- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Наркомания
Правя проучване за един проект за училище бих искала да ви помоля за малко помощ... да напишете какъв пол сте и да отговорите на следните въпоси .
1.Доброволно или принудително ставаш наркоман?
2.Модерно ли е да си наркоман?
3.Клиника или затвор за наркоманите?
Благодаря предварително за помоща
Доброволно ест.Никой не може да те накара ,ако ти самия/самата не пожелаеш.Първоначално написано от SoulStone
Модерно ли?Та то затова е мания...Зависи от много неща...
Затвор ест.
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
1. Доброволно
2. Дали е модерно не знам просто въпрос на вкус.
3. Каквото самия човек (наркозависимият) си прецени дали е за клинка или не .
4. ТИ СЛАБОУМЕН ЛИ СИ !?? какъв затвор та гони той не вреди на околните а на себе си с наркотиците , както и с тях не прави кефа на околните а на себе си !
Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!
попринцип са способни на всичко ако искат дрога така че застрашават и околните.. но както и да е това ни е от даскало
В затвора е 2в1Първоначално написано от eXpl0d3
Първо ,че ще се излекува ,ако е мн тъп (както многото употребяващи наркотични вещества)второто е,че ще си заслужи наказанието ,че вообще е дръзнал до тях.От клиниката винаги може да избяга и да продължи ...
Тъй чи.Ти мозък нямаш ли?Кой е слабоумния???
![]()
![]()
![]()
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
1. Не е доброволно разбирасе! В смисъл, че никой наркоман не иска да е такъв. Зависимостта е следствие от слаб характер, невъзможността да се откажеш от лесно достъпното щастие.
2. У кой изобщо това буди някакво възхищение, че да е модерно?!
3. В затворите също се разпространяват наркотици.
4. Лексиконът ти е някак безмислен...
Всъщност за слабоумни точно на тебе малко не ти отива да говоришПървоначално написано от MaGuSs
В затворите няма хора, дето да следят кой кво диша/ смърка/ боцка/ пуши и пр., на никого не му пука кой кво прави, докато си седи там. Ако мислиш, че там не друсат си в голяяяма грешка. Там има почти само ХИВ- позитивни и наркомани.
![]()
Второто, наркоманията е вид мания. Всички имаме мании. Моите са няколко, между които кафето и цигарите; колкото хора, толкова мании. Всяка мания си има начало, смисъл такъв, има първопричина да започнеш нещо. Пример: Страшно си недоспал, невероятно много. Някой ти подмята 'Що не пробваш да пиеш кафе?', ти си казваш 'Е*и му меча, що пък не, нали ще се събудя' и пиеш. Но на другия ден пак ти се спи. Пак пиеш кафе. На следващия пак... И така нататък, фащаш ли? Наркоманите също си имат първопричина, било то проблеми, стрес или просто гъзария ( което аз лично не мога да схвана). Не можеш да категоризираш един човек с проблеми като 'мн тъп'.
Три- човек не може да бъде наказван за личен избор. Като си станал наркоман, никой не те е накарал да си такъв. Сам си станал. И ако искаш, само ти можеш да си помогнеш. Клиниките осигуряват метадон и (евентуално, и при това строго индивидуално) подкрепа. Нищо повече. Никой няма да ти тръгне да бяга от клиники. Комуната е нещо друго, там е драстична история![]()
Поздрави!![]()
ПТ:
1- Доброволно
2- В днешно време е модерно всичко негативно..
3- Комуна![]()
Промени въпросите...Първоначално написано от SoulStone
първия трябва да е
"Какво означава понятието наркоман?"
Много крайни въпроси...не ми харесва особено...
все пак за да не е оф...кратко щото ме мързи
1. доброволно се захващаш с наркотици...от там нататък играят роля други фактори
2, 3...
как да отговоря...
кофти са зададени въпросите
може да се отговори, но не в 1 изречение...
и пак няма точен отговор
Тъпи родители -> лошо възпитано дете -> безполезен както за себе си така и за околните -> осъзнаване на това -> намиране на утехата в наркотиците.
2. Тъпи и незаинтересовани родители -> аз зам ще открия света -> ще прявя всичко което ми доставя удоволствие -> пропада в пропастта.
Във всички случаи говорим за родители които не са си изпълнили дълга и не са възпитали детето си в добродетели и правилни ценности.
