Според мен момчето е излизало с теб, за да се сближи с нея. Наскоро една приятелка скъса с гаджето, и той има-няма седмица по-късно отиде при друга. Оказа се, че той харесвал онова момиче, но понеже тя не била наясно със себи, той опитал да я забрави - с моята приятелка. И когато малко работите между приятелката ми и момчето застудяли, оная разбрала че го харесва. Той заряза приятелката ми и сега е с другата..
Извод : Момчето е използвач. Използвал те е. Щеше да е по-добре ако не те беше залъгвал, а направо те беше помолил да го уредиш с приятелката ти.
"Приятелката" ти не ти е истинска приятелка. Ако ти беше истинска приятелка, щеше да дойде при теб и да ти каже нещо от рода на: "Харесвам бифшия ти още от преди да тръгнете. Сега когато те заряза ми предложи..и аз искам да опитаме. Но ако ти не искаш ще се откажа от него" (звучи малко като от любовен сериал, но една истинска приятелка щеше да се интересува от чувствата ти и нямаше да тръгва с бифшия ти след няма и 5 дни)
Моя съвет е: Поговори с "приятелката" си. Изяснете се. Помоли я да не те лъже и да ти каже истината. След това сама реши дали ще бъдете още приятелки и й кажи какво мислиш за ситуацията.
Момчето не струва - по-добре не се занимавай с него.
Най-важното е да решиш какви ще бъдат от сега на татък отношенията с "приятелката" ти - дали още ще бъдете приятелки или не.