- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Могат ли един мъж и една жена да не си изневерят цял живот?
Другия път като огладнееш стой си гладен![]()
Creative Technologie
Доста си далеч от темата.Пък и животните доколкото знам са доста дълго по двойки така че не ни сравнявай по това с тях.И за това че си гладувал,а не си ял когато си бил гладен(освен ако си нямал причина да гладуваш) получаваш наградата за човечност.Първоначално написано от StanSmith
пп:В случая по темата животни>човек
Creative Technologie
Много бягаш от темата.Кажи ся може ли да съществува дълга връзка без изневяра?Първоначално написано от StanSmith
Creative Technologie
Природата ние създала не случайно сме и подвластни.Всеки човек е свободно мислещ,това че не прави както ти виждаш нещата не го прави подчовек,живеем в "демократични" времена все пак.Това че си налагаш ограничения за нещо не те прави винаги нещо повече от някой друг.
Creative Technologie
Тва е все едно да спорим за черно или бяло.Добре аз мисля по различно от теб и ти ми казваш че съм глупав.
Добре какво лошо виждаш когато си гладен и имаш възможност да седнеш и да се наядеш?Или когато си жаден и пак имаш възможност да седнеш и да удариш една бира?Или пък прави ти се секс и пак имаш възможност?Ти тогава отказваш ли се?Не можем да контролираме природата си изцяло.
Всеки има собствено мнение\
/
Creative Technologie
Да, но в крайна сметка идеята за моногамност пак е била налагана на обществото в продължение на хилядолетия с цел облагата на владетели, религиозни институции и тн.Първоначално написано от StanSmith
Според мен наистина има хора, които никога не изневеряват дали са щастливи или не с това си решение си е тяхна работа.
Моята връзка е от 4 години и половина, не съм изневерявала, но ние спим заедно по 1-2-3 пъти в седмицата т.е. не живеем заедно и си се поддържа интересът. Всеки път се радвам да се видим и ми липсва доста често, но предполагам, че нещата при 5-годишно съжителство не са точно същите и не винаги ти е до човека до теб. Може и да се случи някой да кривне, но това не винаги би довело до край на връзката между двамата, в някои случаи може и да внесе малко свежест, ако единият се е депресирал и има нужда от еднократни промени. Но това са само предположения, не знам как бих мислила след време и като цяло темата е доста абстрактна за хора на нашата възраст. Все пак доста хора казват, че са щастливи с човека до себе си и не си изневеряват, но какво става в леглото им само те си знаят. Не съм си говорила с много 70-годишни на тази тема, та не знам дали наистина може да прекараш живота си с един човек и това да не те потиска.
Това е мнението!Каза го по най-добрия начин."Това ни е в природата" е просто оправдание.И ако изневярата ни е в природата,то егото също,как ще повлияе тогава тя на него?Тоест,прелюбодеянието е пагубно,не защото,видиш ли,идеята за моногамност е била налагана,както се каза по-горе,а защото проваля шанса за стабилна връзка.Първоначално написано от StanSmith
Могат!
Не,не могат.
Колкото и да не ни се иска, все още сме дълбоко обвързани с първичните си инстинкти. Хората сме териториални същества и когато ни изневери половинката се чувстваме съкаш е отнета наша собственост, това важи с по-голяма сила за мъжете. А изневярата се поражда от голям набор причини, голяма част отново заложени първично в нас без дори да ги осъзнаваме.
Много ми харесва начина на мислене на автора. Аз лично ставам неспокоен, даже се разстройвам само при мисълта, някой да "чука" момичето в което съм влюбен и с което АЗ спя. Отвратително е и на този етап от живота ми е изключено да простя изневяра.
П.П: Някакси физическата изневяра действа на психиката ми много по-силно от емоционалната, интерсно защо?
Винаги очаквай неочакваното!
Няма моногамни хора.Има само много влюбени,страхливи или мързеливи.И колкото повече човек се самонавива колко е моногамен,толкова по-полигамна му става душата.Просто хората сме така устроени,че в момента,в който обявим нещо за забранено,почваме да го искаме.А самото желание,дори да не е консумирано,вече е вид изневяра.
^така ли оправдаваме курволъка в наши дни? природа - ю ноу?
Курволъка си е чисто държание,но тук идват вече и средата и възпитанието,което в сегашно време при доста индивиди не е качествено.
Като изключим,че нищо не е вечно - да могат поне докато умрат.Ако живеехме по 1 милион години - едва ли![]()
Но при мен не съществува такова нещо.Емоционална изневяра,то би трябвало да имам с всички момичета,тъй като аз винаги си спомянм предишните момичета и любовта ми не загасва,а порсто утихва.Да не изневеряваш,за мен,означава да не предприемаш физически контакти с други хора.Аз го мога тоя номер,тъй като знам какво би ми било на мене в този случай.Ако обичам някое друго момиче,то късм със сегашното и тръгвам с дургото,но не изневерявам.
При мен така стоят нещата.
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
Аз пък имала по-голям проблем от това, някои да мисли за друга, да мечтае за нея и да я сънува, докато заспиваме заедно, отколкото ако отиде на купон и пиян се забие/направи с някоя.
А относно изневярата - ако хората държат един на друг, не смятам, че това е възможно. Пък и винаги има варянт за раздяла, преди изневярата да е станала факт.
