Калашник, ако имаш да добавиш нещо - давай. Кристо - ти също защити... тезата си, ако искаш.
Принципите на комунизма и религията са едни и същи..."подчинявай се или ще страдаш" и двете водят до насилствен мир чрез заплахи и насилие."Мир" който да могат лесно да моделират според техните си прищявки!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Идеологиите на комунизма и религията са сходни,защото и в двете има човешки пръст,макар в различни степени при едното и при другото.А хората не са безгрешни както знаем,пък и те са тези,които печелят от дарения в църкви и подобни,на Господ нужни ли са му пари?
Тук,а и не само чета,че според много от вас,ако Бог съществува,животът трябва да е идеален.Не знам дали има Бог или не,но това не е аргумент!Най малкото,имаме свободна воля,а тя нямаше да бъде такава,ако просто знаем кой е правилният път.Кое е безплатно,само сиренцето в капана...Нищо не се дава наготово,има повече смисъл сами да получаваме знания,да се учим от грешките си,израствайки и евентуално стигайки до Бог,отколкото да сме като машини,които вече знаят всичко,нямаше да е интересно за онзи там горе,като игра,която знаеш как ще започне и как ще завърши...Затова и е толкова глупаво някой да очаква небето да се разтвори,за да може Господ да му засвидетелства съществуването си...
Както казах и преди вярата в Бог е обяснение на много сложен процес с прости думи, а в днешното общество на знания и открия религията става ненужна, защото всичко може да се обясни със законите на физиката, химията, математиката, астрономията и другите природни науки.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
Ами божествения план...нима очакваш когато се молиш бог да направи излючение и да промени плана си специално за теб!?Най малкото,имаме свободна воля
Как така бог едновременно знае какво ще направим и вече ни е предопределил живота,но и едновременно с това ни дава свободна воля....егати свободната воля!
Да речем,че имаш син/дъщеря...Колкото да и/му говориш кое е правилно и кое не,знаеш,че опита "забранения плод" рано или късно,както ти си направил едно време.Същата работа е.
Също искам да поздравя тези, които след загуба на близък, все още вярват в Него. Които си мислят. че техния роднина/приятел и т.н. просто не е заслужавал да живее, направил е нещо грешно, или пък просто Божията воля е такава. Поздравявам ги. Аз не мога. Не мога да вярвам, че има някакъв човек "там горе", който управлява всичко, въпреки това, което всеки ден се вижда на света. Хората умират, убиват се, деградират и т.н.
ок, да вземем 2та общи модела за бог: този на християните и този на агностиците.
едните вярват че бог е белобрадият дядка който седи нейде там и раздава пропуски за рая и ада според това дали си вярвал в него или не. от тук директно следва че той е себичен и самонадеян, но това няма да го анализирам. от къде знаем че той действително е там? какви свидетелства имаме за него? ни-как-ви. имаме си само библията. и кво? всичките вярващи вярват в него защото 'така го чувстват' ми ако никога в живота си не бяха чували за християнството? пак ли така щяха да го чувстват и да вярват? не разбира се. следователно вярват или по навик щото така са отгледани, или щото тази религия ги кефи повече от другите. което няма нищо общо с чувстването. значи вярата не им е въздадена от горе. те вярват от глупост. единственото някакво свидетелство е написано от хора преди 2000 години, не можем като едно модерно общество да продължаваме да му вярваме свято и непоклатимо, след като е толкова вероятно да е истина колкото приказката за червената шапчица.
другите казват бог е енергия и светлина, той ни е създал, ама не е това което се описва от религиите, той е върховна вселенска сила. ми ок, християните поне си имат библията, вие какво си имате което засвидетелства съществуването на бог?
Welcome to the end of the thought process.
В дискусии които се обсъждат подобни теми,да напишеш една дума като отговор е несериозност и/или признак че губиш спора. Тезите трябва да се подкрепят с факти и примери,иначе са гола вода.Реалност!!!
Човека ти говореше за доказателства за съществуване на оня бог-енергия,а ти ми казваш реалност....знаеш ли каква е реалността....любовта е химия,добротата е химия,омразата е химия....всяко едно чувство,емоция които предшестват или не и които са в следствие или не от някакво действие са химични процеси предизвикани от вътрешни и/или външни фактори...
Гледайте малко клипчета в Ютуба на Pat Condell, Richard Dawkins, George Carlin и други.
http://img4.allvoices.com/thumbs/eve...pe-condoms.jpg
I say go f*ck yourself!
Интересно ми е има ли БОГ за който да има сведения, че съществува без никаква намеса на хората? В смисъл все някой е споределил/измислил съществуването на Богове и все от някъде идва. Ами тогава логично боговете да са митове!![]()
Ако днешните събития са Божи дела аз изобщо не съм ВПЕЧАТЛЕН!
