.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 138
    Повече от фен Аватара на Shiz0
    Град
    Велико Търново
    Астрологията не е наука.
    Така по-добре ли е?
    Това не и пречи да контролира живота ти
    Няма нужда да го осъзнаваш и да повярваш.. то просто е факт.
    Дали ти харесва? Това също не е от значение.
    Дали Harley одобрява 'обосновките'? Въобще не ме касае.
    Вие също не дадохте обяснение на гравитацията...(по същата тъпа логика..)
    Това че тя е явна за всеки, не означава че астрологията не е явна. Просто е маааааалко по-сложна и обхваща години познания. А на вас ви е по-лесно да скочите и приземявайки се да получите отговора. В този случай няма да се получи. Всички изречения по нататък са излишни и безпочвени, породени от чист български инат, подкрепен със силна доза скептицизъм без грам покритие. Без да сте се поровили в "дебрите" на тази велика наука, до извод по различен от сегашния няма как да стигнете.
    За което искрено ви съжалявам...

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Астрологията може и да влияе на вашия живот, но не и на нашия.
    не се опитвайте да ни сложите от вашите окови.
    Grumpy old madman

Град
    Велико Търново
    Имаш готино чувство за хумор, много ме караш да се смея, нз дали го осъзнаваш дори

Дано да е повече, отколкото ти ме натъжаваш.
    Grumpy old madman

Шизо, ти от 12 годишна ли изучаваш дълбините на тази велика природна наука? Имаш ли магистратура по ноетика?
    И само те моля, не ми пращай негативна енергия по интернет.
    Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.

Sofia Rebel Station

Град
    Велико Търново
    aww....

аз съм харпия мейна, има малко общо.

Град
    Велико Търново
    Много би ми се искало да поспоря още, тъй като не ми се спи, но осъзнавам...че не само няма да се получи смислен спор, а само заяждания, ами и на някой хора вече не им връзва да си образуват изреченията. Само Harley го признавам, той държи фронта и нападките са му горе долу смислени и пораждат желание за отговор. Канис е сдал багажа, горкия- никаква връзка с тематиката, а само явна ненавист към моята особа,а Winston просто дори не ми прави впечатление с оригиналност..
    Май ще си лягам :/

Шизо, я провери, какво написа точно ти след първия ми пост в темата.

Преди няколко поста се отказа от твърдението, че астологията е наука.

А за личните нападки - продължавай да ме предизвикваш, пък чакай да си мълча на глупостите ти.
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от matrica
    Астрологията не е наука, защото е супер относителна и всичко зависи от дадената ситуация и се налага спрямо нея. Ако не ми беше изтрит предишният пост там бях дала пример с топлото и студеното, когато са в големи количества не можеш да разбереш кое точно се усеща, ако не си сигурен. Просто чувството започва да става едно и също след предела и така се сливат и може да се твърди, че е едно и също.
    Астрологията не е наука защото обикновеният човек е свикнал да съди за нещата оповавайки се на точности, формули и закони, иначе му става прекалено сложно и спира да се бори за да достигне истинноста, а тя не е една
    Канис, надявам се да не се чувстваш застрашен, не ти мисля лошото, а точно обратното. Иска ми се да разбереш, че не аз ти слагам оковите, а се опитвам да ги унищожа... И сега очаквам твоят отговор на моят въпрос няколко страницци преди тази.
    Затова си имаме термометри.

Повтори въпроса, че форума зарежда бавно и не ми се търси.
    Grumpy old madman

О, чудо. Не вярвам в Бог.
    И сега?
    Ще минем щестте доказателства за съществуването на бог?
    Grumpy old madman

В прав текст:
    Бог не съществува.
    Не вярвам в него.
    Ако съществува го призовавам да ме порази с гръм.
    Не.
    Нека те порази теб с гръм!

Ако след 10 минути пиша - няма бог.
    Grumpy old madman

Извинявай, май беше трудна задачката! Ето за теб:
    А по какъв точно начин са представени "предсказанията". Нима не те кара да се замислиш, когато виждаш как хора от целия свят, които са нямали нищо общо помежду си пишат едни и същи неща?
    на това ти отговорих вече. Алегория.
    Провери в речника какво значи.

Бях пуснал и един link. там пак е обяснено.
    http://kaka-cuuka.com/2086
    Grumpy old madman

Град
    Велико Търново
    Цитирай Първоначално написано от HarleyFlanagan
    Все пак, ако не ти се спи - бих искал да ми докажеш факта, който цитира, а именно, че астрологията контролира живота ми - как?

На базата на какво се състои това твърдение?
    Как се достига до някакъв резултат, как се проверява истиността му?
    Канисе..пак чоплиш там където нищо няма да излезе.. Псевдо наука е, така харесва ли ти?

