.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Град
    with Christopher Drew <3

ВАЖНО!!!Петиция за спиране изтребването на делфини!!

Безчовечие определящо се като традиция на Фарьорските острови принадлежащи на Дания,с което бележат възмъжаването на ИЗРОДИТЕ които живеят там

С подписването на тази ПЕТИЦИЯ помагаш за това изтребването на делфините да бъде спряно

http://www.petitiononline.com/Dolphend/petition.html
    нямам думи ,наистина..подкрепете добрата кауза,като гласувате в петицията.
    ужасно е ..
    ето и снимки .. - http://lottus.net/?p=2858
    [size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Разделът е грешен.
    Знам за проблема от доста време и съм възмутен. Само че това май не са делфини, ами малки китове или прочетох нещо подобно, а и не приличат. Както и да е. Каквото и животно да е не го заслужава. Поздравявам те за хубавата тема и дано повече хора чуят призива ти. Аз засякох петицията преди няколко дни още.

Голям фен
    Милите за кво ги убиват и колко жестоко го правят :X немога да повярвам че има такива хора

БОЙ на тях. Найш ли кви луканки стават от тях, ако пробваш ще заебеш тая раота
    Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Разделът е грешен.
    Знам за проблема от доста време и съм възмутен. Само че това май не са делфини, ами малки китове или прочетох нещо подобно, а и не приличат. Както и да е. Каквото и животно да е не го заслужава. Поздравявам те за хубавата тема и дано повече хора чуят призива ти. Аз засякох петицията преди няколко дни още.
    тос пък барак обама си сложил за аватар
    Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!

Преди да подпиша петицията, две съображения:

1. Когато отправяш такъв призив, винаги опитвай да го пишеш по най-безпристрастния възможен начин.
    Казвам го, защото наричайки датчаните "изроди", всъщност не помагаш на петицията или на животните, но със сигурност може и да откажеш някого да гласува (това като пример). Не казвам, че е лесно да си обективен в такива случаи, но е важно да се стремиш към обективност. Защото отправящият молбата винаги вярва в една обективна истина - тук тя е, че е недопустимо животни да се изтребват така жестоко в модерна Европа. Това е достатъчно да се каже, вместо да се слагат етикети.

2. Осведомявай се.
    Колкото повече информация имаш, толкова по-внушително може да е посланието ти, а и по-коректно (която комбинация е важна).
    Тук може да се допълни, че през 2007 г. имаше подобна петиция за брутален лов на делфини в Япония (град Тайдзи, мисля) - http://www.glumbert.com/media/dolphin . Не съм убеден, но мисля, че след подписка практиката беше преустановена. При все, че дори съм гледал документални филми, в който училищни класове се водят да наблюдават традицията.
    Известен е и "спорта" за разбиване глави на тюлени в Канада и Норвегия (http://www.hsus.org/protectseal.html).

Не се правя на интересен. Просто мисля, че това са неща, които е хубаво да се знаят от всички, проявяващи такава инициатива (а не са много хората).

Но ти благодаря, че ме запозна с това. Не знаех, наистина.

EDIT: Сега се заглеждам, че и самата петиция не е докрай коректна, ама нейсе.
    активизъм/превенция; писане; музика

Град
    with Christopher Drew <3
    добре де,ако някой има проблем сам да си потърси..аз пуснах темата ,за да се помогне.. ;х
    [size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.

Супер фен Аватара на Abigoria
    Град
    Добрич
    Делфини- мелфини, ала- бала... Обичам животни, ама хора обичам повече

Мега фен Аватара на ameli
    уоууу толкова са .. мноогоо
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Град
    във филма ..
    Цитирай Първоначално написано от YourSupergirl
    добре де,ако някой има проблем сам да си потърси..аз пуснах темата ,за да се помогне.. ;х
    и ние как ще помогнем?

Who's next!

Мега фен Аватара на ameli
    ^ като подпишем претицията може би...

та като помислих над ужасяващите снимки... то това се случва и с пилетата на грил, които предполагам повечето обичате ... и на байряма на турците, на гергьовден ... тогава никой не се интересува колко животни са убити, нали ....

колкото и да е жестоко, това е явно е ... как да се изразя ... НОРМАЛНО
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Град
    with Christopher Drew <3
    Цитирай Първоначално написано от ameli
    ^ като подпишем претицията може би...

та като помислих над ужасяващите снимки... то това се случва и с пилетата на грил, които предполагам повечето обичате ... и на байряма на турците, на гергьовден ... тогава никой не се интересува колко животни са убити, нали ....

колкото и да е жестоко, това е явно е ... как да се изразя ... НОРМАЛНО
    не е нормално!това са изключително интелигентни същества,почти колкото човека! и са изключително добронамерени към хората.
    хич не е нормално.
    божее,вас ако ви убият пак ли ще е същото..
    няма ли човечни хора вече..тцтц.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си