Както и да го лекуваме е след дъжд качулка.
еми това са въпроси от даскало не съм ги измисляла аз ...... трябва да направя анализ на анкетата....
Ок.
Все пак в анализа си според мен не пречи да уточниш какво означава понятието наркоман...
Подходящо е използването на реторичен въпрос.
Така...
1. Доброволно, но под въздействието на странични фактори (общество, познати, приятели , родители и т.н)...
Винаги има начин да не го правиш, но е важно да се отчете факта, че оказват влияние подобни неща.
И все пак дълбоко се съмнявам, че някой иска да стане наркоман...
Обикновено се започва от любопитство...или да докажеш на някой нещо си...или просто ти е кеф да тупаш.
Дори и да е от удоволствие, пак едва ли някой иска да стане наркоман (в най-лошия смисъл на думата...не че има други, но наркоман е разтегливо понятие...)
да кажем наркозависим...
Аз мога да друсам всяка седмица и пак наркоман да звучи неточно, защото нямам физическа или психическа зависимост, а го правя, защото ми е кеф...(хипотетично)
2. Чак модерно е трудно да се каже. Точна статистика няма...не ги слушай простотиите на 4тата власт (медиите). Модерно не е било, не е и едва ли ще бъде...(просто не е това точната дума)
Факт е, че възрастовата граница пада...
3. Затвора е място за хора с присъди...ако някой употребяващ е осъден - тогава затвор.
Ако не - клиника.
Не е сложно. :Р
Всичко е на базата на личен опит и наблюдения.
Надявам се да съм помогнал, успех.![]()
1. Доброволно.
2. По-скоро не. В тесен социален кръг може и да е модерно, но като цяло, по моите виждания - не.
3. Място за лечение: Сред хора, които те разбират и те подкрепят. Евентуално някое медицинско лице, да наблюдава здравословното състояние на човека, който се отказва.
За да се откаже човек от наркотици, трябва сам да вземе решението, че иска да го направи. А причините да посегнеш към дрогата - няма смисъл да изброяваме. Толкова са многоцветни и индивидуални. Има сходни причини, има тенденции и единственото обобщаване, което ще направя е, че най-важна роля играе социалната среда.
Това е лична гледна точка, не ангажирам никого с нея.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
1. Доброволно.
2. Явно е...
3. Клиника, но е най-добре да допуснат някой човек до себе си, за да им помогне.
Колко по-хубав би бил живота без наркотици...![]()
![]()
You laugh and the world laughs with you, you weep and you weep alone....
мерси ще ми бъде от ползаПървоначално написано от iLovePussyJuice
Аз са хващам на бас ,че ти и трева не си пушил.Първоначално написано от MaGuSs
Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!
1.Доброволно или принудително ставаш наркоман? - зависи
2.Модерно ли е да си наркоман? не!! това е най-лошото нещо което може да ти се случи .. не се води по приятели наркомани
3.Клиника или затвор за наркоманите? клиника
FUCK-тически не ме интересувате..
С каквито хора се събереш такъв ставаш.
You can't play on broken strings.You can't feel anything that you heart don't want to feel.You can't feel something ain't real.
1.Доброволно или принудително ставаш наркоман? - да
2.Модерно ли е да си наркоман? - да
3.Клиника или затвор за наркоманите? - клиника
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
1.Доброволно или принудително ставаш наркоман?
2.Модерно ли е да си наркоман?
3.Клиника или затвор за наркоманите?
1. Доброволно - никой не може да ти завре масура насила в устата/да ти натъпче инхаланта (кокаин, амфетамин и т.н.) в носа/да ти набие дозата с хероин насила.
2. Не смятам, че е въпрос на мода, а по-скоро на начин на мислене (е, това не пречи някой да почне да шмърка например, за да не го смятат останалите за тъпак и не-модерен тип).Това, дали ще се превърнеш в наркоман, зависи само от теб и твоята психика
3. Клиника, но не от типа на българските, където няма особен резултат.
Лечението в клиника е успешно, само ако самият наркоман желае да се избави от своите навици, но ако хванеш някой друсалник от улицата и го натикаш в комуна, без той самият да иска, резултатът ще е нулев - ще изтърпи абстиненцията (ако не го пуснат да си тръгне веднага) и после ще иде пак да се набочи с херца, защото това го кара променя своята себеоценка и оценката на реалността![]()