Реалност!Първоначално написано от Kman
Реалност!!
Реалност!!!
Какво ще кажеш за три думи?
ПС : Знаеш какво представлявам...![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Тангра, Зевс, Луцифер и Ра не са всеможещи![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Ай ходи поучи малко по биология,химия,физика и тогава ела ми говори за реалност!!!!!!
Не спираш да повтаряш реалност реалност реалност,но знаеш или изобщо какво е реалността!?!?!?!?!?
Обясни на разбираем български език какво е реалност като подкрепиш теорията си с факти и примери!!!!
Тогава няма смисъл да правиш химични взаимодействия още 50-60 години защото сами по себе си са бесмислени.Първоначално написано от Kman
Ти явно приемаш за чиста монета,каквото ти казват в училище и повечето "учени" без да мислиш много по въпроса.
Аз имам душа и чувствата не са химични взаимодействия а нещо по висшо.
И ако това http://www.vodnazona.com/media/edito...eishells02.jpg е за теб сбирщина на клетки в тропически климат,а не рай, то по добре се самоубий защото света няма нужда от още такива хора.
А по темата:
Има нещо,нещото не може да е произлязло от нищото,следователно нещо трябва да е създало нещото защото иначе е невъзможно да има нещо.И за мен Бог е създал всичко в ред и порядък.
Да... Забравих, че Адам и Ева са първите хора... Също пожелавам на всички да си живеете в розовия живот и да не преживявате това, което толкова много хора на света, за жалост, са преживели. А това - нещото не можело да произлиза от нищото - несериозност...
И да се изясним - аз и калашник не сме тръгнали да пропагандираме: Не бъдете християни, Бог не съществува, просто изразяваме мнение. Аз лично нямам нищо против религия, но както написах в една друга тема - религията пречи на философията. Това е моето мнение.
Добре,а Той как се е появил?Наистина се надявам на отговор различен от "него винаги го е имало"...
Я да видя ся какви си ги надробил....преди да почна искам да подчертая че съм реалист.
Истината винаги е грозна и се крие зад красиви завеси.
Ей това ви е проблема...тея религии толкова много са ви заблещукали в мозъците,че не осъзнавате че сме специални гадини дарени с няква специална мисия и всичко се случва защото живота е един кръговрат....все едно да да търсиш смисъл в движението на една комета.
НЕ приемам нищо за чиста монета....просто съм изчел много литература и съм погледнал от много гледни точки.
Ти приемаш ли гравитацията за чиста монета или тя е някакво специално нещо.
Ти имаш душа ли...ами тогава си я заври там гдето не огрява слънцето,защото съм сигурен че не знаеш дефиницията на тази дума.
Чувствата били нещо по силно...аз съм виждал адреналин в ампула и знам как се чувствам когато Епинефрина(адреналина) започне да действа...това адреналиново чувство и удоволствието го дължа предимно на епинефрина,а не на някакво висшо същество и това е научно доказано от целия свят.
Приемал съм бил думите на учените за чиста монета....ами хайде да те видя как ще отречеш гравитацията тогава!!!
Рай ли!?!?!Точно на тропиците се намират най-отровните змии.
Хаххахахахахах рай хахахахахахах ад хахахахах
Света не се нуждае от невежи като тебе,дето за едната красота на пейзажа ще попадната в лапите на онея "гадинки" които обичат човешки бифтек.
"Нещото неможе да е произлязло от нищото".....случайно да ти се намират доказателства!?!?!?!?!?!
А черната материя!?!?!
"В ред и порядък" какво да ти кажа освен едно хахахахахахах
Прочети теорията на хаоса!
Принципно това дали бог съществува или не няма особено значение - така или иначе факта не променя самото християнство..
For I am Winter born
Библията не се променя, просто се оказва че е създадена от хората, това не я прави по-лоша..
Просто вместо да пише 'Не убивай щото е яко тъпо' пише 'Не убивай щото ще се пържиш в огън до края на вечността'..стимула е доста по различен..![]()
Естествено, има си и лошите страни ^ ^
For I am Winter born
Ок бе както искате баси не съм ви накарал да вярвате...
Това че има отровни работи не променя факта че е красиво,така че самоубий се тъй като няма да се повлияе от това така неподредената хаотична вселена.Добре дай ми епруветка с любов (прати ми я на пощата да я пробвам).
Черната материя не е ли нещо?
Хайде да погледнем хаоса от най-простата гледна точка:
липса на ред,напълно произволно,а след това ми говорите за естествен отбор.Ето ти пример за хаос:вземи 5 кутий боя и ги излей на едно платно произволно,след това ако получиш симетрия или правилна фигура иди пусни тото защото шанса да излезе нещо смислено е 4*10 на 50 степен пъти по малък от този да хванеш от тотото.
