.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Любовта е сляпа, лудостта я води!

Преди много време бях чел една история, че любовта е сляпа, а лудостта я води! Самата история гласеше, че един ден всички чувства решили да играят на "криеница". Лудостта трябвало да търси другите чувства. Тя намерила всички с изключение на любовта. Лудостта видяла един бодлив храст и взела вилата до нея. Започнала да ръчка храста с вилата, а от там изпищяла любовта. Когато тя излязла навън, очите й били избодени. Оттогава любовта е сляпа, а лудостта я води!

Замислих се дали наистина е така. Когато си "паднеш" по някого, започваш да гледаш през други очи. През розови очила. Не забелязваш лошите качества, виждаш това, което на теб ти харесва и това, което искаш да видиш.

Когато любовта между двамата души пламне ... всеки прави за другия всякакви нередни неща.

Преди време в сайтове четох, че едно момиче избягало от дома си, за да отиде при приятеля си. Друг пример: момиче се самоубило или се сбило, заради момче, което го е зарязало. Това е лудостта, повлияна от любовта.

Мисля, че е достатъчно това, че любовта е сляпа, а лудостта я води.
    Когато обичаш някого,напиши името му в кръг,а не в сърце.Защото сърцата биват разбити,а кръговете се въртят вечно.

Даа .. любовта наистина е сляпа .. и върви винаги ръка за ръка с лудостта .. просто когато си влюбен би направил всичко за обекта на чувствата си,пък били те и налудничави .. просто това е любовта .. да дадеш всичко от себе си за него ..

Да така е любовта е сляпа и лудаста я води за ръка

Бе не винаги е тотално сляпа, защото някои неща си се виждат и като си влюбен (:

Историята не я знаех, хаха, яка е. Не е сляпа, просто хората сами се правим слепи за нея, защото ни е - изречено или не - най-висше желание и ценност (:
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Супер фен Аватара на Zarity
    Град
    Шумен...

Re: Любовта е сляпа, лудостта я води!

Цитирай Първоначално написано от anonim

Замислих се дали наистина е така. Когато си "паднеш" по някого, започваш да гледаш през други очи. През розови очила. Не забелязваш лошите качества, виждаш това, което на теб ти харесва и това, което искаш да видиш.
    Тва е голяма глупост самоче.Аз ако съм влюбена винаги ясно си виждам недостатъците на другия.Проблема е,че те не ме спират
    Брях,брях

Супер фен Аватара на Bixel
    Град
    Ямбол д'ге
    Няма любов,няма чувства... всичко е в инстинктите, а който може да си ги владе е... е няма такъв човек ;Д
    GTA Stunting

Супер фен Аватара на onestar
    Град
    На границата между живота и смъртта
    Любовта е сляпа и винаги върви ръка за ръка с лудостта. Вярно е ``

апффффф.....

Приказка за любовта
    Разказват, че веднъж в едно ъгълче на земята се събрали заедно всички човешки чувства и качества. Когато СКУКАТА се прозяла за трети път, ЛУДОСТТА предложила:

- Хайде да играем на криеница, а!?

ИНТРИГАТА повдигнала вежди:

- Криеница? Що за игра е това?

Тогава ЛУДОСТТА обяснила, че един от тях, например тя, започва – затваря си очите и брои до милион, а в същото време всички останали се крият. Последният, когото открият, започва да брои следващата игра и така нататък.

ЕНТУСИАЗМЪТ затанцувал с ЕУФОРИЯТА, РАДОСТТА заподскачала така, че успяла да убеди СЪМНЕНИЕТО, само АПАТИЯТА, която никога от нищо не се интересувала, отказала да участва в играта. ИСТИНАТА предпочела да не се крие, защото в края на краищата, винаги я откриват, ГОРДОСТТА казала, че това е абсолютно глупава игра (нищо друго не я вълнувало освен нея самата), СТРАХЛИВОСТТА не искала да рискува много-много.

- Едно, две, три ... – започнала да брои ЛУДОСТТА

Пръв се скрил МЪРЗЕЛЪТ. Скрил се той зад най-близкия камък край пътя, ВЯРАТА се издигнала в небесата, а ЗАВИСТТА се скрила в сянката на ТРИУМФА, който със собствени сили се изхитрил да се изкатери до върха на най-високото дърво. БЛАГОРОДСТВОТО много дълго не можело да се скрие, тъй като всяко място, което то си намирало, се оказвало идеално за неговите приятели: Кристално чистото езеро – за КРАСОТАТА. Хралупата в едно дърво – ами че това е за СТРАХА. Крилото на пеперудата – за СЛАДОСТРАСТИЕТО. Полъхът на вятъра – той е за СВОБОДАТА! И така, то се замаскирало в слънчевия лъч. ЕГОИЗМЪТ, напротив, намерил си едно топло и уютно местенце само за себе си. ЛЪЖАТА се скрила дълбоко в океана (а в действителност тя се скрила в дъгата), а СТРАСТТА и ЖЕЛАНИЕТО се спотаили в гърлото на вулкана. ЗАБРАВАТА, дори не помня къде се скрила, но то не е важно.

Когато ЛУДОСТТА преброила до 999 999, ЛЮБОВТА все още търсела къде да се скрие, но вече всичко било заето. И изведнъж тя видяла прекрасен розов храст и решила да се скрие между цветовете му.

