Здравейте,пише ви един студент по право 1 курс.Правото ми беше първото желание при кандидатстването и за щастие успях да вляза там където исках.Ще питате къде е проблема.Проблема е в това,че все повече започвам да се съмнявам в избора си.Съмненията идват от въпроса за бъдещата ми реализация.Виждате ли правото е предимно национална специалност,което означава,че вероятно ще практикувам на родна почва.Все повече чувам негативни коментари от 3-4курс студенти,който ме убеждават,че работа трудно се намира,че съдебната система е пълен фалш(това и от медиите сте го чували).Все повече се натъквам на изказвания от рода на "момче бягай от тук докато можеш" или "много труд и мъка за нищо".Всичко това нямаше да ми направи впечатление ако не бях провел един сериозен разговор с 1 бивш съученик на баща ми.Човекът е доста заможен софийски правист,който за мое нещастие изказа изключително негативно мнение относно реализация в България.Препоръча ми да запиша нещо друго и по възможност не в България.Човекът не е някой си неуспя идиот,че да ме лъже.Въпросът ми към вас е какво мислите по въпроса и дали е наниво нашето родно образование?