Има две възможности и НЕ ПОВЕЧЕ!
Или нещо/някой е направил света или света сам се е направил.
Аз избирам първото!
А вие което искате,все пак за това са измислили свободния избор.
По въпроса с изкуственото предизвикване на чувства,специално за любовта четох,че учени се занимават точно с това,обаче опасенията са,че организмът свиква да си ги набавя по този начин и губи способността да произвежда хормоните на любовта сам...Така че някои усещания трябва да са породени от нещо естествено...или?
А Бог...Бог е мъртъв.Kman го уби![]()
Това че е красиво,не означава че не е клопка и че неможеш да умреш там...
Що да се самоубивам като ми е пофта да ви гледам сеира на такива като теб...
Пак ти казвам осведоми се поне малко отностно теорията на хаоса!!!!
Организма се адаптира към всичко-Еволюция....просто е неизбежно и няма нищо вечно,включае бог.
ПроЗ си кът гъбуни семи....Тая работа с боите осъзнаваш ли че зависи от под какъв ъгъл и наклон ги изливаш и ако се постараеш и помислиш малко над това как да ги излееш ще получиш симетрия.Хайде да погледнем хаоса от най-простата гледна точка:
липса на ред,напълно произволно,а след това ми говорите за естествен отбор.Ето ти пример за хаос:вземи 5 кутий боя и ги излей на едно платно произволно,след това ако получиш симетрия или правилна фигура иди пусни тото защото шанса да излезе нещо смислено е 4*10 на 50 степен пъти по малък от този да хванеш от тотото.
Съвременното изклуство наподобява точно такъв начин който ти описа с тея кутии с бои.
Да бе както има и два цвята.....бял,черен,червен,ка хяв,зелен,син,жълт....Има две възможности и НЕ ПОВЕЧЕ!
Системата на бог наподобява комунистическия начин на управление,а демокрацията....бидейки самоуправляваща се,чрез институции наподобява модерното разбиране за свят,т.е. света е системата от всички системи....живот,планети,гра витация,химични процеси,молекули....той е всичко това....в света всичко е едновременно и индивидуално и взаимозависимо от други неща.....но за жалост религиозните ограничени разбирания немогат да проумеят колко много е обятен света.
За вярващите света е или черен или бял....е за жалост никога няма да проумеете че света е цветен.Религията е консерватизъм!
Свободния избор....ако всички бяхме вярващи,свободния избор нямаше да съществува!
Коя библия....протестантската,к толическата,православната или на разните други секти....оригинала на библията е абсурден и лишен от логика,защото е писан от хора които са си мислели че това на което живеят е няква плоча и че бог живее на небето.А копия и версии на библията има много....има ли нужда да казвам колко са абсурдни тези демо версии...Библията не се променя
+1По въпроса с изкуственото предизвикване на чувства,специално за любовта четох,че учени се занимават точно с това,обаче опасенията са,че организмът свиква да си ги набавя по този начин и губи способността да произвежда хормоните на любовта сам...Така че някои усещания трябва да са породени от нещо естествено...или?
Между другото хормоните които се произвеждат когато си влюбен водят тялото до определена зависимост и точно това е причината хората да се чувстват гадно след раздялата,защото няма какво да стимулира тялото им да изпуска тези хормони.
погребах на тайно мястоА Бог...Бог е мъртъв.Kman го уби CoolВсъщност го пратих там където са и Зевс и Торн и Ра и всичките напърцуцани вирнати носове.
![]()
И все пак е красиво!
Като си го гледаш от вас няма да те нарани нали?
Самоубий се защото заради такива като теб света ще загуби и малкото си смисъл.
Няма еволюция,доказателствата за това са напълно недостатъчни и даже не е приета официално,а просто е най-разпространената теория.
Бог се пише с главна буква(върни се в часовете по български език да те научат.
Няма да спра с тия бои защото са много добър пример.
Казах произволно бе дебил!И възможностите стават безкрайно много!
Да има 2 възможности,какво общо има това с цветовете?Ти тъп ли си?
Никой не те кара да вярваш!
А ако вярваш,значи вярваш в Бог и следваш заповедите му.
Така че избора ти е да вярваш или не(ето ти демокрацията),така че въобще нямаш право да държиш сметка на вярващите как се държат и дали се ограничават.
Всички библий са едни и същи но за жалост някой институций променят текстовете с куп различни цели.
Чувал ли си за скроловете от мъртво море?
Това са някои книги от библията и съвпадат с тази която ползваме днес(официално).
И кой ти го каза това че любовта е хормони(после не приемал всичко за чиста монета).
Още едно нещо което да тормози малкото ти мозъче:
чудесата които се случват в ИСТИНСКИТЕ християнски среди как ще ги обясниш?Как сакат прохожда или сляп проглежда?
Аааа да вярно еволюцията нали.