- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как се справяте с проблемите?
Въпроса ми е... когато се случи нещо сериозно, смърт на близък човек примерно..как го преживявате, какво правите и какво ви помага за да го преодолеете?
'щото аз не мога... нещо не успявам, каквото и да правя.. не че нещо но не е лесно да погребеш двама от най-добрите си приятели за по-малко от 2 седмици.... ;(
Обикновено когато ми е тежко се разведрявам някъде навън с приятели. А ти си ги загубила, при това завинаги.
Наистина не знам как може да се почувстваш по-добре. Опитай се да прекарваш повече време със семейството си или гаджето например, не гледай стари снимки и не се връщай в миналото поне докато болката от раната е все още прясна. Ясно е, че никога няма да зарастне, но миналото не трябва да те товари...
Кофти наистина, моите съболезнования...![]()
Моите съболезнования!
Знам какво е,наистина болката е ужасна!Преди известно време и аз загубих една от най-добрите си приятелки.Беше ужасно.И все още е! Не знам как съм ги изживяла тези дни.Това бяха най-кошмарните дни в живота ми!Просто не знаех къде се намирам,все за нея мислех и постоянно си спомнях моментите ми с нея.Сигурно и ти така се чувстваш и знам,че който и каквото да ти говори,няма да ти мине просто ей така.Опитай се обаче да мислиш за нещо друго,прави нещо непрекъснато.Болката няма да изчезне,но поне няма винаги да мислиш за едно и също.Много хора ще ти казват,че с течение на времето всичко ще се оправи,но според мен това изобщо не е вярно.Ето,скоро ще стане 1 година откакто тя почина,но мен все още ме боли,все още ми се насълзяват очите,когато чуя някоя нейна любима песен и все още я сънувам! Така че просто направи всичко възможно да ги запомниш с хубавите моменти,който сте прекарали заедно и така всеки път,когато и помислиш за тях ще се усмихваш! Радвай се,че си имала възможността да бъдете приятели и се надявай само сега те да са на по-добро място!
Моите съболезнования
Иначе според мен най-добрия начин да го 'преживееш' е като си промениш мнението за смъртта като цяло.. Знаеш ли, че в някои култури смъртта е повод за празник? Замисли се, може би са на едно по-добро място, където няма мъка и т.н.
Може да получа нападки, за това, което казвам, но все пак.![]()
Успех.
Моите съболезнования..
Наистина е доста тежко това...да загубиш близък човек,и то завинаги..
Преживява се доста тежко,поне при мен е така..Няколко месеца не мога да дойда на себе си![]()
Прекарвай повече време с приятели,роднини,родители.. Намери си някакво хоби - така ще мислиш по-малко за това..![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Много съжалявам за 2-мата ти приятели!![]()
Аз съм много чувствителна и обикновенно го преодолявам със сълзи, но все пак и да плача и да не плача няма да върна човека обратно. Затова се разсейвам по някакъв начин, или със забавна книжка, хубав филм, излизане някъде, където ще се забавлявам и т.н. Гледам да не оставам сама и да не се сещам за това.)
we are magic.
Разсей се. Стани от компютъра, вземи си книжка или излез навън с приятели и се забавлявайте. Не мисли за това просто, защото така ще ти стане още по-зле.
we are magic.
![]()
Нали знаеш, че времето лекува. В момента го преживяваш, гадно е и ти е мъчно. Но след няколко дни ще видиш, че ще започнеш да не мислиш само за това. Така е било писано да стане, да си отидат. Помисли, че ако са останали живи може би са щели да се мъчат много. Мисли позитивно, живота продължава.
we are magic.
Напълно те разбирам. Когато аз загубих близък човек дълго време бях в такова състояние. Моите съболезнования. Иска ми се друго да кажа, но няма какво да направиш за да притъпиш болката. Единствено времето лекува, а това което може да направиш е да запазиш спомена за тях жив. Не прави моята грешка и говори за тях, мисли за тях. Не вярвам в Бог или във свръхестественото, но аз винаги усещам присъствието на човека, когото загубих. Сигурен съм, че и те ще бъдат с теб. Искрено съжалявам за загубата ти! Нека почиват в мир.Първоначално написано от ef4etyYy
![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
еми точно за това става дума и в чата... бях се успокоила малко, когато ми пратиха това..Първоначално написано от Chacho
[2/4/2010 1:04:58 AM] щом трябва, Мони.... says: znam ama
[2/4/2010 1:05:21 AM] щом трябва, Мони.... says: i gospod da zastane pred mene pak 6e sum nerven za neq...
[2/4/2010 1:05:57 AM] щом трябва, Мони.... says: molq te ..ako se razpla4e
[2/4/2010 1:06:18 AM] щом трябва, Мони.... says: napomni i 4e q obi4am pove4e ot sebe si
[2/4/2010 1:06:28 AM] <3 Ева says: 6te stane o6te po zle..
[2/4/2010 1:06:30 AM] щом трябва, Мони.... says: poe4e ot sestra mi e ebati....
[2/4/2010 1:06:30 AM] <3 Ева says: znae6 go..
[2/4/2010 1:06:36 AM] щом трябва, Мони.... says: kaji i..
[2/4/2010 1:06:41 AM] <3 Ева says: 6te i go kaja..
[2/4/2010 1:06:44 AM] щом трябва, Мони.... says: ne iskam da go zabravq
[2/4/2010 1:06:54 AM] щом трябва, Мони.... says: 6toto az nqma da q ostavq
[2/4/2010 1:07:07 AM] щом трябва, Мони.... says: i v ada da sum pak 6e sum sus neq
[2/4/2010 1:07:25 AM] щом трябва, Мони.... says: ne iskam da kazva 4e me nqma
[2/4/2010 1:07:36 AM] щом трябва, Мони.... says: 6toto 6te buda tuk...
![]()
Няма такова животно дето да ти помогне освен времето. Най-просто казано поплачи си, няма какво друго да направиш.
Мойте съболезнования![]()
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
Разбирам те преди горе-долу година загубих ужасно важен за мен човек и го преживях много тежко.Поне 2-3 месеца бях в дълбока депресия.Едвам се отърсих.Но не плачи, защото и душите им не са спокойни.Успокой се и се радвай, че отиват на по-добро място.Господ е казал "Никога не скърби за починал." .Наистина не се приятеснявай всичко ще се нареди.И аз не съм го забравила, нито искам, нито ще го забравя и аз още от време на време си поплаквам, но доста се поуправих.Времето лекува![]()
Не знам дали вярваш в прераждания,задгробен живот или в нещо подобно,но виж какво намерих
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш. За да срещнеш някого отново, първо трябва да се сбогуваш с него. Щом сте приятели с някой, непременно ще се срещнете пак, било след миг или след няколко живота." -Ричард Бах
В интерес на истината можем само да се нядяваме,че някои ден отново пак ще ги срещнем!
Според мен идеята да подтискаш емоциите си не е добра. Няма да ги забравиш по-лесно ако не мислиш за тях... ще е по-продължително, но не и по-лесно.
Спомняй си, мисли, плачи ако ти се плаче, прави всичко, което искаш да правиш.
Ще се справиш...![]()
For you![]()
Skillet - Never Surrender
I miss you...
"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън