- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Какво бихте направили ако намерите пари .. много пари ..
Не че съдя някой, ама не ми изглеждате да нямате дънки и обувки, че да гси купувате от чуждото нещастие..
Първоначално написано от StreetFame
![]()
NeverTheSame абе квото ще да има![]()
на 99 % съм сигурен че няма да го върна. И ще кажа защо... Първо ако го занеса на куките ще си ги вземат за тях...Ако го занеса в училище... не съм сигурен че пак ще се върнат при собственика.Единственият вариант вътре да има и лична карта на собственика и ще отида да му ги дам лично. Ако не ги върна сигурно половината ще ги дам на някой найстина нуждаещ се...
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват. ~ "Адолф ХИТЛЕР"
Ами..Аз попринцип съм найстина доста добре с парите..Ама ще си ги задържа..Ще си купя хубава скейт дъска на Virus и някви супер яки дрехи от мола в пловдив..Квото остане допълнително за даскало и на наще..
Леле колко лоша съм станала![]()
![]()
♥ ♥ ♥ F.Torres ♥ ♥ ♥
Ще кажа на родителите си, но не бих го задържала. Бих го върнала на собственика.
we are magic.
И аз такаПървоначално написано от Goddess
![]()
Аве ше ми е гузно да ги задържа, ама да ги занеса в полицията ще ми е още по-гузно![]()
ще си заделя една част за мене и после вероятно ще го върна... вземал съм 20 кинта паднали под касата в един магазин поради простата причита, че просто си седяха там, всички ги гледаха и никой не ги взе, пък и касиерката я намаше![]()
Никога не бих го задържала. Първо, поне 10 пъти съм губила телефони, портмонета, в повечето случаи са ми връщани и ще ми е адски гузно да задържа нещо чуждо. То си е един вид кражба, все едно да пребъркаш нечий джоб. Ако има лична карта или нещо такова, или там нещо да мога да го върна, бих го върнала веднага. Ако вътре има само пари оставени, и до няколко седмици не успея да намеря собственика, бих ги дарила за благотворителност. Но в никакъв случай не бих могла с чиста съвест да ги задържа.
Изключвам случая, когато съм ужасно закъсала за пари, тогава ще ги взема.
Ба ! Ши ги връщам аз..квай тяя..
Кой знай кфа глупост ше напрая..
първата ми работа е да си пробия езика..![]()
ще ги върна .. ако намеря притежателя..
Ако не го намеря ще се моля да е някой милионер и да не му трбват много ..и ще си ги харча съсъ здраве.. и ще направя дарение.
smile-it's the second best thing you do with your lips
ЗА ПАРИИИИИИИИИИ ЛИИИИИИИИИИИ
ЗА МНОГО ЛИИИИИИИИИИИ
“I don’t know why I’m scared,
I’ve been here before,
Every feeling, every word,
I’ve imagined it all,
You’ll never know if you never try,
To forget your past and simply be mine” ♥ Adele
абе не знам..
от една страна бих ги задържала, щот съм страшна егоистка, материалистка и т.н.
от друга бих ги върнала първо, щото съм много страхлива.. и веднага ше почна да си мисля "ми сега, ако някой ме хване, някой ме е видял..", блабла
второ, че баща ми от малка се е опитал да ме възпита да съм честна (най-вече) и справедлива и като цяло добър човек..
ии 100 пъти ми е давал пример за тея качества с една конкретна случка.. подобна на тая.. и така..
таа излиза, че май ше ги върна..
the sky is the limit.
В дадения случай с портфейла, с документи и доста пари в нещо - със сигурност ще го върна на собственика или най-малкото, ще го занеса в най-близкото полицейско управление. Веднъж и на мен ми се е случвало да си губя портфейла и знам, какво е да си от другата страна, така да се каже...![]()
П.С. - Обаче, ако попадна на цял куфар пълен с "мангизиии...." - забравете да го върна...То такова нещо се случва веднъж в живота!
:P
Ем... предполагам, че ще си взема една малка част (20-30 лв), а после има два варианта:
1. Давам ги на родителите ми, ако те решат да ги върнат в полицията - добре, макар че сме в България и полицаите сиг ще си ги вземат. А ако решат да ги задържат - още по-добре![]()
2. Ще взема 30 - 40 процента от тях, ще ги дам на родителите и сестра ми, а останалото ще върна.
П.П. Ест, ако има лична карта или нчкакви документи, снимки и т.н. ще ги върна, без да взимам нищо.
еми,едва ли ще ги изхарча,защото ако аз си изгбя пари,разбира се,че ще искам да ми ги върнат..ама ако съм крайно нуждаеща се,може би ще ги задържа![]()
I tried to be perfect,
It just wasn't worth it,
Nothing could ever be so wrong.
It’s hard to believe me,
It never gets easy,
I guess I knew that all along.. (:
Ако са с лична карта вътре ще ми дожалее и ще намеря човека да му ги върна.
Ако няма как да го намеря - за мене. Тва с полицията е пълна шашма, винаги си остават у полицаите. Криза сме. Семейството ми е бедно. Добре ще ми дойдат.
Ще ги върна, но преди това ще си взема 20-30 лева..![]()
Вафла..
сега като се заговорихте за тая тема и се сетих че преди 3-4г. бяхме на кафе с компания и бях седнала на сапарето сама,обаче падаше самия стол в сянка и не видях на кво сядам,сядам си аз и по едно време се обръщам и зад задника ми имаше чантичка от тея дето се носят на кръста,ужасно много тежеше,сигурно имаше бая пари вътре,ама не можах да я отворя щото бяхме мн хора на масата,и реших да ида на бара и да я дам на онези хора,казах им че съм я намерила и толкова,и после ме беше яд че даже не видях кво има,и сега се замислям и може би ако намеря пак така било то портмоне или чантичка,не бих я върнала ако има мн пари,или бих взела парите а картите и т.н. бих оставила![]()
В тая криза .. се съмнявам, че ще ги върна![]()
![]()
![]()
`..Не съжелявам за хората от моето минало... Има причина да не са в моето бъдеще!!
ми ш зема парите и ш остая другите лайна (документи и сякви такиа) на същото място дет съм го намерила ;] няа кажа на наще !
Въпреки,че е супер изкушаващо,ще се замисля какво ще ми е на мен ако изгубя толкова пари и ще се опитам да ги върна.Ако няма лични карти и т.н. и не успея да намеря собственика остават за мен.