- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Някой утре ще ходи ли на олимпиадата по Химия и ООС?
Аз съм 9 клас и уча в НПМГ-паралелка химия.Естествено ще ходя на олимпиадата.Утре е първият кръг.
Кой друг ще ходи ? Кой клас и от кое училище сте ? Кажете..Успех на всички !! Тук после ще обсъждаме задачите;подготовката за 2ри кръг за класиралите се и т.н.
![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
В Русе олимпиядата вече мина. Имало е май цветове на утайки, и май имало BaCl някъдеАз не съм ходила, ама ми разказваха. Не е било много гадно, ама и лесно не е било
![]()
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Ясно..Значи във всеки град е различна датата.. Е аз съм от София...
![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
А, аз днеска бях обаче за 11 клас..
беше ужасна..
също и за девети клас я видях, тя беше по лесна![]()
Вафла..
аАааааааа какво имаше в тая за 9 клас накратко ??Първоначално написано от mrtn
![]()
![]()
![]()
Audrey Hepburn
Нали, учиш Органична, щото само нея видях..
Вафла..
даПървоначално написано от mrtn
окей![]()
Audrey Hepburn
ами помня изцяло само втората задача, то беше един преход.
Етин ---> Бензен ---> А ---> фенол ---> 2,4,6-трибромофенол
1) Кое е веществото А
2) Наименувайте го съгласно IUPAC
3)Наименовайте процесите
4) Обяснете физологичнотодействие на фенола..
А първата беше от тетраалуминиев карбит и неорганични реактиви да получиш нещо, но забравих..
Само това помня..
Вафла..
Аз и един приятел днес ще ходиме на тази по Химия за 8 клас, защото сме 9 клас, но миналата година бяхме подгответа.
ако някой има задачите за 10 клас да свирка.
Кажете как сте се представили..
Вафла..
определено не беше това .. на 1рвата задача трябваше да открием елемента А който беше азот.. после да му напишем атомната схема ;най-висшия оксид;съответната киселина и хидрида и трябваше да определяме вида на химичните връзки ... в последната подтомка трябваше да изразим взаимодействията между мед и концентрирана азотна киселина и между амоняк и разредена азотна киселинаПървоначално написано от mrtn
Втората задача беше преход общо взето + 3 допълнителни подточки..
Третата задача... трябваше да открием 3 въглеводорода-изомери чрез определени условия и да ги наименуваме + 4 допълнителни подточки...
Мисля че задачите бяха лесни.Нямаше арени(госпожата още предварително ни каза че няма да има арени...).. нямаше и алкини дори.. Имам малки пропуски според мен но дано наистина са малки... Почнах в 9 и свърших в 10 но стоях до 12 без 5 и си проверявах и така...
Надявам се да съм класирана..![]()
Audrey Hepburn
При мен олимпиадата по химия е в понеделник.12 клас съм ако някой знае задачите които са се паднали да драсне някой ред....и успех на всички участници!![]()
![]()
![]()
~~~Organic Chemistry is my passion~~~
При нас ще има но не знам кога, всеки случай няма да отида.
we are magic.
Откъде си и къде искаш да кандидатстваш ?Първоначално написано от chemist9009
![]()
Стискаме палци.![]()
Audrey Hepburn
Съжелявам, наистина не знаех, че има такова разминаване..Първоначално написано от ImmortalSportFreak
е все пак ти пожелявам да се класираш.![]()
Вафла..
мерси mrtn![]()
![]()
Audrey Hepburn
Ще кандидатствам Химично инженерство в Бургас и Компютърна химия в ПУ.А ти откъде си ImmortalSportFreak...
![]()
![]()
![]()
Олимпиадата беше безккрайно лесна, на 25-та минута аз бях готов, но трябваше да чакам докато мине 1 час от началото й. Колкото и да съм сигурен имам съмнения за втора задача обаче. За решаването на задачите също не съм сигурен че ще ми го зачетат, защото този начин по който решавам се ползва само в Русия и САЩ.Първоначално написано от mrtn
ooo organic chemistry rlzПървоначално написано от chemist9009
![]()
иначе съм от София
уча в НПМГ(Национално Природо-математическата гимназия) с паралелка химия
и н допълнение на това - интересувам се от медицина![]()
![]()
![]()
![]()
Audrey Hepburn
http://www.picvalley.net/u/2726/1134...PhD04mWjSU.BMP
Някой може ли да ми каже колко са изходните вещества?
Мисля, че са 3, но не съм сигурна .. X)
You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.
I saw your face in a crowded place,
And I don't know what to do,
'Cause I'll never be with you..
Толкова исках да отида, ама така и не говорих с госпожата по Химия. Обожавам химия и също се интересувам от медицина, макар че съм в Търговска гимназия![]()
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
По конкретно..Първоначално написано от BERCUT
Защо не ги реши, както ги решаваме тука.. ?![]()
Вафла..
Защото до 7 клас живях с молдова поради естеството на работата на баща ми, а там ги решавахме по тази схема, сега учителката ми по химия също преподава да се решава по тази схема, защото сме руска паралелка, а и тя също е рускиня и няма човек който да ми я обясни европейската схема.Първоначално написано от mrtn
Интересно ми е каква е руската схема за решаване на стехиометричните задачи по химия![]()
и споделете какви са резултатите от олимпиадата от общинския кръг Аз лично имам 100 точки('т.е. маx') и съм класиран на областния кръг.Успех на всички класирани ученици на следващия кръг!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()