Темата живо ме вълнува и вярвам, че би трябвало да вълнува всеки млад човек, желаещ промяна, поне малко. Имам два въпроса:

1. Какво за вас е гражданското общество, как го разбирате? Какво, според вас, се включва в него, как функционира и прочие? Най-вече примери за активно или спящо гражданско общество в последно време, във вашия опит - м?

2. Смятате ли, че в България съществува гражданско общество? Отговорете в анкетата и се аргументирайте. Не забравяйте, че всеки протест, всяка кампания, всяка обществена дейност, която малко или много ви е вълнувала в съзнателния ви живот досега има стабилна връзка с гражданското общество. Така че дали става дума за протест срещу закона за електронните съобщения или кампания за утвърждаване на "На Баба тежките манджи" - все тая.

За това доколко у нас има и ако има - какво е гражданското общество, мога да дам пример, който поне веднъж вече съм дал: имаше протест за ГМО от студентите, докато същите студенти, плащайки си такси, мръзнат в мизерни аудитории, за което нищо не се прави. Това е пример.

Неправителствени организации, кампании, проекти - тяхната ефективност, идеи, разпространеност и т.н. (това като жокер).

Вие сте на ход!