- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Охх,, ужасно ..
Не..Ако искаш да ги махнеш НЕ ги бръсни и не ги махай сама, а иди на козметик. На мен ми ги махат всеки месец с конецПървоначално написано от MichellePhan
Мн е странно нещо си кго навива напрастите козменимката и така ги скубе/маха :]
вие пък какво наплашихте момичето
може да има...мъхче пък да си въобразява разни неща![]()
Много сте интересни как давате диагнози, все едно сте учили 6 години в Медицинска академия.
Като за начало - вида на окосмението се дължи най-вече на ген. Т.е. хормоните й може да си съвсем наред, но пак да си има косми, мъх или както там искате да го наричате.
Естествено причината може евентуално да е хормонален дисбаланс, но изобщо не е задължително. Все пак не е лошо да отиде на лекар, но замислете се как давате наставления, още малко ще й предпишете лекарства. Извинете, ама си има специалисти за тази работа.
Кокошарник....
Saatana vittu perkele hate crew!
Не искам да се заяждам с никой, но след като е писала в ТИЙН форум една ли се е надявала на отговор от някой учил 6 години в МА...Първоначално написано от Boot
не знам защо всички започнахте да нападате
![]()
хайде сега ми прочетете пак поста, защото очевидно нищо не сте разбрали![]()
Не е въпроса до "гениалният" ти копи-пейст пост, а до това, че наричаш хората, които се опитват да помогнат с простите си знания кокошки..Първоначално написано от Boot
Никой не може да каже какво е , тъй като никой не може да го види и да каже дали е в нормите или не ... но точно през пубертета е напълно възможно да е някакъв хормонален дисбаланс , а може да си е нормално едни изследвания няма как да навредят те са за всеки случай
Ами ген е, да, защото е наследила повече мъжки хормони отколкото са нужни, за да няма неприятното окосмяване.Първоначално написано от Boot
Окосмяването от мъжки тип (каквото предполагам е на момичето) се дължи на мъжките хормони. Ако тези на авторката бяха съвсем наред щеше да има съвсем лек, едва забележим мъх, но не и косми.
Едит: Ето малко информация, която се надявам да предотврати безмислени спорове:
Окосмяването при човек бива три вида:
При първият вид, индиферентен тип окосмяване, космите не са зависими от хормонално въздействие (вежди, мигли, клепачи, предмишници и подбедрици).
Вторият вид окосмяване е от женски тип и се определя от нивата на андрогени, които нормално се секретират от надбъбречните жлези и яйчниците във всеки женски индивид. При този тип окосмяване терминални косми се разполагат в областта на подмишниците и под формата на долен тип пубисен триъгълник.
Третият вид окосмяване е от мъжки тип и зависи най- вече от хормона тестостерон. Терминални косми при мъжкия тип окосмяване се намират в областта на брадата, мустаците, ушите, гърба, гърдите, средната линия на корема и под формата на горен тип пубисен триъгълник.
Едит(отново) : Как мислите, че с пускането на тема във форум ще разрешите проблемите си?
Толкова ли ви мързи, да отидете до личния си лекар за консултация и евентуално направление?
АХАХАХ , абе вие нормални ли сте.. к'во наплашиха всички момичето - то не бяха ендокринолози, та гинеколози тцтцтт. Мно сте смешни, големи разбирачи имало..
По това, което си "описала", при по-редовно ходене на козметик космите ще оредеят , а може и да изчезнат. Не се стряскай-нормално е хъх. И аз имах малко косми преди няколко години и досега не съм умряла от това (who knows whyПървоначално написано от DesSsi
) Иначе Boot е много права!! Подкрепям на 100% коментара и!!! И все пак, ако се решиш да ходиш на козметик, да знаеш, че е възможно да ти излязат пъпчици, което е съвсем нормално, ако ти е по-чувствителна кожата. ;]
Първоначално написано от Boot
Брях,брях
Дрънкаш глупостиПървоначално написано от TeenSpirit
![]()
Според мен, е на хормонална основа. Отиди при лекар, той ще ти каже точно какво да правиш, но най-вероятно ще ти предпише харчета с които ще балансираш хормоните. Не се притеснявай, при някой момичета се получава, от поберитета е, но доктора със сигурност ще ти помогне.
Благодаря на всички за мненията ,, ще се посъветвам с лекар![]()
Вие добре ли сте бе ... какво я шяшкате ... всеки го има това ... и аз имам ... лятото от слънцето избледняват и не се виждат ... спокойно ... не почвай да ги махаш само .. ще станеш като мечка... аз имам и по лицето даже, но не се забелязват много, а и не се шашкам толкова, защото лятото като изсветлеят всичко ще се нормализира
... никакви козметици и лекари ... пък и кой те гледа там ?
![]()
И аз съм косми по гърба и корема,но мъх не като косъма на половия ми орган.