.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26

опада ми косата

Здравейте на всички! Надявам се да ме разберете и да ми помогнете. .

Аз съм момиче на 15 и косата ми преди беше адски къдрава и многоооо гъста ..Като почти всяко къдраво момиче, аз не си харесвах косата къдрава и се изправях доста често . . понякога дори използвах и ютия.. И така продължение на 1 година косата ми доста падаше, но не ми правеше впечатление до преди 1 месец когато видях, че съм останала почти без коса . .не си личи много визуално, но на допир е много явно и това ме притеснява ..
    Чудя се дали ще си остане така или ще порастне нова . . всъщност съм много изплашена, кажете някакъв начин да върна гъстата си коса ( ако има такъв )

Мерси предварително . .

Супер фен Аватара на sunshine955
    опитай се да спреш пресата ко не поне я ползвай рядко ..
    прави и маски .. не я третирай ..
    ходи вързана,на плитки или просто със естествената си коса ..
    успех ..
    smile-it's the second best thing you do with your lips

Голям фен Аватара на magicfairy
    Ами като за начало можеш да изхвърлиш всякакъв вид преса, маша, ютия и т.н.
    Прави си маски на косата, грижи се за нея.
    Изпозвай хума, много е полезна и то не само за косата.
    http://krasota.rozali.com/prirodni-sredstva/p240.html

Не съм чак толкова компетентна, но според мен това малко ще подобри положението.

Отдавнаа захвърлих и преса и ютияя... мноого се изплаших !

Голям фен Аватара на magicfairy
    Ами може пък с времето косата ти да се оправи, не знам.
    Успех.

Цитирай Първоначално написано от magicfairy
    Ами може пък с времето косата ти да се оправи, не знам.
    Успех.
    Дано. . страх ме е да не оплешивея . .
    Като се замисля не е много за смяхх . . пълна трагедия . .

Цитирай Първоначално написано от martinkata
    Отдавнаа захвърлих и преса и ютияя... мноого се изплаших !
    браво .. и аз мисля че ще се пооправи

не си реши косата когато е мокра ..
    на майка ми така вече почти не и капе косата
    п.п. ей ся се сетих аз също не я реша докато е мокра защото така косъма е най-уязвим и се накъсва ..

Цитирай Първоначално написано от sunshine955
    не си реши косата когато е мокра ..
    на майка ми така вече почти не и капе косата
    п.п. ей ся се сетих аз също не я реша докато е мокра защото така косъма е най-уязвим и се накъсва ..
    сещаш ли се , че съъм почти без коса и я реша доста рядко . . тя изобщо не се заплита . .даже напротив като се изкъпя и всеки косъм е с различно мнение Иначе, мерси много за съвета

Голям фен Аватара на Shadowsogirl
    Би трябвало да се оправи. Само че трябват много редовни грии, попитай ифризьор какво ще ти прилича, нали има шампоани, маски, а-у за падаща коса... И наистина зарежи пресите.

Има ампули в аптеката за подхранване на косата. Може да опиташ с тях. А може и с едно обаче му забравих името. По принцип го дават в зооаптеките. И се използва за козината на овцете.. знам че звучи смешно, но по едно време доста беше пламнало да се мажат с такова и знам, че наистина действа.

Тривитаминол .. сега се сетих.

Както казаха преди мен, ампули...
    Nivea Intense Repair е добро решение, има и шампоан и балсам

ползвай и добра хидратираща маска като тази ---> http://www.lorealparisbulgaria.com/i...62/HCa15_3.jpg

http://alopecia.8.forumer.com/a/_post104.html <--- тук можеш да си намериш различни маски за коса

когато си сушиш косата, използвай кристали, съвсем малко количество

лоша работа . . аз си мисля да ти препоръчам хининова вода, една приятелка ми каза че била много ефикасна . . дано се оправиш
    I don`t care .. ;] ..

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Вече са ти предложили всичко възможно, но наистина не разбирам с какъв акъл тръгвате да се "гладите" ???

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Почвай Тривитаминол,в продължение на 1 месец се мажи с него 2 пъти в седмицата,мажиш се корените,дължината,стоиш 2 часа и се къпеш,след тоя 1 месец спираш употребата му за 1 месец после пак може да повториш

Голям фен Аватара на a1a2b3v
    Мии аз поузвам хининов шампоан купува се от аптеките не е скъп около 2 лева ( то кат нормалните шампоани дори по-ефтин и от него косата расте по-бързо заради хинина)
    Иии от скоро си правя маска с тривитаминол (от ветеринарната аптека с него по принцип се мажат овцете, но не вреди на хората цена около 5 лева), Бадемово масло (около 3 лева копува се от аптеката на икаров е най-добро) и ракия всичко по 1 лъжица и върху корените.. по преценка можеш да добъвиш лимонов сок/ оцет, мед, кисело, мляко яйце и каквото се сетиш пак по 1 лъжица
    Успех!