Както каза райбеез тва зависи от човека или по-точно от двамата човеци.
Някои хора бяха казали в природата на човек е да изневерява,а в природата на човек ли е да се противопоставя на това което му е заложила природата?
Могат бля бля бля(не ми се пише целия въпрос) :Д ?
Ест че и двата варианта са възможни,но нека разгледаме и обсъбим някои причини които водат до тези вариянти.
В случея кажато един човек може да не изневери на партньора си.Вариянти за тва защо се е случило така много, но аз ще рагледам тези които смятам за най честно срещани.Защо да му се не види един пъртиньор избира да остане верен на половинката си като има толкова много други с който може да изневери и дори тя/той да не разбере?Повечето хора писали тук изглежда не могат да си представят някаква причина поради която биха избрали да останат верни, а когато има бъде даден пример те едва ли не го отхвърлят като казват че е невъзможно.Не ви ли ви се е случвало когато да сте с един партньор да усещате, изпитвате възбуда, желание да правите секс само с този човек?Когато избирате да сте с някои избирате не само тялото, но и психиката на този човек неговата личност.Когато обичате личноста, а тялото ви привлича секссуално не виждам как може да има която и да е от двете изневери.Сега ще ми излезете с номера, че след време вис4ко умръзва, обичта се превръща в приятелски не знам си кво си.Ако наисти обичаш личноста няма как да ти умръзне и след 50 години.Нямате ли чувството че красивия ,,ум\" по някакъв начин влия върху това как виждаш и възприемаш тялото?(дайте си отговор на този въпрос лично за вас.)Както са минали това време и казвате, че сте станали приятели бихте ли иска ли да изневерите на приятел?Защо да му изневирите като правите просто секс с някои което е животинско, рискувайки да загубите човешкото?(пак на тия въпроси да си отговорите лично за себи си.)Аз ще взема някои възможни отговори на тези въпроси.Примерно както някои беше казал не се чувстваш желан.Може да се почувстваш желан не като правиш секс, а като просто накараш хората да те желаят(нямам предвид пряко чрез насилие или да им кажеш желаи ме или ще ти се разсърда), като направиш няква външна промяна в себе си или просто един невинен флирт с които да събудиш интерес, които би породил желание.Не е нужно да стигаш до край.
are stiga толкова в последствение ще се гледат и другите вариянти че ми писна :Д
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
Много ми е интересно как някои хора разглеждат ситуацията тук и сега и си мислят, че "интелигентните" хора действат първично...
В случая разглеждам стуацията отстрани и съвсем обективно.
Ето заради това твърдение, че видиш ли, било ни природа да не си държим онази работа в гащите, Дарвин сигурно се обръща в гроба и се чуди "За това ли беше еволюцията?!"
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Никой не ме разбра както винаги. Не говоря за чист секс и за едното е*ане.......няма какво да го обсъждаме повече. Забравете моите мнения. Повече в дискусии не участвам.
Причините не ги обсъждам аз. Отоговрих на въпроса : може ли вечна и безгрешна щастлива връзка...
както и да е. Наистина не ми се пише повече
Сега ми хръмна нещо.
Но първо нещо кратко за чистото и просто ебане.Защо го приемате като толкова просто и само като физическа изневяра?Нека подходим така: аз изневерявам на жената с която имам дълга връзка.Нямам чувства към жената с която съм изневерил, но щом съм изневерил това не означавали че същото така нямам чувства и към мойта жена?Приемаме че имам.Тогава не е ли изневяра на доверието което ми има тя, а това доворие не е ли породено от друго чувство?Не му ли изневерявам косвено?
Сега тва където ми хръмна :Д
Мъж има чувства към съпругата си.След време по някви причи по някакъв начин той започва да изпитва същите към друга жена.То тогава дали все още мъжа и съпругата му имат връзка?Дали не трябва за една връзка двамата партньора да изпитват едни и същи чувства един към друг?Дали когато единия спре да изпитва това към другия не е край на връзката между тях двамата?Това изневяра ли е?Според мен не е изневяра дори двамата да не се се разделили така да се каже уфициално защото тази връзка е прекъсната от мъжа.Жената остава с чувства към него но това не е връзка.Той е изневерил на чувствата на жената нали така, но това не ставали и при раздяла между двама души когато единия все още изпитва чувства към другия?Това не е лли случаи когато ти обичаш някого и още примерно нямате връзка и му го казваш, но той не изпитва това чувство към теб.Това пак ли е изневяра ?
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
b0Nb0n, съгласявам се с теб, ама що пишеш толкова лошо? С доста концетрация успях да разбера какво пишеш всъщност...
Физическата и психологическата изневяра, според мен, са еднакво страшни. И двете изразяват неуважение и предателство към партньора. Красивия ум, който подчерта b0Nb0n, би трябвало поне да бъде водещата сила в една връзка, в противен случай би била краткотрайна и фалшива измислица. Отговора на въпроса по темата е: Може, да, ако връзката се гради на доверие и уважение.
Give me your best shot motherfucker!
Пак се въртиш около природата,хората и животните.
Едва ли е лесно да споделиш по-голямата си част от живота с един и същ човек и да не ти се прииска разнообразие.
Creative Technologie
Има много хора обаче който биха го направили.Това нещо по-лошо от тебе ли ги прави ?
Creative Technologie