Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
Да, истината боли, но защо да се поднася толкова безчувстявено. Да ти я поднесат директно все едно, че си остаряла вещ и той/тя чувства, че е време да те смени. Напротив, деликатното поднасяне на истината е за предпочитане според мен защото чрез отчуждаването лека по лека гаджето ти само ще стигне до извода и ще се съгласи по-лесно с раздялата. Някак си не мога да си обясня как ти се струва доблестно след една дълга връзка да ти кажат "От утре не се познаваме".
Аз не говоря за този тип "груба" истина. Аз говоря за случаи, когато постоянно се отрича наличието на проблем и когато ти виждаш, че нещо куца, питаш какво има, но отсреща постоянно ти казват "Нищо, няма проблем, спокойно". Против такива залъгвания съм, защото това си е чисто залъгване за мен - когато е очевадно, че има нещо, а нон-стоп ти се повтаря, че няма такова нещо и едва ли не на черното се казва бяло... В такъв момент по-добре да седнеш и честно и открито да поговориш с човека до тебе за възникналите проблеми, за евентуалното им решение и дали изобщо има такова... Аз смятам, че така е много по-добре, отколкото да те мотаят и залъгват, че нищо различно от обикновеното не се случва и изведнъж да ти треснат "Еми сри ама няма да се получи"