- Един милион – изброила ЛУДОСТТА – и се заела с търсенето.

Разбира се, най-напред намерила МЪРЗЕЛА. После чула как ВЯРАТА спори с Бога, а за СТРАСТТА и ЖЕЛАНИЕТО се сетила по това как трепери вулканът, след това ЛУДОСТТА видяла ЗАВИСТТА и се досетила къде се крие ТРИУМФЪТ. Нямало нужда да търси ЕГОИЗМА, защото мястото, където той се бил скрил, се оказал пчелен кошер, а пчелите решили да изгонят неканеният гост. Търсейки, ЛУДОСТТА се приближила до ручея и видяла КРАСОТАТА. СЪМНЕНИЕТО видяло до оградата, чудейки се от коя страна да се скрие.

И ето че всички били намерени: ТАЛАНТА – в дъхавата и сочна трева, ТЪГАТА – в тъмната пещера, ЛЪЖАТА – в дъгата (за да сме честни, тя се криела на дъното на океана).

Не могли да намерят само ЛЮБОВТА.

ЛУДОСТТА поглеждала зад всяко дърво, във всяко поточе, на върха на всяка планина и най-накрая, тя решила да погледне в розовите храсти, започнала да разтваря клоните и чула вик... Острите шипове на розата наранили очите на ЛЮБОВТА. ЛУДОСТТА не знаела какво да прави, започнала да се извинява, плакала, молила за прошка и за да изкупи вината си, обещала на ЛЮБОВТА да стане неин водач.

И ето, от онова време, когато за първи път на земята играели на криеница, ЛЮБОВТА е сляпа и ЛУДОСТТА я води за ръка ...

Мега фен Аватара на soul1199
    Град
    аda,pri teb...
    еми да,аз като си харесам някого знам за недостатъците му,но просто не ми пука,нз при всеки е различно
    Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!

Супер фен Аватара на BigFakeSmile
    да, знам го това разказче...доста истина има в него
    когато човек е влюбен, всичко около него изчезва...всичко в розово и прекрасно, до момента, в който тази приказка свършва
    Тогава вече човек си решава какво да прави, има доста грешки, които една девойка прави, когато й разбият сърцето:
    - депресира се много дълбоко, не иска да вижда и чува за никой
    - моли се на въпросния мъж да се върне, унижава се, следи го
    - самосъжалява се, обвинява се за всичко
    - превръща се в ку*ва, като се заблуждава, че така ще "накриви шапката" на момчето и едва лине ще го съсипе от болка, а всъщност на него не му пука, само му пада в очите

Аз два пъти съм преживявала тежка раздяла, но за щастие тези глупости не съм ги правила, какво и да става, самоуважението на първо място
    Ще цитирам една песничка "с тебе и без тебе, животът продължава"
    Мног глупава грешка е да бъдеш "луд от любов", но много хора я допускат, с времето може би ще се научат
    I saw this place was open, tonight
    And the girls and the boys
    They were rocking
    And the alcohol was flowing
    And I knew right away this was my life
    Oh what a night....!!

Има нещо вярно... Но за това с недостатъците не съм съгласна. (:
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Супер фен Аватара на nymphadora
    вярно е,ако си истински влюбен

ааа чувството е несравнимо

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Любовта е *****, а лудостта я *** * **** (Държа да подчертая, че не хейтвам, просто не вярвам в любовта, Дядо Коледа, толерантността към ромите и други въображаеми неща, които ни втълпяват.
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Не се ли изморихте да изследвате любовта, да й правите аутопсия, дисекция, да я разчеквате и да търсите какво и как аджеба става.

Просто чувствайте
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Не се ли изморихте да изследвате любовта, да й правите аутопсия, дисекция, да я разчеквате и да търсите какво и как аджеба става.

Просто чувствайте
    Absolutely.Какво гъдаете само..

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Гъди-гъди
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

При мен лудостта води много други чувства. (:

Любовта ми не е чак толкова сляпа. Осъзнавам недостатъците на този до мен.
    В конкретните случаи, които даваш за примери, не бих казала, че Любовта е причина за тези 'човешки отклонения', а по-скоро болката - болката от липсата на другия, от несподелените му чувства и т.н.

Тъжно е, когато човек забрави за себе си и се остави на заден план заради някого другиго. Това е много сериозен недостатък на много хора според мен.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Супер фен Аватара на nymphadora
    Цитирай Първоначално написано от fenastz
    Гъди-гъди

ааа,къртиш!

Примерите в първия пост са не лудост, а откровена глупост и инфантилност.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Не е така..недостатъците се виждат,но просто не ни спират и сякаш осъзнаваме какъв е човекът до нас,но той просто ни действа като наркотик...знаем,че има недостатъци,но въпреки това не можем без него

Супер фен Аватара на BigFakeSmile
    по-скоро обикваме тези недостатъци с времето или свикваме с тях..
    I saw this place was open, tonight
    And the girls and the boys
    They were rocking
    And the alcohol was flowing
    And I knew right away this was my life
    Oh what a night....!!

Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от yozii
    Даа .. любовта наистина е сляпа .. и върви винаги ръка за ръка с лудостта .. просто когато си влюбен би направил всичко за обекта на чувствата си,пък били те и налудничави .. просто това е любовта .. да дадеш всичко от себе си за него ..
    Грешките в живота ми го правят интересен!

le parkour .. beatbox .. break dance

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си