- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Житен пост кой е с мен
Така ще използвам готовата тема
Житния пост на започва по мой сметки на 3 ти февруари и продължава 10 дни
Аз ще го спазвам има ли други мераклиики![]()
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
оказа се че има дори диета с жито![]()
и то като чета коментари по форуми доста благотворна диетка е![]()
http://e-vestnik.bg/5571
Шапкарю .....
Мм. обожавам житоМисля,че е диетично,а и щом има диета с него..
![]()
![]()
Постът няма нищо общо с диетата.
"Стоя на пръсти... накрая на света"
знамПървоначално написано от chill
но пък е добро пречистване след празниците![]()
Шапкарю .....
Една приятелка 1 седмица ядеше само жито с малко мед и отслабна достаможе и аз да пробвам
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
изчакаи 6 ти февруариПървоначално написано от billytalent
![]()
аз и майка ми навих![]()
Шапкарю .....
аз го обичам варено със захарбаба ми се като съ вращаше от гробища ми носеше
съжалявам,но нямя да постя с вас,защото съм достатъчно слаба
да нажем като манекенка и не искам да отслабвам нито да качвам .. ще накарам майка ми да свари и ще си го ям със захар за да ви подкрепям
(моя пост ще включва захар )
![]()
![]()
Само жито без нищо друго ли ще трябва да еПървоначално написано от HexGirl
![]()
Житният пост започва през февруари, 2-3 дни след пълнолуние и продължава десет дни. Както предполага и името му, основната храна, която се консумира по време на поста, е жито. Прави се през февруари, за да се изчистят наслояванията от тежките храни през зимата и за да се подготви човек да приеме пълноценно енергията на настъпващата пролет.
За целия пост се предвижда един килограм жито, което се сварява, докато зърната омекнат достатъчно, но не прекалено. Разпределя се в порции по сто грама за всеки ден от режима. В комбинация към житото се прибавят по три ябълки на ден, девет ореха (най-много) и три лъжици мед. По време на поста се пие много вода, препоръчително е да е преварена. Всякакви други храни и напитки се изключват, цигарите, алкохолът и кафето са абсолютно забранени. На десетия ден „се отпоства”, като към житото на обяд и на вечера се прибавя т.нар. „ангелска супа” (цели обелени картофи, магданоз, лимон, вода, малко сол ). В дните след края на режима не бива да се преяжда.
Освен жито, по време на поста се консумират ябълки, орехи и мед. Снимка: Нели ТомоваЖитният режим е препоръчван от Учителя Петър Дънов като диета за физическо и духовно пречистване и обновяване на организма. Самият той смята житото за възможно най-здравословната храна на земята (преди да бъде обработено и смляно на брашно, защото тогава се губят голяма част от хранителните му вещества). По думите на Дънов „Житното зрънце съдържа в себе си потенциална енергия, която, като влезе в организма на човека, се превръща в кинетическа”, и именно в житото „се крият най-мощните, най-благородните сили на живота”.
В необработен вид пшеничното зърно наистина съдържа множество полезни за организма вещества и има висока хранителна стойност. В 100 гр. пшеница се съдържат 12, 1 гр. белтъци, 69,1 гр. въглехидрати, 1,7 гр. мазнини , 2, 0 гр. целулоза, 349 калории. Пшеничното зърно съдържа натрий, калции, желязо, калий, магнезий и фосфор, както и витамин В1, В2, В3, Е. Житото е богато и на фибри и антиоксиданти.
Хранителните дажби по време на житния режим по принцип са достатъчни за нормалното функциониране на организма. За да има ефект обаче, постът трябва да се прави с положителна нагласа и не бива да се превръща в мъчение. Ако човек се почувства зле, по-добре да го прекрати по-рано, отколкото да тормози тялото и психиката си, само за да издържи до десетия ден.
Шапкарю .....
Аз ще го правя тогава от 6 февруари,до тогава ще си хапвам всичко![]()
значи започва от 6 февруари до 16 така ли заинтригува ме пък и тези неща които могат да се ядат са всичките вкусни само дето от орехите не се ли качва или аз така си мисля?![]()
по 9 ореха на ден не е много
2-3 лъжици мед на ден
и само по 100гр жито
Шапкарю .....
Шапкарю .....
Заблудила съм ви на 3 ти февруари почва
Шапкарю .....
100гр. жито за едно хранене илиии![]()
Просто аз
прави като кокошките - цяла година на жито
хем по-тънко ше им легнеш на вашите
+Първоначално написано от DimovB
![]()
You laugh and the world laughs with you, you weep and you weep alone....
не за цял денПървоначално написано от Neopitom3na
ама могат да се ядат и ябълки и орехи и мед
Шапкарю .....
Гадното е,че не може да се пие кафе,а аз май съм пристрастена вече![]()
и азПървоначално написано от billytalent
ама ще пия черен чай
пък и няма да умра 10 дена без кафе
и е важно да се захраниш добре после не да се наядеш кат прасе щото може да се бъгнеш
Шапкарю .....
И аз съм с вас.Надявам се да издържа.Имам нужната воля,само дето кафето и шоколада не ми се оставят,но ще ги прежаля![]()
Ето това много ми хареса и напоследък и аз се опитвам да си мисля само положителноПървоначално написано от HexGirl
![]()
започнах да чета дългия ти пост ... стигнах до кафе алкохол и цигари за напълно забранени и несъзнателно просто кликнах на хикса горе в дясно на монитораИначе ми звучи добре.
Тва да не е някаква християнска традиция?
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !