- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Проблеми с коремните плочки
здравейте, моят проблем е следният:
отскоро започнах да тренирам за плочки, преди време ми бяха добре очертани но започнах много да се тъпча и се отпуснаха, та реших да ги "посъживя"
почнах да помпам коремни (стандартни) редовно и по много и започнаха пак да се очертават обаче забелязвам, че не са точно симетрични![]()
не правя и не съм правил некви упражнения с които да се развива едната страна на корема ми повече от другата, нито съм я напрягал повече от другата по някакъв начин обаче е факт![]()
предния път като ми бяха изпъкнали си бяха перфектни-симетрични,равни,големи обаче явно нещо се е променило за 1-2 години
та въпроса ми е: Мога ли да направя нещо за да тренирам другата половина от корема си колкото по-развитата или по друг начин некъв да ги изравня докато е сравнително рано?
освен това и ако някой се сеща за вероятна причина моля да пише мнението си
благодаря предварително
тука да се включват вманиачените на тема 'зала'. според мен няма друг начин да ги направиш симетрични отново, освен с тежести
симетрията на плочките е генетично заложена. не можеш да ги "изправиш"
загледай се, дори някои от културистите са с криви плочки
да да знам го това но моля те чети какво писах, те ми бяха нормални обаче съм ги изкривил по некъв необясним начин и сега не знам има ли некви упражнения за фиксване че ме е много срамсиметрията на плочките е генетично заложена. не можеш да ги "изправиш"
загледай се, дори някои от културистите са с криви плочки![]()
има странични преси.
при сгъване се накланяй повече в посоката, където ти е по-малка пресата.
Първоначално написано от DimovB
благодаря! не бях чувал за тях ама се поразрових и наистина изглеждат като нещо, което да ми напомпа левите плочки най- накрая
![]()
Аз като стопих мазнини и плочките си показаха кривата същност. Може и от това да е. Аз също смятам, че формата им е генетично заложена.Първоначално написано от gandalfepi4
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
стига с т'ва генетично заложено.. за ръст, за плочки, за всичко ще кажете, че това е проблема. не е това, просто трябва да намерите упражнения, с които се натоварва само едната част
Във фитнеса думата "Само" не съществува. Има думата "повече", която според мен в тоя случай не върши много работа. Да си пренаредиш плочките с упражнения ми звучи като да си презахванеш сухожилията с подскачане.Първоначално написано от lubomirky
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
колкото и да не ти се вярва формата и максималния размер, който ще достигнат мускулите ти е генетично заложен. от тази гледна точка всичко е генетика.Първоначално написано от lubomirky
няма начин. естествения растеж на мускула не е неограничен.
затва са измислили анаболите - преодоляват генетичния лимит
обаче за да стигнеш до тоя лимит се иска зверски много дългогодишни тренировки, така че шанса е минимален.
руско въртене. потърси в нета кво е
.
Лазерно гравиране на плочки, запалки Zippo и други предмети по избор!
За повече информация посетете >>> http://gravirane.pulslight.net/ <<<
.
бе търсих и търсих ама нищо не намирамПървоначално написано от onqtam
![]()
ше драснеш ли 2 реда да ни просветлиш к'во е това?
Да. Лягаш като за коремна преса. Сега си вдигаш торса на 45 градуса спрямо земята и изпъваш ръцете напред. Сега се въртиш наляво и надясно, сякаш си перка на самолет.Първоначално написано от gandalfepi4
Ето упражнението:
http://www.youtube.com/watch?v=nE7E_...eature=related
Хубаво е, но не мисля, че ще ти помогне. Аз го правя от доста време насам и плочките са си същите.
Между другото, DimovB, какво значи ограничен мускулен растеж? Под влияние на хормони и наличие на хранителни вещества мускулите си растът. Няма къде да бегат. А анаболите не са "измислени", анаболите са хормони, които ти и аз, и всички имаме в телата си.
http://www.youtube.com/watch?v=mHzVABv8OaU
(google - russian twist - първи резултат)
тва е за изравняване от ляво и дясно а не 4ак толкова за трупане
.
Лазерно гравиране на плочки, запалки Zippo и други предмети по избор!
За повече информация посетете >>> http://gravirane.pulslight.net/ <<<
.
Аз не съм фен на тия ненормални упражнения, които се навъдиха по клиповете. За мен най-правилната тренировка за корем: коремна преса на римско столче (3-4 серии по 20-25), повдигане на краката от вис (отново 3-4 серии по 15-20), и наклони встрани с дъмбел. Тренировката е лесна за изпълнение и включва както правите, така и косите коремни мускули. По мое мнение най-добре да се изпълнява през ден. И разбира се много тичане/плуване/какъвто и да е спорт.
Мускулите имат ограничен потенциал за растеж, който е записан в генетичната програма на всеки човек и при всеки е различен, но все пак го има. А за анаболите си прав, че не се изразих правилно. Иначе хормоните са много деликатна тема за дискусия, в която и аз се чуствам бос. Основната идея е, че в организма има жлези, които секретират хормони, които потискат действието на други хормони и така се създава някакъв хормонален баланс, който при изкуствения прием на хормони не може да бъде запазен и оттам мускула се "принуждава" да продължи растежа си, въпреки телесния лимит.Първоначално написано от Chacho