.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Киста на яйчника

Здравейте на 13 съм и преди няколко дни ми откриха киста на десния яйчник. За възраста ми казаха, че е много голяма-7см, а и заради нея нямам цикъл от 3 месеца. Пих 5 дни дуфастон и според лекаря ми до утре най-късно цикъла вече трябвало да дойде освен ако кистата не попречи. Явно така става, защото цикъла си го няма и симптоми даже не идват. Много ме наплашиха, защото казаха че можеи да не подействат хапчета и ако това стане (макар и в краен случай) може да се да се наложи и операция и ми казаха няколко варианта: 1. Лапароскопски (пълна упойка , с лазер, най-новия начин е този), 2. Обикновена операция (пълна или местна упойка в гръбнака). Страх ме е, защото утре ще ходя и ще ми кажат какво ще се прави (дано да изпише хапчета и не се налага нищо друго). Ааа и забравих да кажа може и по спешност нещо да се наложи, защото кистата е много голяма и има вероятност да се усуче около яйчника и да се спре кръвоснабдяването-затова лекаря каза ако ме заболи по-силно веднага да се обадя, че може и тва да е, а мен честно казано днеска много си ме боли и не знам. Моля ви кажете ми според вас коя операция е по-безопасна и по-няма да боли (дете съм си още) и също споделяйте ако сте имали кисти как сте ги излекували. Благодаря предварително

II. Права и задължения на потребителите
    7. Да слагат пълно и описателно заглавие на темите си.
    kalpazanka

Град
    Rousse

Re: Киста на яйчника

Малееее...... нее добре раотата то 7 см е много бе ... Имах 1 фр. дет и тя имаше кист ама неиния беше по малак .... пиеше само хормони .... Но тва 7см е много .... Аз бих ти препорачал Операцията ... Недеи рискува
    There's no sunshine in the city
    That's the way it's going down
    People kill and people dyin

Виж Ме :P

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ^Относно операцията решават лекарите- все пак коремът не е чекмедже- да го отваряш, когато ти скимне!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Така е-лекарите ще преценят операцията, но искам да ви попитам ако се наложи какво ще ме посъветвате-каква операция или упойка бихте предпочели вие и защо? (по-горе съм ги написала)

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Първата операция бих избрала.. Успех ...

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от desipetkova
    Така е-лекарите ще преценят операцията, но искам да ви попитам ако се наложи какво ще ме посъветвате-каква операция или упойка бихте предпочели вие и защо? (по-горе съм ги написала)
    desipetkova, не апострофирах теб, а FedKy.
    Бих избрала първата операция- кръвозагубата е по-малка (в повечето случаи!), следоперативният възстановителен период е по-къс, а и не могат да се сравняват 4-5 дупчици по корема с разреза. Не знам как обаче стои въпросът със срастванията след тези намеси.
    Определено бих предпочела пълна упойка-психически ще съм по-спокойна- няма да виждам операторите, няма да чувам, няма да се панирам от троакари и т. н.
    В частна клиника ли ще се оперираш или в държавна? Ако си в частна, се подготви да те одерат порядъчно, даже ми минава през ум, че може да те плашат, че си за операция, само заради високата цена на този род намеси.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Ами аз съм от Благоевград, но ако се наложи операция съм решила твърдо да съм в София, защото вече се напатих от нашите лекари (конкретизирам хирурзите). Не ме интересува цената честно казано, а да се оправя. Препоръчват ми иначе Майчин дом, защото там било най-доброто отделения по детска и юношеска гинекология. Иначе мерси, че толкова бързо се отзовахте. Точно след 1 час имам записан час при лекаря и ще ми кажат!

Град
    пространството на Дисе
    Не ме интересува цената честно казано, а да се оправя.
    Абе, не е баш така. Опитах се да ти намекна, че може да гледат на теб като на банкова сметка за изпразване /особено ако си се спряла на частна клиника/, а всъщност да няма нужда от операция.
    Късмет! Дано не се стига до операция!

Голям фен Аватара на stelit0
    е как мина? дано не се налага операция.

Ами аз съм от Благоевград, но ако се наложи операция съм решила твърдо да съм в София, защото вече се напатих от нашите лекари (конкретизирам хирурзите). Не ме интересува цената честно казано, а да се оправя. Препоръчват ми иначе Майчин дом, защото там било най-доброто отделения по детска и юношеска гинекология. Иначе мерси, че толкова бързо се отзовахте. Точно след 1 час имам записан час при лекаря и ще ми кажат!
    в Майчин дом наистина са добри ... отиди там , поговори с лекаря той ще ти помогне и ще те насочи какво да избереш

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    desipetkova, не апострофирах теб, а FedKy.
    Бих избрала първата операция- кръвозагубата е по-малка (в повечето случаи!), следоперативният възстановителен период е по-къс, а и не могат да се сравняват 4-5 дупчици по корема с разреза. Не знам как обаче стои въпросът със срастванията след тези намеси.
    Определено бих предпочела пълна упойка-психически ще съм по-спокойна- няма да виждам операторите, няма да чувам, няма да се панирам от троакари и т. н.
    В частна клиника ли ще се оперираш или в държавна? Ако си в частна, се подготви да те одерат порядъчно, даже ми минава през ум, че може да те плашат, че си за операция, само заради високата цена на този род намеси.
    на моменти Колега, езикът ти е по-остър от моя, а като знам, че измисленият д-р Хаус не може да ми събуе чехлите.......(скоба: лошо начало е това, така не се прави практика със 100 000 пациенти Колега... )

иначе конкретно по темата: SIC

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си