Сигурно съм адски сбъркан и имам нужда от превъзпитание на характера, но никога не съм си и представял, че могат да те намразят заради крехката ти срамежливост или чисто приятеслкото ти отношение. Възпитаван съм от жена, почти през целия си живот съм живял с майка си и може би един вид не съм присвоил типично мъжки характер, какъвто повечето ми връсници тъй като не живея с баща си но това е друга тема...
Та същинския въпрос, който си задавам е, защо момичета ме мразят? Какви особености на характера ми ги карат да ме мразят? Още от малък, когато връсниците ми се закачаха с момичетата по буен начин - скубеха им косите, пляскаха ги по дупетата и други подобни "игри" аз винаги съм бил пасивен. Може би защото майка ми ме е учила да уважавам момичетата или заради крехката ми срамежливост не знам. С течение на времето в характера ми явно съм заприличал на момиче. Подчертавам, че не съм гей, но явно кавалерския ми характер и склонност никога да не показвам груби инстинкти към нежния пол кара момичетата да ме намразват, което ми е адски чудно. Не възприемат поведението ми за мъжко сигурно, докато връсниците ми се закачат с момичета по начини, които възприемам за неуважителни, получават много повече внимание от нежната половинка, докато мен считат за особен и слабохарактерен. Не малко момичета са ми казвали, че съм странен, а аз така и недоумявам какво точно ми е особеното. Считам, че се държа като пич в повечето моменти, но понякога съм адски раним. Чувството, че не мога да проумея защо ме мразят просто ме задушава. Всеки изминал ден се чувствам адски сам и си мисля, че жените ще ме мразят до края на живота ми. Едва сега почвам да си правя изводи, че не можеш да се харесаш на всички, че много момичета от обкръжението ми действително са повърхностни и лицемерни. Харесват тип грубо поведение, обичат простотията - намират го за мъжкарско да ги убиждат и да се държат с тях като с вещ. Дори по-свесните момичета от класа ми, когато ги убиди някой съученик, те се правят на убидени, а всъщност на следващия ден сякаш са преусмислили постъпката на момчето като геройска и веднага почват да му се натискат след училище. Явно жените обичат контрола и грубиянството. Мразят деца като мен, които се държат като "женички" и явно считат за слабост мъжа да се държи с жената като равни. Явно обичат манипулацията и превъзходството, искат да изпитват повече сила от страна на мъжа в общуването и не възприемат хроа като мен за нормални. Държа да подчертая, че не страдам от комплекси, симпатичен съм, не съм надут, кавалер съм до голяма степен, но тези неща не пречат на момичета от класа ми да ме мразят. Дали всички момичета от випуска ми са сбъркани или нещо не наред с мен. Може би тепърва ми предстои да осъзнавам много неща, но не мисля да се променям. Не искам да ставам интелигентен и арогантен позьор, само и само за да се харесам на момичета, но в крайна сметка какво да правя.
В класа момчетата често ме бъзикат за това, че съм прекалено мекушав спрямо момичета и за това се оставям да бъда подиграван от тях зад гърба ми. 11 клас съм пък и все идва по някоя тема за бала - "ти с каква дама на бала ще отидеш като всички момичета те мразят?" не знам си какво си още, а чесно казано и това ме притеснява вече. Толкова ли повърхностни са всички момичета във випуска ми? Какво търси едно момчие като поведение от мъжката част? Какво да променя...
Почнах вече да се повтарям излишно, чувствайте се герои ако сте стиганли до тук, просто ми трябва безкомпромистен съвет, кажете каквото ви идва на ум, как да се променя, но без да изневерявам на принципите си.