- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Да се разделим
То това пък беше перфектния пример.Първоначално написано от Korrnyy
Бела е една инфантилна, зависима, недорасла девойка, която не може да живее, освен ако някой не тича около нея и не й обяснява колко е специална. Не всеки изпада в нервна криза, когато го зарежат.
Тя е един от най-жалките литературни образи на жени, които съм срещала скоро.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
да бе, хем е така, хем не е така.
и аз много бях възмутен как бившата не ми каза директно в очите истината, ама сега вече разбирам защо може би е постъпила така със заобикалки. гадно е сигурно да ти кажат "не ми трябваш вече"
днешната младеж - у гъза да я еб*ш
LadyDi, деликатността не ми е сред силните страни. Особено в отношенията с приятели, любим, роднини.
Да не говорим колко емоционална съм и от нищото може да ми прищрака и да кажа - край. Особено като ми тежат някои неща дълго време. Малко ми трябва да си го излея и кажа. Най-големите ни скандали и проблеми са ставали за 5 минути. Той си знае отдавна какво в нашата връзка ме мъчи, аз знам мнението му и се съобразявам, но на моменти просто изпушвам. Пак ти казвам, че съм казвала ужасни думи, държала съм се и студено и агресивно и дори гадно. Чувала съм много болезнени неща. Да, плакала съм, страдала съм, но не съм коряла никого за честността му. Да, болезнено е, но за мен в пъти по-болезнено е някой да не е напълно честен и искрен с мен и аз да го усещам.
Не казвам, че така е хубаво по принцип, защото не е. Но всеки си има своите слаби страни. Моята е директността и казването на това, което мисля ВЕДНАГА.
Никой не те обвинява, че си директна. Вероятно просто с теб имаме различен подход.
Аз също обичам директност и честност, но само тогава, когато не причиняват излишна болка. Предпочитам да я спестя на човек, на когото държа или съм държала в миналото.
Раздялата трябва да е категорична, но не е нужно да е излишно болезнена![]()
Така е. Просто като реша да не си кажа, което ми е на сърцето и ме яде. 1 месец издържах да съм тактична и да не си кажа мъката както се казва. Таях, премълчавах, опитвах се с усмивка и добра дума да си кажа нещата...избухнах после и беше по-страшно.
Сега съм решила пак да опитам. Защото не мога няма, има не искам. Покрай някои ситуации в къщи оценявам още повече какво имам и колко лесно мога с поведението си да го загубя. Мотивирана съм да се повъздържам, защото го ранявам. Той ми е свикнал и казва, че не го впечатлявам особено, но все пак. Не ми се рискува. Ама като ми е толкова трудно да мълча и да съм тактична като ми кипи и ври отвътре...
То си е до човека и до приоритетите.
Той сега може и да е свикнал с теб, но на всеки рано или късно му идва до гуша. Сама поработи върху себе си, ти си единствената, която може да изкорени от теб това, което не харесваш![]()
Значи половината работа е свършена.
Сядаш и провеждаш един дълъг разговор, поне от уважение за изминалото време иначе е много гадно така с лъжи и..бла..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
)
Присъединявам се към клуба на "жестоките".
Ако даден човек твъри че държи на тебиска да държи добро отношения с теб, значи не би представлявало проблем да ти казва истината в очите. А в случая очеизвадната истина е "Не иска да бъда с теб". Искам да знам че когато дойде тоя момент ще ми се каже в кротък разговор "Така и така, имахме хубави моменти, обаче аз не искам да съм с теб по еди кои си причини". И съм окей с това![]()
Ако твърдиш че обичаш някого то няма проблем да приемеш и неговите желания, когато се различават от твоите. А как ще се чувстваш е въпрос на лична нагласа. И за това никой освен теб самия не може да поеме отговорност.
Давам пример - ако хиоптетично обидя Марина с нещо от рода на "квачка/патка заспала" и подобни тя свсем културно ще ме прати на кучето под опашката с еднопосочен билет. Обаче няма да се засегне (чак толкова) от моите думи. Ако обаче по същия начин обидя друга форумка, ще има излияния, майки, бащи, баби лели, какъв съм, що съм.
Марина, не го приемай лично, забелязал съм че си спокоен и уварновесен човек(или поне това показваш във форума). Затова дадох теб като пример. Възхищавам ти се за тези черти
Ако дадения човек, няма подобна смелост/доблест с какво право е твърдял че ме обича, уважава, държи на мен, след като се огъва като сламка на вятър при първата по голяма трудност.
Така че да - предпочитам да съм жесток, отколкото малка душичка
Макар че реално погледнато това си е чиста и неподправена честност, и поета отговорност. Същевременно си пазиш достойнството и това на човека срещу теб, когото твърдиш че си обичал/а.
Рязали са ме директно, разбирал съм го от 3-ти лица, а съм имал случаи и да не ми се каже изобщо. Така че, знам какво говоря.
И тъй![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Влади, все още не си разбрал какво имам предвид. Аз също съм привърженик на директността и откровеността, но и на тактичността.
Именно, че ако си толкова много време с един човек, до този прям разговор ще стигнете едва, когато и двамата сте разбрали, че нещата между вас не вървят.