Harley Имам кратката молба да осмислиш написаното, защото ще се постарая да го напиша кратко и точно, доколкото е възможно да събереш тонове страници и да синтезираш теза + аргументация в няколко реда.
    Защо астрологията контролира живота ти?
    Ти си роден,на определена дата и час. На тази дата, в този час, десет планети са разположени в конкретна точка от оста си. В този момент, момента на събуждането ти на този свят, тези планети започват да контролират ...теб. Всяка планета влия по свой начин, доказан от древността, чрез наблюдение върху държанието на хора, родени в еднакъв интервал от време, година, месец, част от деня, дори и ден от седмицата. Тези наблюдения с времето започнали да създават съвпадения , които с годините доказвали влиянието на планетите върху човешкият разум. Не бих могла да знам откъде е започнало всичко, и как са се създали първите записи за планетите. Това което знам сега, е че базата данни е доста обширна и всичко написано за същинската астрология, която не включва по никакъв начин хороскопа от вестника, е доказана истина. Индивидуалният хороскоп, който много малко хора не само в България, а и по Света, биха могли да ти направят, би показал не твоето бъдеще, а това което си ти. Това се определя от така наречените "домове". Те показват, по ред: 1. Външността и личните качества на човек, видими за околния свят; 2. определя отношението към парите, към материалния и физическия свят; 3.общуването и взаимоотношенията; 4.семейството, родителите, жилището, корените, произхода; 5.любов, флирт, страст, ухажване, деца, изкуство, таланти, забави, развлечения, хазарт; 6. Дом на здравето, който показва слабите места във физическото състояние; 7.Описва това, което се търси у другите, брака, дружбата; 8. Дом на смъртта, данъци, наследства, застраховки, завещания, чужди пари и секса, като форма на общуване между хората.; 9.Дом на морал, етика, философия, религия, висши обучения и далечни пътешествия.; 10. Дом на кариера, издигане и почести.; 11.Дом на приятелства, желания, проекти.; 12. Дом на усамотение, молитви, медитации, на кармата и на мъдростта..
    Както виждаш, за разлика от религиите, астрологията не дискриминира никое от човешките желания и пътища в живота, а просто се опитва да помогне, като покаже кое дейвствие би навредило или помогнало за постигането на собствените желания. Тя е книга за душата. Има толкова много и малки частички от нея, които след като проучиш, започваш да обичаш все повече..
    Как се достига до някакъв резултат, как се проверява истиността му?
    Нуждата от доказване е за хора които нямат работа в астрологията. Човек който не вярва и иска доказателства, никога не би усетил истината която се крие в нея и при първото несъответствие, ще я отрече. За хората като мен, които се чувстват на седмото небе докато работят по някоя карта мъчейки се да разшифроват сложни потенциални ситуации, изникването на такива и съвпадението с резултата получен от часовете над книгите, е достатъчно доказателство. Също така.. откакто започнах да се интересувам и да уча астрология, смея да твърдя че живота ми е станал по-добър, а отношенията ми с хората- по-адекватни, на база съветите, произлезли от едничката дата и час на раждане, дузината планети скупчени на този час и малкото желание от моя страна, да разбера какво точно искат да кажат те..

човек, слава Богу(хах), е свободен да вярва в каквото пожелае, но
    не можете да отречете, че това, което поддържа науката и не-науката живи, е едно - стремежът на човека към нещо по-добро, по-ясно, по-подредено, познато, което да постави под свой контрол.
    изборът е без значение, пътища много... и всички водят към себе си.

//да ми се прости офф-а(?), малко ми е късно за форумни чаршафи.

Кои и къде са тези еднакви неща писани по едно и също време. Да ми се посочат и ще ги коментирам!
    Grumpy old madman

и аз ти поизброих, защо не са верни.
    Ще чакам да загрееш.
    Grumpy old madman

значи нямаш твое менине така ли да разбирам?
    Или не намирам за нужно да изобретявам колелото отново.
    Grumpy old madman

Град
    Велико Търново
    Със канис.. не се спори.. Съветвам те да спреш..

Влияе върху живота дотолкова, колкото сам човек позволи чрез вярата си в астрологията.
    Audio ergo sum

то така е по-лесно недей да се затормозяваш
    гледай телевизия бачкай живей си оства някой друг да мисли вместо теб и да ти казва какво да правиш недей се затормозява
    Звездите ми говорят, какво да правя. Звездите ми говорят, звездите ме напътстват. Зездите карат здравомислещите в ужас да се кръстят.
    Grumpy old madman

Град
    Велико Търново
    Сериозно започвам да се дразня от обобщаването с 1 изречение, за нещо което не може да се обобщи с 1000. Избягвайте да го правите.. колкото и умно да си мислите че звучи.
    И не, не си прав. (arrowsofdeath)
    Всеки е имал моменти в които е изпадал в дупка и се е питал: Къде сбърках?
    Ако имаше познания в астрологията, щеше да знае къде..
    Аз не съм безгрешна, но бъркам от недоглеждане, грешно преценяване и силна емоционалност..но не от незнание.

Значи изключваш възможността за лична самоанализа при липсата на познания в астрологията?
    Audio ergo sum

Град
    Велико Търново
    За добра самоанализа се изискват познания в психологията. А познанията в психологията се базират в голяма степен на познания в астрологията, прикрити със сложни термини. С една дума..нищо не каза..

Цитирай Първоначално написано от Shiz0
    За добра самоанализа се изискват познания в психологията. А познанията в психологията се базират в голяма степен на познания в астрологията, прикрити със сложни термини. С една дума..нищо не каза..
    words fail me
    Лека нощ. То това не е истина просто.
    Grumpy old madman

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си