- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Митологичен хороскоп.Проверете и вие ^^
Не искам да ме разбирате, че напълно отричам астрологията - просто не й отдавам чак такова влияние върху живота ни. Вярвам например в състоянието сомати и съществуването на Генофонд на човечеството - все неща, които за други са пълни глупости.
Audio ergo sum
Canis..sorry, i didn't realize that this was hard for you to wrap your brain around.. 2 much information i guess![]()
Не съм задълбал все още в тази тема. Засега само "От къде сме произлезли" съм чел и ме впечатли.
Audio ergo sum
от кой сайт да прочета утрешния хороскоп?![]()
I am free of all prejudice. I hate everyone equally.
Хиляди благодарности!Първоначално написано от Pliok0019
Дайте 40 кинта бързоо. Поне за един месец..Астролог – консултант
Организирала съм курс за изучаване на астрология, където можете да се запишете и да поставите началото на своето обучение. Започва се с начална астрология. Работи се по програма от няколко модула: начална астрология – 8 месеца, предсказателна астрология – 8 месеца, синастрия – 2 месеца, хорарна астрология – 4 месеца, медицинска астрология – 2 месеца. Общо курса продължава 2 години. По време на обучението се правят много упражнения, тестове и домашни задачи. Цена: 40 лв, 16 часа на месец.![]()
I am free of all prejudice. I hate everyone equally.
Учиш 5 години, полагаш изпити (тежко ти, ако ти се паднат в лош ден и се е събрала отрицателна енергия), взимаш си дипломаката за магистър-астролог-звездочетец и си правиш сам.Първоначално написано от SemperArdens
Готованци!
Grumpy old madman
Harley, вярвай ми, много бих искала да ти отговоря, но май няма.. просто ..задълбаваш страшно много и въпреки че призна че ти стана малко интересно, ще ми отнеме доста много време да те убедя че астрологията борави с факти а не с догатки. За съжаление... може би бих се съгласила с теб че не е наука, като всяка друга. Но ако погледнем значението на наука според уикипедия ( Наука - Наука в най-широкия смисъл на думата е обективно знание, представляващо система от знания или препоръчителни практики, които са в състояние да доведат до прогнози или предвидими резултати), определено ще кажа-да, астрологията е наука. Защото тя наистина, представлява система от знания за планетите, събирани със стотици години, с изучаването на които си в състояние да създадеш прогнози или предвидими резултати. Астрологията не си борави само с букви, също така. Важно е да отбележа, че градуси се мерят, карти се чертаят и се за да бъдеш добър астролог, трябва да си много добър математик (за мое съжаление). А коя е по-точна и неоспорима от науките, от математиката. Да..знам какво ме питаш, знам че не ти отговарям директно ,може би отчасти защото и аз не знам как да ти отговоря.. откъде идват всички тези изчисления и писания за астрологията? От съвпаденията?! ...ами.. не знам,този път. Сигурно, но сигурно и не само. Колкото до съмненията ти че група хора подвластни на идея, имат тенденция да изкривяват всичко в подкрепата и... мога да ти кажа личен пример: наблюденията които аз правя в/у хората не ги засягат дори и косвено. Сама разбирам за тях, каквото ми е нужно и в отделни ситуации просто..ги чета като книга, понеже знам каква им е склонноста да направят еди какво си и еди какво си. Напоследък съм оставила това на заден план, но то винаги ще съпътства живота ми, защото ...ми помага. На фона на всичко което досега ми е наложено със закон, да уча, това което не е,се е оказало това от което имам нужда. Истински съжалявам за непризнаването на астрологията като наука, респективно вкарването и в училище. Но това е друг въпрос.
Пита ме също за данъците и тези неща. Това е осми дом. Интересно че запита за него, той е най-сложен за тълкуване, тъй като е свързан с интровертното, но по материалистичен начин. Не знам как да го обясня, нали си чувал фразата: Нищо не е сигурно на този свят? Only death and taxes. Тези са в този дом. Смърта и данъците. (8ми Дом
Домът на смъртта.Домът на данъците.Домът на секса. Това е домът на освобождаване от напрежението. Както и осъществяването на творчески процеси. Символизира вътрешните промени. Дава информация за поведението в критични ситуации.) Кръгът, който Земята описва около Слънцето, е поделен на 12 части.Това са зодиите.
Кръгът, който Земетя описва около оста си, е поделен също на 12 части. Това са Домовете. Домовете дефинират къде, как, върху какво и кого ще действат планетарните енергии. Дванадесетте дома представляват всички външни условия на човешкото съществуване и начина по който те се преживяват. Дълга е темата, ще спра. Имам причини да вярвам че астрологията е най-добрият спътник на човека в живота. По-добра от религия, и по-добра от наука, тя е създадена да чертае pattern( не се сещам за по-добра дума..) по който да се ръководи човек, искащ да извлече максимума от живота си. Астрологията се счита окултна, точно заради разреза и със средата в която живеем и политическите закони които движат всичко..тя просто организира, хармонизира душата, а това в днешни дни не звучи много добре за човек изучаващ я, камо ли за "наука". Аз съм свикнала на критики и обвинения в сектантство. Просто е жалко, че е така.
На последния ти въпрос..
както парчето камък, по малко от земята с пъти, наречено Луна, контролира водата в океаните ни, така и всеки човек, е подвластен на тези вълни, и живота му не е предопределен, но определено следва конкретна линия. Защото тези вълни влияят на водата по явен начин, но на съзнанието, по по-различен, скрит начин.Точно той се изучава от астрологията .
Последно ще ти дам задачка за домашно.
Ако имаш приятели Раци.. проследи държанието им по пълнолуние (24август) или дните малко преди него. Рак-а е тясно свързан с луната, тя е неговата планета покровител, и ще забележиш с просто око, че се държат мааалко по особено от по-принцип. Ако някой не може да спи добре на пълнолуние, то това са те![]()
Хаха какво правите беТ'ва беше само ей така
И аз не вярвам, ама се кефя на митологични същества, за това го поставих този хороскоп.
![]()
![]()
![]()
Шизо, разбрала си ме погрешно...
Нямам нищо против да вярваш в каквото искаш, но не го натрапвай на нас. Както вече половината форум ти каза, астрологията НЕ е наука, тъй като се основава на суеверия и вярвания, които НЕ са са доказани по научен път.
Но след като започна да обясняаваш насам - натам как всички са супер ограничени и не могат да схванат нищо, защото не е по възможностите е напълно логично всички да сзапочнат да те гаврят.
Ако смяташ да продължаваш ръсенето на неаргументирани простотии по темата може само да очакваш същото отношение - присмех и подигравка...
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
С теб не съм започвала разговор, че да провеждаш такъв с мен..
ако беше вникнал и милиметър в дълбочина, в нещата които съм написала, щеше да усетиш че това което си написал е поредното зяждане, и съдържа изявления, които вече съм опровергала.. така че.. spare me.. отворко.. Harley, дори спря със заяждането и проведе смислен спор по темата, а това означава много, ако си запознат с историята на "нашите взаимоотношения" .. хаха.. как да еПросто..карай я по-полека, имаш акъл, 15 годишните момиченца и момченца разбраха вече..доволен?
![]()