Както каза кремчето, когато между двама души има силна връзка, то настроенията и емоциите се улавят. И съответно той не би бил изненадан от един такъв разговор, защото отдалечеността между двама души се появява постепенно, а не изведнъж. Т.е., аз подкрепям тезата, че когато се появи една такава отдалеченост между вас и на теб започнат да ти минават през главата мисли за раздяла, не го изсипвай директно върху половинката си. Насърчи тази отдалеченост, насърчи различията между вас и след това седнете и очи-в-очи си поговорете за проблемите.
Честност и откровеност - винаги. Излишно болезнена прямота - не.
Между другото много хубаво допълнение на поста ми направи. Благодаря ти.
Имах предвид че не трябва да е проблем да МОЖЕ, но това не значи че ТРЯБВА да ти каже всичко директно. (както отбеляза ти, поне не веднага) Наистина когато очакваш подобен разговор, нещата протичат доста по безболезнено и за двете страни. А това е друг аспект, който не е засегнат, но също е доста важен.
Малката забележка се приема.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
напротив по-добре откровеност отколкото напразни надежди! авторке, поздравления за това че си една от малкото мислещи като менПървоначално написано от filmimilmi
![]()
А така е т'фа е,покрепям с всичките си крайнициПървоначално написано от LadyDi
Когато чуеш човека, когото обичаш да ти казва: "Не се нуждая вече от теб." ще си на съвсем различно мнение.
I`m your harlotry, baby..
Only yours, only now [mm]
Оф , а бе стига сте разводнявали темата . Тука въобще не става на въпрос за някакви си супер сериозни връзки с тенденции за брак или вече съществуващи бракове. При положение ,че авторката е на 16-17 години и най - вероятно повечето сериозни разговори се развиват в Скайп , не виждам къде е връзката с това ,че познаваш половинката си когато има нещо без дори да ти каже. По- скоро тука по - важното е колкото и време младите да са били заедно да имат смелостта да си кажат в очите ,че е настъпил края , а не да се заблуждават един друг . И после всеки да продължи живота си както намери за добре . Единия щастлив ,че се е отървал и може да намери нова своя "половинка" , а другия вкаран във филм на ужасите все едно , депресиращ се , ревящ мрънкащ и отказващ да приеме ,че някой си го е отхвърлил .А понякоа нещата далеч не стоят така , знае ли човек...
Вече има все по - малко и по- малко теми , на които си струва да се пише...
не е добре това с отбягването, но да кажеш на някого, на когото довчера си казвал ''обичам те'', че вече не ти е нужен, че не държиш на него и че ти е омръзнал, ми се струва доста грубо. нещата могат да се кажат директно и по малко по- смекчен начин. все пак трябва да мислим и за другия, не само за себе си, макар и вече да не изпитваме нищо към него.
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
тва на аватара на авторката дали е тя майна, и аз бих я скъсал от любов
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
Искреността е важна и е добре да си казвате нещата в очите.Заобиколките са най-лесния път...Не си вдигаш телефона,не звъниш на половинката си , държиш се студено и се надяваш един ден да ти кажат "Майната ти , писна ми да ме мотаеш" и да не си ти този,който е взел решението,а дори привидно излизаш ти наранения от ситуацията и съвестта ти е чиста,макар че в повечето случай си наранил другия дори повече.Другия вариант е това да е резултат от някакви чувства , които се крият някъде дълбоко и спират човек да сложи край,тайничко надявайки се ,че след период от време нещата може и да се оправят.Първоначално написано от Ne_Znaesh
И аз това се чудя..защоо????
С моя приятел се разделихме преди около 10 дена,е така просто ме БЛОКИРА и в скайп и в фбк![]()
![]()
Преди това спорехме,исках да му видя новите снимки от Турция казах му изпрати ми ги,-Е трябва да ги тегля от фбк..
И му написах ми отблокирай ме (че в началото на годината се бяхме скарали и ме блокира)Й ТОИ- не няма не искам да ме следиш..
Написах му еми щом мислиш,че ще те следя си оправи настройите..
Но УВИ![]()
ЗНАЕ СИ НЕГОВОТО И ТАКА ОТ НИЩОТО МЕ БЛОКИРА НАВСЯКЪДЕ
![]()
НО ПОНЕ РАЗБРАХ,ЧЕ НЕ Е ДЪРЖАЛ НА МЕН!!!
ПРИ ВСЯКО СКАРВАНЕ И МЕ БЛОКИРВАШЕ![]()
Да. Съгласна съм с всичко, което каза.Първоначално написано от LadyDi
В тая тема обаче има и неща, които ще си останат само на хартия (преносно).
Много зависи и как реагира човекът, към когото се обръщаш. Ако за някои това ще е по-добрият вариант - без увъртания да си кажеш всичко в прав текст, ок, но има много чувствителни хора, които това би ги съсипало. Така че не си прави изводи за всички, само по това, че ти искаш да бъдат директни с теб.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Хаха, в тази тема съм писала със стария ми ник. :P
По темата: Не си падам по студеното рязане. Аз си мисля, че всеки заслужава да си поговориш с него и да си изясни отговорите на всички въпроси, които го глождят вместо да чуе едно: Ем, край.
Много е мъчително да бъдеш оставен и да се чудиш дълго после защо стана така, какво направих и тн.
То пак може да не оставиш надежди за събиране. Просто не толкова грубо.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСНА! По-добре да ми каже право в очите какво мисли, отколкото да се опитвам да гадая кое защо е станало! И за 2-мата ще е по-добре, ако всичко се изясни!
Френски форум - питаш и ти отговарят
Руски форум - питаш и те те питат
Български форум - питаш и всички ти обясняват колко си зле ...