.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Тема: Хапчета ?!?

Голям фен Аватара на play23

Хапчета ?!?

Абе незнам какво ме прихвана тая вечер(всъщност знам - простотията) Ама както си седях се сетих за нещо, което няма много смисъл и аз си имам отговор за себи си, ама простотията Замислих си примерно едно хапче има ли някаква разлика дали ще го разделиш на 2/4/8/16... парченца и ще го изпиеш(има някой не могат да пият по-големи цели хапчета) или пък примерно ще го сложиш в някаква храна, хляб, салам и т.н и ще го сдъвчеш. Незнам защо, но се замислих ще има ли значение за действието на хапчето, ако направим някой от по-горе изброените работи?

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    съжалявам ама не се сдържах в салам

иначе мисля че ако го разделиш на 2/4/8/16 парченца пак ще си е като едно цяло (ако ги изпиеш едно след друго) ... а иначе с храна незнам... но мисля че пак няма разлика
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Няма за какво да съжаляваш Както казах простотията

Град
    Плевен
    Еми както каза по-горе - няма значение, ако го изпиеш на части, но не с храна. Хапчетата се пият с голяма чаша вода или кисело мляко, за да се подобри резорбцията в стомаха.
    Бъди пръв или умри опитвайки се да станеш!

Супер фен Аватара на KadifWerewolf
    Град
    Я сом ут село!
    Ако е вътре в някаква храна ще отнеме повече време да подейства защото първо тази храна трябва да се разгради и тогава хапчето..
    Иначе има специални хапчета в капсулки, който не трябва да ги пиеш на части, защото могат да навредят на стомаха ти, или просто няма да имат толкова силен ефект.
    Аре си одиме! НА СЕЛО!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от bonbogoko
    Еми както каза по-горе - няма значение, ако го изпиеш на части, но не с храна. Хапчетата се пият с голяма чаша вода или кисело мляко, за да се подобри резорбцията в стомаха.
    И доксициклин ли препоръчваш да се пие с мляко?!

Има си специално предупреждение в листовката на пациента за някои медикаменти, че таблетката не бива да се раздробява.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Цитирай Първоначално написано от bonbogoko
    И доксициклин ли препоръчваш да се пие с мляко?!

Има си специално предупреждение в листовката на пациента за някои медикаменти, че таблетката не бива да се раздробява.
    Точно така!
    едни са несъвместими с основна среда, втори с киселинна, трети са несъвместими с други сложни съединения - цяла Наука си има за това, а мисля в този форум имаше хора студиращи Фармация! - да казват!!!

Ако има наистина, ще е хубаво да пояснят. Ама тва с парченцата може и да има разлика, защото като вземеш примерно хапчето на 4 части, то е същото количество, но като са отделни парченца би трябвало да се разгради по-бързо в организма и организма ще получи лекарството за доста по-кратко време, примерно ако е цяло(числата са само за пример) ще се разгради за 4 часа, а ако са отделни само за 1 час. Тва просто си го мисля, дали наистина е така е съвсем отделен въпрос

Град
    Plovdiv
    темата ме кефи и не слагай хапчета в кисело мляко!
    kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от LuxurySk0B
    темата ме кефи и не слагай хапчета в кисело мляко!
    Има неща като пектина, например, които се усвояват най-лесно, разтворени в кисело мляко и мед. Не знам защо, просто така пише на опаковката...

И на мен като по-малък са ми давали Аугментин в кисело мляко.

Има хапчета, които няма проблем да счупиш, разтвориш, етс като Пектин, Ентерол, етц.

С други не става. Например Геломиртол, Зинат, Хелицид. Просто не трябва. Не знам защо.

ПС: Не препоръчвам и не изписвам никакви лекарства, просто давам примери.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си