Едно не ми е ясно....защо като идва време за раздяла човека, който е решил да слага край не проведе един кратък и ясен, открит разговор, с който открито да каже "до тук"? Ей така без обиди и сълзи да ми каже "слушай така и така, аз така реших, до тук сме..". Вместо да се спестят всичките тези заобиколки, постепенното отделечаване, което лесно почва да се усеща в края на връзката, поемането на вина "ти си хубаво момиче/момче, ама аз не те заслужавам..". Не е ли глупаво цялото това нещо? Какво спестяваме ако кажем направо "не те обичам вече, не си ми нужна"? Болка? Ми не, не мисля. Поне сме откровени и искренни с половинката си (вече бивша). Нима по малко боли да виждаш как приятеля ти/приятелката ти прави сечено всеки ден, намира си оправдания да не те види, отделечава се от теб във всеки един момент и когато попиташ "Какво става бе, защо се държиш така?", да получаваш все един и същи отговор "Нищо", а Вие си биете главата в стената и се чудите "Какво направих, обидих ли я/го та така започна да се държи?".

Ок не ме обичаш вече, съгласна. Hо поне бъди откровен и честен, не да замазваш положението с целувки нежелани.