- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- За секретите и бактерийте...
Здравейте. Искам да попитам нещо. По принцип от бебе боледувам от ангини най- често гнойни. Напоследък ми се случва доста често, но от няколко дена сутрин много ме боли гърлото (само сутрин) и кашлям като усещам болка в шията и надолу към гърдите. Забелязах, че храчките са жълтеникави. Знам , че звучи гнусно, но на всеки се случва. Имам и хрема от днес и също секрета е жълт. Преди месец някъде имах пак кашлица, но нямаше храчки и ми казаха, че е от гърлото. Но сега е различна. Моя въпрос е следния.. знаете ли този жълт цвят за какво говори? Защото съм чувала за сополите примерно, че ако са жълти е инфекция... Ако знаете нещо по въпроса кажете моля ви. Ако стане по - сериозно отивам на лекар, но ако знаете нещо да се информирам ,ще се радвамБлагодаря
![]()
Vsqka gre6ka e 4ove6ka. 4ovek ponqkoga gre6i No 4esto malkata gre6ka golqmo 6tastie ru6i!
Ти личен лекар нямаш ли?
"If you look like an idiot it's probably punk."
по твоята логика не трябва изобщо да съществуват теми в "Здравни проблеми и болести" , защото има лекари за всичко нали така ???? Питах само за инфо. Не виждам нещо по-различно от останалите теми.
Vsqka gre6ka e 4ove6ka. 4ovek ponqkoga gre6i No 4esto malkata gre6ka golqmo 6tastie ru6i!
А ти работа нямаш ли си за да пишеш излишни постове?!Първоначално написано от Sirius
![]()
По темата-може да е вирусна инфекция) Отиди при ОПЛ-то.
![]()
Температура имаш ли?
Със сигурност не е вирусна инфекция, изказа се неподготвен, бактериална е, най-вероятно суперинфекция на първоначалната вирусна. Затова се търси личен лекар, а не се драска по форуми, защото заболяването се усложнява. Няма такова нещо като е вирусна инфекция да се оставя без лечение. Голяма грешка е да се смята че вирусите са по-безвредни от бактериите. Така че погкрепям първото мнение - ВЪРВИ НА ЛЕКАР.![]()
Бъди пръв или умри опитвайки се да станеш!
често боледуване трета сливица?
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
нямам трета сливица. по-скоро слаб имунитет според мен. казаха ми , че ще отмине след пубертета , но скоро ставам на 19 и си мислех "мама му стара колко трае пубертета" с извинение за израза. Почнах бисептол да пия. Нямам температура, хремата я дължа по-скоро на времето като че ли ,защото ту я има ту я няма.. по-скоро от студеното време. А колкото до кашлицата продължава. Затова почнах хапчетата. И се извинявам на тези, които го написаха това за лекаря, но половината неща в този форум не са за тук по вашата логика. Съжелявам , но съм чела 100 пъти по-сериозни неща тук и такива коментари не съм виждала. Смятам, че ако нямате какво да кажете по темата просто замълчете. Не задължавам никой да пише. Имам си лекар да.. много добре знаете какво е времето според мен и прецених, че ако не е нещо сериозно няма смисъл да излизам на този кучешки студ и да вися пред кабинети по цял час.Много съм боледувала и знам как да се оправям и без лекар, но това важи за ангината. Тази кашлица ми е непонятна и помислих , че някой би могъл да каже нещо по темата.. Но както и да е. Очевидно въпроса ми е по-излишен от другите теми тук. Благодаря на отговорилите![]()
Виж сега-аз също много често карам ангини- и това по принцип е много опасно- вреди на сърцето, бъбреците , а за черния дроб какво му се случва от антибиотиците няма да говоря... Затова като започне да ме боли гърлото (дори малко) скачам веднага на хомеопатичните лекарства- не съм ходила на хомеопат за да ми изпише точно определени купувам си такива за масова употреба- хомеожен9 се казват и за сега успявам да удържам положението... Мисля да ходя да си изкарам сливиците щото аман вече- по 2 ангини в годината правя...Преди месец примерно пак бях болна и в момента още си кашлям- зависи от къде усещаш кашлицата- ако ти дразни на гърлото и така кашляш- значи е от него, ако го усещаш от дробовете- по-добре отиди на лекар, въпреки, че аз не съм ходила, а още съм жива....
![]()
Правиш по 2 годишно ????Първоначално написано от whatever5
аз само лятото има 4-5 разболявания и все ангини. Декември също се разболях 2 пъти. Пила съм всякакви лекарства, ходила съм на много лекари... Няма оправия. Една година се разболявам 1-2 пъти , което за мене не е страшно. Но друга година като миналата изобщо не ми върви и прая по много ангини. И то става за 1 ден - днес съм добре,утре съм болна с температура.
Който не го е изпитвал ,незнае за какво говоря... Но сега за тая кашлица пия лекарства. Като че ли я предпочитам пред гнойната ангина
Мерси
![]()
Виж сега- махай ги тия сливици! Повечето хора ще ти кажат , че те предпазват от това инфекцията да слезе по-надолу ама какъв е смисъла като имаш непрекъснато инфекциозно огнище в организма си... Братовчедка ми беше същата като нас ( по-скоро като теб защото нямаше ден в който да не й е възпалено гърлото , дори да не е ангина), махнаха й сливиците и сега е ок. Лошо е когато имаш такова оязвимо място в тялото си- от най-малката настинка може да те обърне на ангина!Другото, което е, че много често от антибиотиците се получават гъбички по сливиците, които много често се бъркат с полипи от ангина НО НЕ СА (дори си те боли гърлото от тях и в тая връзка ако не ти вземат натривка да я пратят в лаборатория зяпваш, поглеждат виждат полипи, казваш че те боли гърло и са сигурни че е ангина)- дано да ходиш при кадърни докториА колкото до хомеопатичните лекарства- веднага като ти задраска на гърлото ги мяташ , поне аз така правя. Другото , което може да опиташ е да пиеш имуностимулатори- най-добре билкови- е... не правят чудеса, но все пак има подобрение - Успех!!!
като си махне сливиците как ще се разболее от ангина?Първоначално написано от whatever5
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
Първоначално написано от producenta
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Е нали целта е да не се разболява от ангина ахахахахахахаха ще ме уморите ейййй!!!
Не искам да ги махам, а и са ме съветвали лекари, че не е хубаво да се махат , особено на моята възраст. Благодаря за съветите. Ще си взема тези лекарства да ги имам.
А това за антибиотика - няма как да се лъжа кога е ангина,защото вдигам температура и то висока.