П.С. Ако си правиш като мойта маска не забравяй ракията мн е важна.(можеш да я замениш с водка или друг алкохол на спиртна основа) Защото затопря корените и има по-бърз ефект. Тази маска можеш да я ползваш 1-2 на седмица
    "Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
    Цитирай Първоначално написано от dPa3HuTeJl
    ходи прочети насам натам,малко житейски experience и тогава говори копеле мръсно!!!!

Повече от фен Аватара на stelkastel
    Мила, аз имах подобен проблем. При мен, обаче е малко по-различно. Правих една гадна диета (помисли да не би и ти да си правила нещо такова) и започна да ми пада косата. Доста, доста падаше. И аз отначалото не забелязвах, защото аз по принцип много се скубя с гребена, особено с мокра коса. Но като казах на родителите си тръгнахме по дерматолози, гинеколози, страшна работа !Не искам да те плаша, едва ли при теб проблемът е толкова сериозен, но сега пия едни хапчета Revalid и се мажех по-рано с ампули на Виши против косопад, а сега с едни други, но не помня името, а и са много скъпи (още ме боли сърцето)!Но помагат. Ако искаш да знаеш за тях, пиши ми, аз ще намеря името им. Успех!

ами сигурно вече ти казаха,но една моя приятелка имаше абсолютно същият проблем.Подстрига си косата късичка спря (абсолютно)пресата,маша,юти я сичко за исвестно време.Косата и се оправи,но сега е мнооого предпазлива с пресата....
    Научих се да забравям незабравими неща!
    Мога да кажа НЕ,к0гато iiскам да iiзкрешя ДА!

То това не се дължи единствено на пресата.Дори да изпозваш редовно преса има много начини,по които да си предпазиш косата-балсами,кристали..редовно правене на маски.Това,че не си се грижила за косата си дава резултат...доста кофти при това и ти съчувствам.

Наистина маската от хума много помага..по едно време ми беше изтъняла косата [поради причин независещи от мен x]] и тфа едва ли не ми беше спасението.
    just be

they say learning to love yourself is the first step,
    that you take when you want to be real..
    face up to the fact that you are who you are
    and nothing can change that belief

Цитирай Първоначално написано от DevilWish
    Вече са ти предложили всичко възможно, но наистина не разбирам с какъв акъл тръгвате да се "гладите" ???
    И аз съм ползвала ютия и честно казано става по- хубаво.

Цитирай Първоначално написано от heiress
    Мда.. присъединявам се. . особено когато косата е силно чуплива или ужасно къдрава . . с ютията става перфектно. . но разбира се аз я намалях на ниски обороти, тъй като ме беше страх да не се случи нещо с косата ми . . Иначе, си трябва грижа . .

Едно момиче ми каза, че сега зимата сме си сменяли косата или нещо такова . .
    много не бях съгласна с нея, вие какво мислите?
    I don`t care .. ;] ..

Цитирай Първоначално написано от NeverTheSame
    То това не се дължи единствено на пресата.Дори да изпозваш редовно преса има много начини,по които да си предпазиш косата-балсами,кристали..редовно правене на маски.Това,че не си се грижила за косата си дава резултат...доста кофти при това и ти съчувствам.

Наистина маската от хума много помага..по едно време ми беше изтъняла косата [поради причин независещи от мен x]] и тфа едва ли не ми беше спасението.
    Да, така е . . не се грижих за косата си и сега много съжалявам

Ще пробвам с хумата и другите варианти, които предложихте.. Благодаря!

Цитирай Първоначално написано от sunshinepp
    Мда.. присъединявам се. . особено когато косата е силно чуплива или ужасно къдрава . . с ютията става перфектно. . но разбира се аз я намалях на ниски обороти, тъй като ме беше страх да не се случи нещо с косата ми . . Иначе, си трябва грижа . .

Ми да и моята коса както вече казах е много къдрава . .

А за въпроса ти хуахха . . не мисля, че е вярно

Ние да не сме животтни да си сменяме козината???

Цитирай Първоначално написано от martinkata
    Цитирай Първоначално написано от sunshinepp

Ми да и моята коса както вече казах е много къдрава . .

А за въпроса ти хуахха . . не мисля, че е вярно

Ние да не сме животтни да си сменяме козината???
    Eми.. не знам, честно казано . . и аз не мисля, че е много достоверно
    I don`t care .. ;] ..

Хининова вода купуваш я от аптеката не е скъпа 1 лв. най-много след като се изкъпеш пръскаш в корените на косата но трябва да ти е мокра косата иначе ако е суха се омазнява бързо. Успех :P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си